Een kleine gastenbadkamer renoverenVóór en na

De groene gastenbadkamer uit de jaren 80 vóór de renovatie
De gastenbadkamer na de renovatie

Na bijna 40 jaar gebruik werd de nauwelijks twee vierkante meter grote gasten-wc van de familie Grewe in Duitsland gerenoveerd. Het werd gebouwd in de jaren 80 en was vooral bedoeld voor een jong gezin. In die tijd dacht niemand na over het gebruik door ouderen.

Zo bood de kleine plattegrond van de badkamer op de begane grond alleen plaats voor een wc, een wastafel met spiegel en een klein kastje. Het opbouwspoelreservoir nam veel ruimte in beslag, en de verwarming aan de muur nog meer. Weinig ruimte dus voor extra comfort.

De renovatie: Een gastenbadkamer die is aangepast aan ouderen

De uitdaging bij de renovatie van de gastenbadkamer was om hem aan te passen aan ouderen en modern te maken. Er moest ruimte worden gecreëerd zodat de gezinsleden er volledig gebruik van konden maken, zelfs als ze beperkt mobiel waren. Bovendien moet de reiniging worden vereenvoudigd. Uitdagingen die werden opgelost met een goede planning door de sanitairprofessional en een goede selectie van Geberit producten.

De oude wc met opbouwspoelreservoir in de gastenbadkamer
De gastenbadkamer met een klein kastje en wastafel

Wat hoort er allemaal in een gastenbadkamer

Voor de familie Grewe was het belangrijk dat zowel de comfortfuncties als het ontwerp dat is aangepast aan ouderen, de kleine badkamer verfraaiden. Dus werden de tegels verwijderd, werd er vloerverwarming geïnstalleerd en werd er een halfhoge voorwand met inbouwspoelreservoir geplaatst. Zo ontstond er ruimte voor belangrijkere dingen in de badkamer.

De familie Grewe koos voor de douche-wc Geberit AquaClean Mera Classic als wc-oplossing. “De gedachte dat we ouder worden, deed ons besluiten om een douche-wc aan te schaffen“, legt Elisabeth Grewe uit. “ Reinigen met water is veel aangenamer dan met papier, en je kunt gewoon blijven zitten. De afstandsbediening helpt ook bij een beperkte mobiliteit om de douche-wc te bedienen.“

Comfort dankzij extra functies

Aangezien de gasten-wc zich in de inkomhal van het huis bevindt, moet hier ook een vriendelijke sfeer worden gecreëerd. “Bij de oude gasten-wc kon het gebeuren dat onaangename geurtjes zich verspreidden in de inkomhal. Dat wilden we niet meer“, aldus Elisabeth Grewe. Omdat de Geberit AquaClean Mera Classic over een geurafzuiging beschikt, worden onaangename geurtjes in de badkamer meteen verdreven.

Opslagruimte was ook belangrijk voor ons. Met de Geberit iCon wastafel, de bijpassende onderkast en het zijelement kan de ruimte optimaal worden benut, ook al is er maar weinig plaats. En voor de familie Grewe bood deze combinatie naast de esthetische voordelen ook praktische voordelen: Het speciale KeraTect-glazuur van het keramiek is nagenoeg poriënvrij, waardoor het onderhoudsvriendelijk, duurzaam en vooral eenvoudig te reinigen is. Hygiëneproducten zoals zeep of tandenborstels kunnen ook op de neerlegruimte van de wastafel worden geplaatst.

Conclusie: Renovatie geslaagd. Gezin en gasten blij.

Neem de volgende stapBekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer

INSPIRATIE-TOOL


Ontdek inspirerende designs en innovatieve functies en ontwerp in enkele stappen de badkamer van uw dromen.

3D BADKAMERPLANNER


Plan uw badkamer online in 3D-weergave en kies uit verschillende opties.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

Ontdek soortgelijke berichten