Badkamer onder het dak

Badkamers onder het dak vereisen vaak een iets grotere ontwerpinspanning. Toch kunnen droombadkamers ook op zolder gerealiseerd worden. De kunst is hier om het schuine dak als stilistisch element in de planning op te nemen en het eventuele ruimtegebrek te compenseren met ruimtebesparende inrichtingen, praktische opbergmogelijkheden en een uitgekiende sanitairtechniek.

Goed gepland is half gewonnen

Bij het plannen van een badkamer onder het dak moet u zich in principe van tevoren de volgende vragen stellen:

  • Wat zijn de verschillende plafondhoogtes in de badkamer?
  • Waar kunt u de wc, douche en wastafel inplannen?
  • Wat is het beste gebruik van de beschikbare ruimte en welke aanvullende inrichting is eventueel gewenst?
  • Zijn er zaken in de kamer die speciaal in het oog moeten springen of benadrukt moeten worden?
  • Zijn er dakbalken of steunpilaren die als blikvangers kunnen dienen?

Renovatievoorbeeld: Operatie zolder

Deze eengezinswoning op de foto's, bouwjaar in 1953, is gemaakt voor een groeiend gezin. Na enkele jaren heeft de zolder, met een aparte wc-ruimte van 1,5 vierkante meter, zijn functie als speelparadijs voor de kleintjes vervuld. Nu moet hij ten goede komen aan het hele gezin. Geberit ONE-wastafels met onderkast spelen de hoofdrol in deze badkamerrenovatie, die veel opbergruimte zal bieden. Zeer praktisch en vooral ruimtebesparend is ook de wc met opbouwreservoir. Voor extra welbehagen zorgt bij deze wc de hygiënische douchefunctie.

Daar is voor gezorgd bij deze badkamerrenovatie:

Kleurenkeuze: Het kleurenschema was gebaseerd op lichte kleuren zoals wit of verschillende grijstinten. Over het algemeen: Donkere kleuren hebben een visueel beklemmend effect, waardoor een lage of kleine badkamer er nog krapper uitziet.

Tegelkeuze: Hoe groter de tegels, hoe beter voor kleine badkamers - omdat minder voegen de vloeren en wanden rustiger en groter doen lijken. Als u liever helemaal geen voegen in uw badkamer hebt, kunt u kiezen voor moderne decoratieve tegels of waterafstotende betonverf.

Zorg voor duidelijke structuren: Onderhoudsvriendelijke oppervlakken in een eenvoudig design hebben een rustgevend effect, kalmeren het oog en openen de ruimte. En wie door voldoende bergruimte voor orde in de badkamer zorgt, verhoogt zeker en vast het gevoel van welzijn.

Licht creëert grootsheid: daglicht is altijd een voordeel. Als aanvulling op natuurlijk licht - of als er geen raam is - kunnen functionele lichtbronnen en decoratieve verlichtingsaccenten wonderen verrichten. Het juiste licht laat een ruimte groter lijken; het is daarom de moeite waard om uw eigen verlichtingsconcept te creëren.

De juiste apparatuur en sanitaire techniek: De grootste uitdagingen in een badkamer met een schuin dak zijn de keuze en plaatsing van keramiek en meubilair. Laat u daarbij liefst door uw sanitairspecialist adviseren, omdat hij het beste weet welke ruimtebesparende en intelligente systemen er voor de badkamer beschikbaar zijn.

Neem de volgende stap Bekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer

INSPIRATIE-TOOL


Ontdek inspirerende designs en innovatieve functies en ontwerp in enkele stappen de badkamer van uw dromen.

3D BADKAMERPLANNER


Plan uw badkamer online in 3D-weergave en kies uit verschillende opties.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

Altijd op de hoogte

Vier afbeeldingen bij de Geberit Stories

Nu aanmelden voor onze nieuwsbrief en nooit meer een nieuwtje, een evenement of een tip voor de badkamer missen. Blijf up-to-date over actuele producten, belangrijke datums en over de thema’s netheid, plaatsbesparing, comfort, design, gebruiksvriendelijkheid en toegankelijk bouwen in de badkamer.

Op de nieuwsbrief abonneren

Welke badkamer past bij u?

Maar, wat zijn precies uw behoeften? Is ruimte, netheid of het design belangrijk voor u? Wilt u gebruiksvriendelijke producten of geeft u de voorkeur aan net dat beetje extra comfort dat bijvoorbeeld de Geberit AquaClean douchewc te bieden heeft? Of geeft u de voorkeur aan een universeel design? Wat uw wensen ook zijn, wij vereenvoudigen uw dagelijkse routine met onze slimme badkameroplossingen.

Meer ruimte in de badkamer
Een hogere standaard voor netheid in de badkamer
Een functioneler ontwerp in de badkamer
Meer comfort in de badkamer
Toegankelijkheid in de badkamer
Meer gebruiksgemak in de badkamer