Glanzende accenten in de badkamer

Hoogglans of geborsteld: de metallic look is helemaal in. Goud, messing, koper en andere metaaltinten zijn nu ook in de woon- en badkamer en vogue.

Meubels, accessoires, lampen en wandbekledingen met metaalglans staan vandaag hoog aangeschreven wanneer het gaat om het perfecte woondesign. De ‘metallic chic’ zorgt voor een vleugje luxe en kan door het combineren van kleuren en materialen optimaal worden afgestemd op het gewenste interieurdesign.

Metaalkleurige blikvanger

Naast metaal in verschillende warme goudtinten zijn ook varianten voor een meer puristische look, zoals zwart chroom en rood goud, erg populair.

Zoals zo vaak is de juiste dosering cruciaal: ondoordachte of te opulente combinaties van verschillende metaaltinten in één ruimte zijn te vermijden. De combinatie van verschillende oppervlaktestructuren kan dan weer voor een interessant en toch nog harmonisch effect zorgen. Een mix van metaaltinten en kleuren met chroom is daarentegen niet zo'n goed idee. Chroom oogt in elke ruimte erg dominant en is dus, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, helemaal niet neutraal. Dat geldt ook in de badkamer.

Harmonieuze look

“De metaaltrend in de badkamer begon met gouden kranen. Aangezien kranen een zeer opvallend element in de ruimte vormen, biedt Geberit bijpassend onder andere bedieningsplaten en douchegoten in verschillende metaaltinten aan. Het gaat erom de harmonieuze look in de badkamer te vervolledigen”, legt Daniel Raissle, hoofd van de productfamilie Wastafelkranen & besturingen bij Geberit, uit.

Bedieningsplaten Showroom

Met oog voor het geheel

De actuele badkamertrends worden bepaald door donkere kleuren, natuurlijke of minerale oppervlakken zoals walnoot, leisteen of betonlook. Metaalkleurige accenten passen uitstekend bij dit design. Tegelijk zijn het de details die ruimtes een bijzondere identiteit en individualiteit verlenen. Kranen, bedieningsplaten, douchegoten, spiegels, zeepdispensers in dezelfde stemmige metaalkleuren vervullen een verbindingsfunctie, creëren een harmonische look en zorgen voor meer gezelligheid in de badkamer. Dat laatste is een van de belangrijkste eisen waar een badkamer vandaag de dag aan moet voldoen.

Neem de volgende stapBekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer

INSPIRATIE-TOOL


Ontdek inspirerende designs en innovatieve functies en ontwerp in enkele stappen de badkamer van uw dromen.

3D BADKAMERPLANNER


Plan uw badkamer online in 3D-weergave en kies uit verschillende opties.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

Badkamerproducten met een functioneel design