De ideale hoogte

De montagehoogtes voor badkamerelementen zijn zowel voor grote als kleine mensen van belang (© Geberit)

Niets is frustrerender dan een wastafel die te laag werd geplaatst. Telkens wanneer u zich, dag in, dag uit, vooroverbuigt naar de kraan, wordt u eraan herinnerd dat er geen aandacht is besteed aan een essentieel aspect in badkamerplanning: de montagehoogte.

Op welke hoogte moeten wastafels, wc's of spiegelkasten worden geplaatst? Het antwoord op die vraag is eenvoudig: dat is afhankelijk van hoe groot of klein u bent, alsook van het feit of u al dan niet beperkt bent in uw mobiliteit. Wie ongeveer 1,76 m groot is, heeft geluk: dat is de juiste grootte voor de standaarden die de montagehoogtes bepalen. Bent u groter, dan zal een montagehoogte van 80 cm voor de wastafel duidelijk te laag zijn. En ook de standaardhoogte van 40 cm voor een wc kan wel eens te laag zijn, aangezien u in dat geval eerder gehurkt dan comfortabel op de wc gaat zitten, wat wel beter kan zijn voor uw lichaam, maar het ook moeilijker maakt om terug recht te komen.

Als u de installateur geen duidelijke instructies geeft, zullen zij de sanitaire voorzieningen op de standaardhoogtes plaatsen. Verkiest u echter andere montagehoogtes, dan moet u dat vooraf bespreken met het sanitaire installatiebedrijf of het ontwerpbureau en een bindende overeenkomst opstellen. We raden ook aan om de installateurs die het werk uitvoeren, kort vóór ze starten aan deze overeenkomst te herinneren.

Neem de volgende stapBekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer

INSPIRATIE-TOOL


Ontdek inspirerende designs en innovatieve functies en ontwerp in enkele stappen de badkamer van uw dromen.

3D BADKAMERPLANNER


Plan uw badkamer online in 3D-weergave en kies uit verschillende opties.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.