Frisse kleuren in de badkamer

Na de wilde kleuren van de jaren 70 en 80 is wit lange tijd de overheersende kleur in de badkamer geweest. Wit staat voor zuiverheid en is al lang de klassieke kleur in veel badkamers: witte tegels, witte muren, wit keramiek. Maar de dagen dat de hele badkamer in het wit schitterde, zijn voorbij. Inmiddels gaat het er ook huiselijker aan toe. Onder andere bepaalde kleurschakeringen kunnen daarvoor zorgen.

Voor bezitters van een huis of appartement is het van groot belang dat de inrichting en de look van een badkamer lange tijd meegaan omdat de meeste badkamers 20 tot 30 jaar worden gebruikt en in die tijd vaak slechts één keer of zelfs niet worden gerenoveerd. Dat is ook de reden waarom witte tinten niet helemaal uit zijn. De meeste keramieken voor de badkamer zijn nog steeds wit. Het idee erachter is duidelijk: Ze zijn goed te combineren met andere kleuren en u raakt er niet zo snel op uitgekeken.

Fris en helder ruimteklimaat

Kleurenwaaier met pasteltinten

Op badkamermuren ziet u op dit moment vaak beige, lichtgrijze of poedertinten. Neutrale kleuren ogen modern en overtuigen met tijdloze schoonheid. Bovendien laten ze de witte wastafels en WC's er bijzonder elegant uitzien.

Ons advies luidt: Wat sanitair en badkamerkeramiek betreft, is het het beste om te kiezen voor klassieke vormen en kleuren en voor het wandontwerp eerder discrete en warme kleuren te gebruiken. En houd altijd in gedachten: minder is meer. U zou niet te veel verschillende kleuren en tinten moeten gebruiken. Dit ziet er meestal niet werkelijk fraai uit, maar maakt ook een benauwde en rommelige indruk.

De decoraties en accessoires mogen iets kleurrijker en trendy zijn - want ze kunnen gemakkelijk weer worden vervangen zonder veel kosten of moeite.

Kleuren die lang meegaan in de beleving van mensen

Pasteltinten in een oogopslag
  • Zandtinten geven in principe een verwarmend gevoel. Zand- en nude-tinten houden oog en geest in balans. Ze stralen rust en harmonie uit.
  • grijstinten: Het scala van grijstinten is veelzijdig. Met een klein aandeel bruin heeft grijs een warm effect, met een blauw aandeel heeft het koeler effect. Accessoires in rood, geel of turkoois passen ook heel goed bij een grijze badkamer.
  • Pastelkleuren: Lichtblauw, rosé, mint & co zorgen voor lichtheid en welzijn in de badkamer. Het mooie van pastelkleuren is dat ze altijd goed uitkomen naast wit en een vriendelijke sfeer uitstralen.

Neem de volgende stap Bekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer

INSPIRATIE-TOOL


Ontdek inspirerende designs en innovatieve functies en ontwerp in enkele stappen de badkamer van uw dromen.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

Badkamerproducten

Altijd op de hoogte

Vier afbeeldingen bij de Geberit Stories

Nu aanmelden voor onze nieuwsbrief en nooit meer een nieuwtje, een evenement of een tip voor de badkamer missen. Blijf up-to-date over actuele producten, belangrijke datums en over de thema’s netheid, plaatsbesparing, comfort, design, gebruiksvriendelijkheid en toegankelijk bouwen in de badkamer.

Op de nieuwsbrief abonneren

Welke badkamer past bij u?

Maar, wat zijn precies uw behoeften? Is ruimte, netheid of het design belangrijk voor u? Wilt u gebruiksvriendelijke producten of geeft u de voorkeur aan net dat beetje extra comfort dat bijvoorbeeld de Geberit AquaClean douchewc te bieden heeft? Of geeft u de voorkeur aan een universeel design? Wat uw wensen ook zijn, wij vereenvoudigen uw dagelijkse routine met onze slimme badkameroplossingen.

Meer ruimte in de badkamer
Een hogere standaard voor netheid in de badkamer
Een functioneler ontwerp in de badkamer
Meer comfort in de badkamer
Toegankelijkheid in de badkamer
Meer gebruiksgemak in de badkamer