Duurzaamheid in de sanitaire wereldOnze bijdrage

Als wereldwijd actieve groep gespecialiseerd in sanitaire techniek wil Geberit een leidende rol spelen in de transformatie naar een duurzame sanitairbranche. Onze innovatieve, hoogwaardige en duurzame sanitaire producten hebben een positieve invloed op de industrie, de maatschappij en het milieu.

Al meer dan 30 jaar is onze strategie consequent gericht op duurzaamheidsaspecten tijdens de gehele levenscyclus van het product. Dit engagement is een belangrijke reden voor het succes van het bedrijf op lange termijn. Wij geloven dat de grootste bijdrage die wij kunnen leveren aan een circulaire economie, bestaat uit het blijven creëren van nieuwe normen voor productkwaliteit en duurzaamheid.

Geberit producten worden doorgaans tientallen jaren gebruikt. Bovendien leveren de beschikbaarheid van reserveonderdelen op lange termijn en de achterwaartse compatibiliteit van nieuwe producten een belangrijke bijdrage aan hun levensduur. Dit maakt het voor bouwpartners gemakkelijker om te voldoen aan de vaak uitgebreide eisen voor gecertificeerde bouwprojecten.

Een bindende duurzaamheidsstrategie

Meer dan 30 jaar geleden heeft Geberit zijn eerste milieustrategie opgesteld en concrete maatregelen genomen. In de loop der jaren werd deze strategie geleidelijk uitgebreid tot een alomvattende duurzaamheidsstrategie. Deze is gebaseerd op de VN-agenda 2030 en zijn 17 doelstellingen voor duurzame ontwikkeling.

Geberit richt zich met name op doelstelling 6, “Zuiver water en sanitaire voorzieningen“, en 11, “Duurzame steden en gemeenschappen“. Daarnaast worden aanzienlijke bijdragen geleverd aan “Respectvol werk en economische groei“ (doelstelling 8) en “Industrie, innovatie en infrastructuur“ (doelstelling 9).

In één oogopslag

Duurzame producten die hulpbronnen besparen

Milieuproductverklaringen (EPD)

Milieuproductverklaringen, of EPD's, zijn een belangrijke bron van informatie voor ontwikkelaars, investeerders, zakenpartners en andere besluitvormers. Ze geven informatie over de ecologische voetafdruk van bouwproducten en zijn gebaseerd op een gedetailleerde levenscyclusanalyse.

Producten met milieuverklaringen van derden zijn goed voor meer dan 20% van de groepsomzet van Geberit. Daarom bieden wij een breed scala aan producten voor gebouwen die gebouwd zijn volgens de hoogste duurzaamheidsnormen zoals Minergie, DGNB, BREEAM of LEED.

EPD's downloaden

Tips en trucs voor meer duurzaamheid in het dagelijkse leven

Minder water gebruiken

Tips om water te besparen

Een vrouw draait de kraan open en test de intensiteit en de temperatuur van de waterstraal (© Geberit)

Het is een goed idee om spaarzaam met water om te gaan. Verminder uw waterverbruik in de badkamer aanzienlijk met deze zes tips.

Nu water besparen!