De badkamerdeur

Tussen 4 en 7 vierkante meter is de gemiddelde vloeroppervlakte van een badkamer in Europese woningen. In het geval van gasten-wc's ligt dit cijfer aanzienlijk lager. Met zo weinig ruimte is elk beetje extra ruimte een echt pluspunt, en daarom moet u bij het ontwerp ook rekening houden met de deur.

Badkamerdeur die naar binnen opent
Badkamerdeur die naar buiten opent
Een naar buiten openende deur bespaart ruimte in de badkamer

Aanzienlijke ruimtewinst

In veel gevallen kan de grootste ruimtewinst wellicht worden behaald met een optimale plaatsing en oriëntatie van de badkamerdeur. De deuropening naar de badkamer moet 90 centimeter breed zijn en mag geen drempel hebben. Zo is de deur rolstoeltoegankelijk, mocht dat ooit nodig zijn. Als de deur naar binnen opengaat, neemt deze bij het openen en sluiten bijna 1 vierkante meter ruimte in beslag. Deze ruimte komt vrij als u de deur in de ontwerpfase zo kunt plaatsen dat deze naar buiten opengaat. Als dit niet mogelijk is, kan een schuifdeur de passende oplossing zijn.

Een veiligheidsaspect

De voordelen van een naar buiten draaiende badkamerdeur gaan verder dan de ruimtewinst. Om te beginnen is er het aspect van de veiligheid: als u uitglijdt in de badkamer en ongelukkig valt, bent u misschien niet meer mobiel of zelfs bewusteloos. Een naar binnen draaiende deur kan echter nauwelijks door een derde persoon worden bewogen als u er onbeweeglijk voor ligt. Indien de deur daarentegen naar buiten kan worden geopend, kan iemand de gevallen persoon snel te hulp schieten. Enige voorwaarde: De deur is voorzien van een slot dat in noodgevallen ook van buitenaf kan worden ontgrendeld.

Een pluspunt in comfort

Een ander voordeel van een deur die naar buiten opengaat, is de gemakkelijkere schoonmaak. Bij het schoonmaken van de badkamer zit de deur niet meer in de weg - alle wanden en vooral de vloer zijn vrij toegankelijk. En nog een woord over de kwaliteit van de deur: De badkamer is een zeer intieme plek. Hoe minder geluid er uit deze kamer komt, hoe comfortabeler u zich voelt. Daarom is het de moeite waard om hier een deur van hoge kwaliteit te laten installeren.

Neem de volgende stapBekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer

INSPIRATIE-TOOL


Ontdek inspirerende designs en innovatieve functies en ontwerp in enkele stappen de badkamer van uw dromen.

3D BADKAMERPLANNER


Plan uw badkamer online in 3D-weergave en kies uit verschillende opties.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.