Eenvoudig een badkamerontwerp makenDe weg naar uw droombadkamer

Een huis bouwen? Gefeliciteerd! Nieuwbouw is een spannend maar uitdagend vooruitzicht. Er ligt veel werk in het verschiet en er zullen een aantal beslissingen moeten worden genomen. U investeert veel tijd, geld en energie in uw nieuw huis.

Goede planning is essentieel in elk bouwproject, en de badkamer is niet anders. We hebben een aantal handige tips om deze complexe taak te volbrengen. Ontdek hoe u uw droombadkamer kunt realiseren in uw nieuw huis.

Uw nieuwe badkamer ontwerpenOnline of met een persoonlijke adviseur?

Man krijgt inspiratie voor zijn nieuwe badkamer

Badkamerplanning begint thuis op de bank. Kijk voor inspiratie en ideeën online of in woontijdschriften. Veel mensen maken in deze fase een Pinterest-bord met foto's van hun favoriete ideeën. Hoe specifieker uw ideeën en wensen, hoe makkelijker en sneller het persoonlijke advies bij uw sanitairspecialist.

Hebt u al een aantal concrete ideeën voor uw droombadkamer en wilt u eerst experimenteren met het ontwerp van de kamer? Veel fabrikanten bieden online badkamerplanners aan die u kunt gebruiken om uw badkamer te plannen met behulp van een 3D-weergave. In de Geberit badkamer planningstool kunt u werken met voorgedefinieerde plattegronden of uw eigen plattegrond maken en vervolgens de ruimte vullen met badkamerproducten zoals het wc , douche of badkamermeubels te integreren .

Na het online onderzoek komt het persoonlijk advies bij de sanitaire groothandel. Zij kennen alle valkuilen tijdens het plannen, kennen de verschillende productfuncties en kunnen u helpen bij het maken van een keuze. Neem indien mogelijk een lijst mee met uw favoriete producten, want zo kunt u specifieke problemen direct met uw sanitaire partner bespreken en de volgende stappen plannen. Als u al een 3D-plan hebt gemaakt, neem dit dan ook mee naar het gesprek.

Innovatieve ideeën voor uw nieuwe badkamer

Mix & Match: Geberit ONE opzetwastafel met iCon-kast

Tijdens de ontwerpfase moet u rekening houden met twee belangrijke elementen - opslagruimte en schoonmaken. In het dagelijks leven ziet u al snel het verschil als uw badkamerspullen praktisch zijn opgeborgen. Innovatieve oplossingen voor opberggemak Al uw verzorgingsproducten, handdoeken en andere spullen kunnen zo worden opgeborgen dat ze niet zichtbaar maar toch gemakkelijk toegankelijk zijn.

Slimme ontwerpen houden ook rekening met schoonmaakgemak en bespaart ook veel tijd en moeite. Denk aan de voordelen van een kamer zonder hoekjes of moeilijk bereikbare hoekjes waar vuil en bacteriën zich kunnen ophopen. De juiste materialen en oppervlaktetexturen betekent dat u minder moeite hoeft te doen en meer vrije tijd overhoudt.

Uw nieuwe badkamer is meer dan alleen een functionele ruimte. Het is een plek om u terug te trekken en te ontspannen. Met geavanceerde oplossingen voor bewegingsvrijheid, opslagruimte en gemakkelijke reiniging kunt u ervoor zorgen dat uw badkamer niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook praktisch en gemakkelijk te onderhouden is.

Man en vrouw in perfect verlichte badkamer met Geberit ONE producten

Natuurlijk licht dankzij de juiste badkamerontwerp

Niets heeft een grotere impact op de sfeer van een ruimte dan de verlichting. Dit geldt vooral voor de badkamer, waar vaak geen natuurlijk daglicht is. Gelukkig is een huiselijke sfeer nog steeds mogelijk door de juiste lichtbronnen te installeren.

Natuurlijk daglicht of functionele verlichting - wij kunnen u laten zien wat er nodig is om uw badkamer perfect te verlichten.

Meer informatie over optimale badkamerverlichting

Drempelloze badkamer met wastafel, toilet en gelijkvloerse douche

Een toegankelijke badkamer ontwerpen

Onze behoeften aan een badkamer veranderen naarmate we ouder worden, door ziekte of na een ongeluk. Bij het ontwerpen kunt u rekening houden met de toegankelijkheid Dit bespaart later tijd en geld.

Onze checklist helpt u bij het ontwerpen van een drempelloze badkamer die voldoet aan de moderne ontwerpeisen.

Hoe plant u een drempelloze badkamer?

Persoon doucht in een gelijkvloerse douche met Geberit CleanLine douchegoot

Alledaagse wellness met douche of bad

Denkt u dat er niets zo ontspannend is als bijkomen van een stressvolle dag in de bad? Of geeft u in plaats daarvan de voorkeur aan de voordelen van een moderne inloopdouche? De meningen lopen hier sterk uiteen. Als u geen ruimte hebt voor beide en moeite hebt met kiezen, bekijk dan deze redenen voor een bad of douche in uw nieuwe badkamer.

Douche en bad vergelijken

Twee Geberit badkamers met verschillende wandkleuren in roze en donkergroen

Kleur in de badkamer

Het is geen geheim dat kleuren een gevoel van sfeer bijdragen aan gezelligheid in de badkamer.

Bent u een fan van neutrale, tijdloze kleuren of geeft u de voorkeur aan felle kleuren? Of klassieke badkamermeubels in wit, maken een krachtig statement met zwarte accenten of kleur brengen in de badkamer - een coherent kleurenconcept betekent dat u jarenlang plezier hebt van uw nieuwe badkamer. Bekijk onze tips voor het kiezen van de juiste kleuren voor uw badkamer.

Handige hulpmiddelen voor badkamerplanning

Stap voor stap uw badkamer ontwerpen

Bij het ontwerpen van een nieuwe badkamer kunt u het beste stap voor stap te werk gaan. Neem de volgende vier vragen zorgvuldig in overweging:

1. Maakt de badkamer deel uit van een renovatie of van een compleet nieuwe constructie?

Installateur installeert een Geberit Option verlichte spiegel tijdens een badkamerrenovatie

Het spreekt voor zich dat het plannen van een badkamer afhangt van het feit of deze gerenoveerd of volledig vernieuwd wordt.

Tenzij er een volledige nieuwe indeling wordt uitgevoerd, wordt de plattegrond meestal vastgesteld tijdens renovaties. De water- en elektriciteitsaansluitingen zijn al gedefinieerd. Beslissingen hier hebben voornamelijk betrekking op de kleuren en materialen die worden gebruikt voor de vloer, het plafond, de muren, de selectie van het nieuwe meubilair, keramische apparaten voor het toilet, de wastafel, spiegels en de kranen.
Onze renovatiegids bevat alle informatie die u nodig heeft over badkamerrenovaties.

Een nieuwbouw daarentegen is als een leeg canvas. Of u nu renoveert of helemaal opnieuw begint, de eerste stappen zijn hetzelfde:

  • Wees duidelijk over uw wensen en behoeften in de badkamer.
  • Zoek naar inspiratie - online, in showrooms, tijdschriften of tijdens een bezoek aan vrienden en familie.

Andere handige tips bij het plannen van een badkamer

Inspiratie en badkamerontwerp door en met Geberit

In de ontwerpfase zijn er talloze opties beschikbaar om uw visie werkelijkheid te laten worden. Onze website is een schat aan tips, ideeën en inspiratie om u te helpen bij het ontwerpen van uw nieuwe badkamer.

Bij het ontwerpen van een badkamer door en met Geberit zijn uw behoeften het belangrijkst. We willen dat uw badkamer er niet alleen goed uitziet, maar ook functioneel en comfortabel. Daarom bieden we innovatieve oplossingen voor meer ruimte, hygiëne en een functioneel ontwerp.

Man in Geberit ONE badkamer met Geberit AquaClean Mera en Geberit Option Plus Spiegel

Alles uit één bron

Onze complete systemen onderscheiden Geberit van andere aanbieders. Met Geberit ONE- bieden we een badkamerserie die niet alleen sanitaire techniek achter de muur omvat, maar ook producten vóór de muur zoals badkamerkeramiek, meubels en kranen - en dat alles uit één hand. Dit betekent dat u zich geen zorgen meer hoeft te maken of alle elementen wel bij elkaar passen - alles past perfect bij elkaar en is van de hoogste kwaliteit.

Onze service omvat ook handige tools en app's om uw badkamerplanning te vereenvoudigen. Dit omvat de online 3D-badkamerplanner en een configurator voor uw wastafel . Om ervoor te zorgen dat u tijdens de planningsfase op de hoogte bent van alle laatste trends en mogelijkheden en uw nieuwe badkamer volledig aan uw wensen voldoet, bieden we ook advies van toonaangevende badkamerprofessionals - gratis en vrijblijvend, digitaal of persoonlijk.

Iemand plant een badkamer virtueel met behulp van de Geberit 3D-badkamerplanner op zijn laptop

Welke details kunnen worden geselecteerd in de Geberit badkamerplanner?

Onze gratis 3D-badkamerplanner is een bijzonder handig hulpmiddel. De planningssoftware kan worden gebruikt om uw badkamer te plannen virtueel in 3D en verschillende indelingen, kleuren en materialen uitproberen. Zo krijgt u een realistisch beeld van hoe uw nieuwe badkamer eruit komt te zien voordat u begint met bouwen.

Nadat u een plattegrondsjabloon hebt gekozen of uw eigen sjabloon op schaal hebt gemaakt in de tool, kunt u verschillende objecten aan de kamer toevoegen, zoals deuren, ramen, verwarming, tegels en aansluitingen. In de ontwerpfase hebt u toegang tot Geberit badkamerseries en kunt u een wc , wastafel , spiegel en ander badkamermeubilair en accessoires toevoegen aan de 3D-weergave. De sanitaire producten kunnen vrij worden geplaatst en verplaatst. Probeer verschillende kleuren, materialen en ontwerpen uit. Aan het einde ontvangt u een 3D-weergave van uw nieuwe droombadkamer.

Badkamer ontwerpen met Geberit producten