Europese marktleider Voor sanitaire producten

De wereldwijd opererende Geberit Groep is Europees marktleider op gebied van sanitaire producten. Geberit werkt als een geïntegreerde groep met een zeer sterke lokale aanwezigheid in de meeste Europese landen, en biedt de hoogste meerwaarde op het vlak van sanitaire technologie en keramische badkamerartikelen.

Het productienetwerk telt 26 productievestigingen, waarvan 4 overzees. Het hoofdkantoor van de groep bevindt zich in Rapperswil-Jona, Zwitserland. Met ruim 12 000 medewerkers in bijna 50 landen, behaalde Geberit in 2022 een netto-omzet van CHF 3,4 miljard. De Geberit-aandelen zijn genoteerd op de Zwitserse beurs (SIX); in 2012 werd het Geberit aandeel opgenomen in de SMI (Swiss Market Index = Zwitserse beursindex).

Geberit is 50 jaar actief in België, maar kijkt vooral vooruit “Sterke band met klanten blijft speerpunt nummer één”

Geberit gebouwen te Meise

Precies 50 jaar geleden zette het van oorsprong Zwitserse Geberit zijn eerste stappen in de Belgische markt. Het begin van een succesverhaal, zo bleek. Door een niet-aflatende ontwikkeling van innoverende en kwalitatieve producten met een uitstekende reputatie groeide het bedrijf naar een Europese marktleiderspositie in de wereld van sanitaire producten. Tevreden achteroverleunen is er echter niet bij: Geberit richt de blik op de toekomst en wil in de volgende halve eeuw alleen maar beter doen.

“Een sterke band met onze klanten is essentieel voor hun succes en we staan hen daarom bij met degelijke planning, logistiek, installatie, productonderhoud en snelle en doordachte technische ondersteuning. Onze recente verhuis naar een nieuw gebouw in het Brixius Businesspark in Meise zet die ambitie kracht bij”, vertelt José Wyns, Algemeen Directeur van Geberit België.

Duurzaamheid

Imposante waterval in een groen landschap (© Geberit)

Als wereldwijd actieve onderneming gespecialiseerd in sanitaire technologie wil Geberit een leidende rol spelen in de transformatie naar een duurzame sanitaire industrie. Onze innovatieve, hoogwaardige en duurzame sanitaire producten hebben een positieve invloed op de industrie, de maatschappij en het milieu.

Meer over onze bijdrage aan duurzaamheid in de sanitaire sector

Het milieu beschermen met Geberit-keramiek

Yaeda Valley, Tanzania - Hadza op Gideru Rock met myclimate en CO2

Geberit steunt nu een bosbeschermingsproject van de Zwitserse stichting myclimate in Tanzania. Met deze vrijwillige bijdrage compenseert het bedrijf de onvermijdelijke CO²-uitstoot die ontstaat bij de productie van keramiek. Alle keramische producten uit de badkamerseries Geberit ONE, Acanto, Xeno2, iCon, Smyle en VariForm worden vanaf begin 2023 in dit initiatief opgenomen.

Meer informatie over CO2-certificaten

EcoVadis duurzaamheidsranglijst Hoogste onderscheiding voor de derde keer

Logo Ecovadis

Voor de derde keer op rij heeft de Geberit Groep van EcoVadis een platina onderscheiding gekregen voor zijn duurzaamheidsmanagement.

Dit is de hoogste onderscheiding die in het kader van de jaarlijkse EcoVadis-beoordeling wordt toegekend. Het plaatst Geberit in de top 1 procent van alle bedrijven die door EcoVadis zijn opgenomen - in alle sectoren en landen. De onderscheiding maakt voor klanten en leveranciers zichtbaar dat Geberit een uitgebreid, systematisch en langdurig duurzaamheidsmanagementsysteem heeft.