Frisse kleuren in de badkamer Tips voor de juiste keuze

Fris en helder ruimteklimaat

Kleurenwaaier met pasteltinten

Op badkamermuren ziet u op dit moment vaak beige, lichtgrijze of poedertinten. Neutrale kleuren ogen modern en overtuigen met tijdloze schoonheid. Bovendien laten ze de witte wastafels en wc's er bijzonder elegant uitzien.

Ons advies luidt: Wat sanitair en badkamerkeramiek betreft, is het het beste om te kiezen voor klassieke vormen en kleuren en voor het wandontwerp eerder discrete en warme kleuren te gebruiken. En houd altijd in gedachten: minder is meer. Gebruik niet te veel verschillende kleuren en tinten. Dit ziet er meestal niet echt fraai uit, maar maakt ook een benauwende en rommelige indruk.

De decoratie en accessoires mogen iets kleurrijker en trendy zijn - want ze kunnen gemakkelijk weer worden vervangen zonder veel kosten of moeite.

De keuze van de kleur in de badkamer is voor veel mensen niet eenvoudig. De meeste badkamers worden 20 tot 30 jaar gebruikt en worden in die tijd zelden of nooit gerenoveerd. Daarom zijn kleurschakeringen nodig die jaren later nog steeds aanspreken. Ook badkameruitrusting die goed combineert qua kleur is belangrijk. Met onze tips helpen wij u de juiste kleurkeuze voor uw badkamer te maken.

Een veilige waarde: de klassieker in wit

Na de wilde jaren '70 en '80 is wit lange tijd de overheersende kleur in de badkamer geweest. Wit blijft zeer populair, omdat het wordt geassocieerd met zuiverheid en kwaliteit. Witte keramieken zoals wc's, wastafels, baden en douches zijn tijdloos en kunnen qua kleur goed worden gecombineerd.

Welke muurkleuren zijn geschikt voor de badkamer?

Kleuren hebben een invloed op hoe groot we een ruimte waarnemen. Daarom moet bij de keuze van de muurkleur ook rekening worden gehouden met de grootte van de ruimte. Heldere en felle kleuren doen een kamer kleiner lijken, terwijl pasteltinten een kamer groter doen lijken.

Op badkamermuren ziet u vaak beige, lichtgrijze of poedertinten. Neutrale muurkleuren ogen modern en overtuigen met tijdloze schoonheid. Bovendien laten ze de witte wastafels en wc's er bijzonder elegant uitzien.

Pasteltinten in een oogopslag
  • Zandtinten geven in principe een verwarmend gevoel. Zand- en nude-tinten houden oog en geest in balans. Ze stralen rust en harmonie uit.
  • Grijstinten: Het scala van grijstinten is veelzijdig. Met een klein aandeel bruin heeft grijs een warm effect, met een blauw aandeel eerder een koeler effect. Accessoires in rood, geel of turkoois passen ook heel goed bij een grijze badkamer.
  • Pastelkleuren: Lichtblauw, rosé, mint & co zorgen voor lichtheid en welzijn in de ruimte. Pastelkleuren slaan altijd een goed figuur naast wit en hebben een vriendelijk effect. Ze laten kleine badkamers ook groter lijken.

Onze tip: Wat u ook kiest: test verf altijd eerst voordat u de muur ermee schildert. Hetzij met een proeflaag van verschillende tinten naast elkaar direct op de muur of met een proefstaal op hout of karton. Kijk naar het resultaat op verschillende tijdstippen van de dag. Dit komt doordat de lichtinval en de omgeving (bijv. de kleur van de tegels, het badkamermeubilair of het plafond) de waarneming van de kleur aanzienlijk kunnen beïnvloeden. Wij raden ook aan om een verf voor vochtige ruimten te gebruiken of een speciale verf voor badkamers. Dit vergemakkelijkt het reinigen van de muren en heeft een preventieve werking tegen schimmel.

Pasteltinten in de badkamer

Hoe breng ik meer kleur in de badkamer zonder de muren te schilderen?

Kleuren creëren sferen en kunnen helpen om de badkamer huiselijker te maken. Voor meer kleur in de badkamer is het niet per se nodig om de muren te schilderen. Interieurontwerpers zetten accenten met kleurrijke badkameraccessoires. Het voordeel ten opzichte van het schilderen van muren: Badkameraccessoires kunnen gemakkelijk en goedkoop worden vervangen. Geschikte kleuraccenten zijn:

  • Textiel zoals handdoeken, badmatten, tapijten of douchegordijnen
  • Zeepdispensers, tandenborstel glazen, handdoekhouders
  • Vazen en plantenpotten
  • Beelden en sculpturen
  • Decoratieve voorwerpen zoals lampen, kaarsen en kandelaars
  • Klein badkamermeubilair
  • Individuele bedieningsplaten

Planten kunnen ook kleur in de badkamer brengen en een natuurlijke sfeer creëren. Maar pas op: niet elke plant is geschikt voor de vochtige ruimte.

Neem de volgende stap Bekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer

INSPIRATIE-TOOL


Ontdek inspirerende designs en innovatieve functies en ontwerp in enkele stappen de badkamer van uw dromen.

3D BADKAMERPLANNER


Plan uw badkamer online in 3D-weergave en kies uit verschillende opties.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

Badkamerproducten met een functioneel design

Altijd op de hoogte

Vier afbeeldingen bij de Geberit Stories

Nu aanmelden voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer een nieuwtje, een evenement of een tip voor de badkamer. Blijf up-to-date over actuele producten, belangrijke datums en over de thema’s netheid, plaatsbesparing, comfort, design, gebruiksvriendelijkheid en toegankelijk bouwen in de badkamer.

Op de nieuwsbrief abonneren

Welke badkamer past bij u?

Maar, wat zijn precies uw behoeften? Is ruimte, netheid of het design belangrijk voor u? Wilt u gebruiksvriendelijke producten of geeft u de voorkeur aan net dat beetje extra comfort dat bijvoorbeeld de Geberit AquaClean douchewc te bieden heeft? Of geeft u de voorkeur aan een universeel design? Wat uw wensen ook zijn, wij vereenvoudigen uw dagelijkse routine met onze slimme badkameroplossingen.

Meer ruimte in de badkamer
Een hogere standaard voor netheid in de badkamer
Een functioneler ontwerp in de badkamer
Meer comfort in de badkamer
Toegankelijkheid in de badkamer
Meer gebruiksgemak in de badkamer