Badkamerrenovatie: Zo werkt de renovatie!

Man hangt Geberit Option spiegel op tijdens badkamerrenovatie

Elke dag brengen we gemiddeld een uur door in de badkamer. Sanitair wordt vaak tientallen jaren gebruikt en badkamermeubilair wordt blootgesteld aan veel vochtigheid. Daarom is het de moeite waard om te investeren in goed meubilair en een ruimte te creëren waar mensen graag tijd doorbrengen en zich prettig voelen.

We leggen uit hoe lang het duurt om de badkamer te renoveren en welke kosten je kunt verwachten. Daarnaast begeleiden we je stap voor stap door het renovatieproces en vertellen we je nuttige tips van experts.

Hoe lang duurt een badkamerrenovatie?

Je wilt je badkamer renoveren en vraagt je af hoe lang dat gaat duren? Dat hangt af van het project.

Soft renovatieRenovatie met nieuwe tegelsKernrenovatie
Bij een soft renovatie worden badkamermeubilair, sanitair en armaturen vervangen en muren of plafonds geverfd. Er zijn echter geen nieuwe tegels of andere structurele maatregelen.Naast nieuwe badkamermeubels en keramiek wordt tegelwerk, schuurwerk, fijn pleisterwerk of schilderwerk uitgevoerd. De plattegrond en de structuur van de badkamer blijven echter ongewijzigd. Dit betekent dat de wc en de wastafel nog steeds op dezelfde plaats zijn en dat een bad niet wordt vervangen door een douche of omgekeerd.In het geval van een kernrenovatie van de badkamer is de ingreep in de bouwstructuur dieper. De muur wordt opengescheurd, pijpleidingen worden door de kamer vervangen en apparatuur wordt verplaatst. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je de wc of de wastafelopstelling in de kamer wilt verplaatsen of een douche wilt installeren in plaats van een bad. Bij een kernrenovatie zijn ook extra vakmensen betrokken, zoals elektriciteit, verwarming of ventilatie.
In de regel duurt het werk voor een soft renovatie 1-3 dagen.In dit scenario kun je uitgaan van ongeveer 3-5 dagen ombouw.Voor een kernrenovatie moet je rekenen op 1-2 weken uitvoering.

Hoeveel kost het om een badkamer te renoveren?

De kosten zijn afhankelijk van de omvang van de badkamerrenovatie, het aantal vierkante meters en de productkeuze. Bovendien kunnen de prijzen regionaal en per aanbieder verschillen. De richtwaarden in de tabel bieden een oriëntatie.

Ook al gaat het om aanzienlijke bedragen, de investering in een nieuwe badkamer is de moeite waard, want gemiddeld gaat een badkamer 20 tot 30 jaar mee.

Onze tip: Waar kosten besparen

Als je je badkamer wilt renoveren, kun je geld besparen, vooral met de scope en met de keuze aan apparaten . Het vervangen van afzonderlijke badkamermeubels en keramiek kan een badkamer in een nieuw licht zetten zonder ingrijpende structurele maatregelen. De productselectie is ook een doorslaggevende kostenfactor: Veel fabrikanten bieden ook producten van hoge kwaliteit in het lagere prijssegment.

Verander oud in nieuw: Zo zien moderne badkamers eruit

Vind je het moeilijk om je badkamer in een nieuw licht te zien? Misschien dienen de voor en na vergelijkingen van renovaties uit verschillende landen als inspiratie voor jou.

De uitdagingen varieerden van erg weinig ruimte tot een gebrek aan daglicht en schuine daken. Alle projecten hebben één ding gemeenschappelijk: Dankzij de renovatie kunnen gebruikers nu genieten van hun wellnessoases in een tijdloos design.

Hoe renoveer je een badkamer?

Er is besloten om de badkamer te renoveren. Maar waar moet ik beginnen? We begeleiden je door de fasen van een renovatieproject en geven je tips.

Hoe kan Geberit helpen bij de badkamerrenovatie?

Man met tablet selecteert producten in een configurator

Of je nu op zoek bent naar eerste ideeën, al verder gevorderd bent in de planning of al concrete producten in gedachten hebt - onze tools ondersteunen je bij het vinden van de juiste oplossing voor jou.

  • De Inspiratietool van Geberit toont inspirerende ontwerpen en innovatieve functies voor de moderne badkamer. Als je wilt, kunnen we producten aanbevelen die op jouw behoeften zijn afgestemd.
  • Ter voorbereiding op een afspraak met je installateur of een bezoek aan de toonzaal, kun je een virtuele tour door een tentoonstelling maken. Klik hier voor de rondleiding.
  • In de 3D-badkamerplanners van Geberit kun je je bestaande badkamer in 3D-aanzicht namaken en plannen met de producten die je wilt.
  • Met de configurator voor de wasplaatsopstelling plan je jouw wastafelopstelling inclusief wastafel, badkamermeubilair en spiegel of spiegelkast met behulp van 3D-afbeeldingen in slechts vijf stappen.
  • Professionele badkamerplanning: Onze badkamerprofessionals adviseren je graag individueel en visualiseren je toekomstige droombadkamer in een virtuele 3D plattegrond. Onze service is gratis voor jou.

Ontdek producten van Geberit