Een kleine badkamer van 4 m² ontwerpen

Over hoe groot een kleine badkamer mag zijn, lopen de meningen uiteen. Afhankelijk van de regio en de bouwnormen kan 4 vierkante meter over het algemeen worden beschouwd als een kleine badkamer. Een moderne mini-badkamer met alle essentiële onderdelen kan hier zonder problemen worden ontworpen. Dit omvat een wc en wasplaats. Er kan gekozen worden tussen een douche of een bad.

Een aantrekkelijk design is ook mogelijk met 4 m²

Kleine Geberit Selnova badkamer met hang-wc en wasplaats

Ziet het er groot goed uit, dan kan dat in een kleine ruimte ook. Materialen van hoge kwaliteit en kleuren voor tegels en muren vervullen ook hun functie bij het ontwerpen van een kleine badkamer.

Bij het kiezen van de kleur voor een kleine kamer van slechts 4 vierkante meter, geven heldere kleuren een gevoel van frisheid. Donkere kleuren zorgen dan weer voor meer gezelligheid.

Een minimalistische stijl wordt aanbevolen voor iedereen die het meeste uit zijn/haar badkamer van 4 m² wil halen. Dit zorgt voor extra netheid, maakt schoonmaken gemakkelijker en creëert ook gemoedsrust.

Uitdagingen bij het ontwerpen van een kleine badkamer van 4 m²

Moderne badkamer in een krappe ruimte met Acanto wc en Acanto wastafel

Bij het ontwerpen van een kleine badkamer is de beperkte beschikbare ruimte optimaal gebruiken van primair belang. Als de badkamerdeur bijvoorbeeld naar binnen opent, gaat er extra bruikbare ruimte verloren.

De opstelling van de wc, de wasplaats en de douche is dus cruciaal. Deze moeten zo worden geplaatst dat ze gemakkelijk toegankelijk zijn. Een schuifdeur is een alternatief om meer ruimte te creëren. Als de kleine badkamer rechthoekig is, moet een bad aan het einde van de kamer worden geplaatst.

Dit Geberit meubilair past in een badkamer van 4 m²

Of het nu specifiek voor de wasplaats , douche , wc of de complete badkamer is, Geberit badkamermeubilair is ook geschikt als de ruimte beperkt is. Als het echt krap wordt, zijn ideeën die voor meer ruimte in de badkamer zorgen nodig.

We raden met name aan om een blik te werpen op de compacte wc-ontwerpen van de Geberit Renova en Smylebadkamerseries , de complete badkamerseries iCon, en Geberit ONE met zijn populaire, functionele design.

Geberit Renova gasten-wc met wasplaats, wastafelonderkast en wc
Kleine badkamer met dakhelling (© @triner2 en @strandparken3)
Kleine badkamer met hang-wc, spiegelkast en wastafelonderkast uit de Geberit ONE badkamerserie

Veelgestelde vragen bij het ontwerpen van een kleine badkamer

Hoe Geberit kan helpen bij het plannen van een kleine badkamer

Iemand plant een badkamer virtueel met de Geberit 3D-badkamerplanner op zijn/haar laptop

De 3D-badkamerplanner van Geberit wordt aanbevolen voor de eenvoudige planning en inrichting van een kleine badkamer. Met behulp van de planner kunnen alle benodigde elementen eenvoudig in de kamer worden geplaatst: deuren, ramen, water- en elektriciteitsaansluitingen, plus alle badkamerinstallaties, van de wc tot de douche.

Begin met de juiste plattegrond en configureer de kamerindeling. Bij de inrichting kunt u uw ideeën de vrije loop laten en producten kiezen uit verschillende Geberit badkamerseries. Rond het ontwerp van uw droombadkamer af met de badkameraccessoires van uw keuze.

NieuwsbriefNu registreren

Blijf op de hoogte


Onze nieuwsbrief biedt fascinerende inzichten en handige tips over hoe uw badkamer uw leven gemakkelijker kan maken.

Lees soortgelijke berichten