Een kleine badkamer renoverenVóór en na

Weinig ruimte in de badkamer, maar veel eisen? Dit hoeft niet per se tegenstrijdig te zijn. Zelfs een paar vierkante meter kan ruim en gezellig zijn met een slim kamerontwerp. Dit blijkt uit twee renovatievoorbeelden uit Finland en Denemarken.

Voorbeeld vóór en na de renovatie: Minibadkamer

De foto na de renovatie van de kleine badkamer met ovale wasbak uit de VariForm badkamerserie en meubels in eikenhoutlook (© Meja Hynynen)
Een foto vóór de renovatie van de kleine badkamer met spiegelkast en wasbak (© Meja Hynynen)

Smal, conservatief en zonder luxe – zo zag de badkamer met een grootte van twee vierkante meter van een tweekamerappartement in Finland eruit vóór de renovatie.

Interieurontwerpster Meja Hynynen kreeg de opdracht om de badkamer zo opnieuw in te richten dat deze nog steeds past in de tijdgeest van het appartementengebouw, dat is gebouwd in 1950.

Omdat de ruimte en de deur smal zijn en weinig manoeuvreerruimte overlaten wat betreft de inrichting, waren compacte modellen uit het Geberit productassortiment, die speciaal voor minibadkamers ontworpen zijn, geschikt.

De keuze viel op de Geberit badkamerserie iCon met de hang-wc met SoftClose deksel en het badkamermeubilair in eikenhout-look. De ovale wasbak uit de Geberit VariForm badkamerserie is ook gekozen om bij de vorm van de wc-zitting te passen.

Voor een beetje luxe is er een verwarmde spiegel met geïntegreerde verlichting, die het beslaan na het douchen voorkomt. In combinatie met de goudkleurige kranen, handdoekhouders en de knop voor de afstandsbediening van het toilet, transformeerde de renovatie de kleine badkamer in een strakke, gezellige maar onvergetelijke ruimte.

Voorbeeld vóór en na de renovatie: Een douche in de kleine badkamer

Een douche als blikvanger: diverse doucheoplossingen maken dit mogelijk, zelfs op een paar vierkante meter. De voorgaande foto van de Finse badkamer met slechts twee vierkante meter vloeroppervlak toont een smalle ruimte die nog voller is geworden door de douchecabine.

De nieuwe inloopdouche met glazen vouwdeuren en gouden scharnieren creëert ruimte en geeft de ruimte een royaler gevoel. De gouden regendouche brengt kleur in het spel en ziet er tegelijkertijd elegant en modern uit.

De foto vóór de renovatie met zicht op de douchecabine en de staande wc (© Meja Hynynen)
De foto na de renovatie van de kleine badkamer met een hang-wc van Geberit uit de iCon badkamerserie (© Meja Hynynen)

Voorbeeld vóór en na de renovatie: Badkamer met schuin dak

In het Deense vakantiehuis van Trine Rasmussen in Blåvand waren de omstandigheden net zo uitdagend. Het doel: een oude badkamer met sauna en schuin dak opdelen in twee afzonderlijke badkamers.

De optimalisatie van de ruimte stond centraal. In de kleine badkamer met schuine wanden moesten een wc, wasbak en douchecabine worden geïnstalleerd op een oppervlakte van slechts drie vierkante meter.

Een sauna met een schuin dak (© @triner2 en @strandparken3)
De originele badkamer met staande wc, witte tegels en houten badkamermeubels (© @triner2 en @strandparken3)

Een kleine badkamer visueel vergroten

Geberit producten bleken de optimale oplossing ondanks de krappe ruimte. De Rimfree hang-wc uit de Geberit Acanto badkamerserie en het Geberit VariForm badkamermeubel met ronde wasbak zorgen voor een licht design in de kleine badkamer met schuin dak.

Geïnspireerd door het Geberit badkamermagazine koos Trine Rasmussen ook voor een royale spiegel uit de Geberit Xeno² serie met geïntegreerde verlichting. “Dit is een goede tip als je een kamer groter wilt laten lijken“, legt ze uit.

Een kleine badkamer renoveren: De belangrijkste vragen

Geberit oplossingen voor minibadkamers

Dankzij de innovatieve Geberit producten, die onder meer achter de muur kunnen worden geïnstalleerd, kunnen zelfs minibadkamers worden geoptimaliseerd. Het is de moeite waard om het uitgebreide productassortiment te bekijken.

Ruimtebesparende wastafels en wasbakken

Geberit biedt verschillende ruimtebesparende wastafels met een buitenmaat van 20 tot 25 centimeter. Dit zijn bijvoorbeeld wastafels uit de Geberit badkamerserie Xeno², iCon, Smyle en Renova Compact.

Compacte douches

Inspiratie voor een renovatie wordt ook opgedaan door verschillende doucheoplossingen van Geberit.

Neem de volgende stapBekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer

INSPIRATIE-TOOL


Ontdek inspirerende designs en innovatieve functies en ontwerp in enkele stappen de badkamer van uw dromen.

3D BADKAMERPLANNER


Plan uw badkamer online in 3D-weergave en kies uit verschillende opties.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

Ontdek soortgelijke berichten