Hoe klein kan een wastafel zijn?

In een smalle badkamer of een klein gastentoilet mag een handwasbak niet te veel plaats innemen, maar toch praktisch en aantrekkelijk zijn. Dus hoe gaat u te werk? Deze tips zullen u helpen:

Xeno² wastafel (© Geberit)

1. Een standaardformaat wastafel heeft een projectie (diepte) van 55 centimeter. Een handwasbak heeft normaal gesproken een diepte van 45 centimeter. Maar in smalle of kleine badkamers is er vaak niet zoveel ruimte. Hier komen smallere wastafels om de hoek kijken. Er zijn nu een aantal miniwastafels met een projectie van 20 tot 25 centimeter. Een goed idee is wellicht een ruimtebesparende wastafel uit de Geberit badkamerserie Xeno², iCon, Smyle of Renova Compact.

2. Het samenspel tussen sanitaire keramiek en badkamermeubilair maakt een echt verschil in de badkamer. Bij kleine ruimtes is het handig om de wastafel te bekijken in combinatie met de overige inrichting. Met de online badkamerplanner van Geberit kunt u uw eigen badkamer of gasten-wc op maat en tot in detail vormgeven. In de online tool tekent u eerst de exacte plattegrond en plaatst u vervolgens de wastafel, het badkamermeubilair en andere artikelen voordat u de tegels definieert. De badkamerplanner toont de beschikbare Geberit-modellen – van wastafelmeubelen tot opzetwastafels – in de beschikbare maten. Het 3D-model laat zien welke ruimtebesparende oplossing het beste is voor de ruimte.

3. Slim design: Wastafels zijn er niet alleen in verschillende maten, maar ook in een heel assortiment verschillende, tijdloze designs. Of het nu hoekig, ovaal of rond is, met een verticale of horizontale afvoer: afhankelijk van de ruimte zijn verschillende varianten zinvol. In krappe ruimtes zijn de kleine handwasbakken met een ruimtebesparende wastafelafvoer praktisch. Ze zijn zo ontworpen dat ze gecombineerd kunnen worden met een smalle wastafelonderkast of een wastafelblad, wat resulteert in zoveel mogelijk opbergruimte.

iCon handwasbak voor de gastenbadkamer (© Geberit)

4. Speciale hoekoplossingen maken het gebruik van kleine wastafels in gastentoiletten met uitdagende plattegronden mogelijk. Bij Geberit zijn vooral de series iCon en Renova Compact bij uitstek geschikt voor installatie in dergelijke gevallen.

5. De vorm van de wastafel: een kleine wastafel betekent altijd ruimteverlies omdat er minder neerlegruimte is op het sanitaire keramiek. Afhankelijk van de vorm van de wastafel is het echter mogelijk om maximale ruimte te winnen. Als u kiest voor een asymmetrische wastafelvorm, met de kraan aan de zijkant bevestigd, is er op het sanitaire keramiek nog voldoende ruimte voor alledaagse badkamerartikelen.

6. Functionaliteit is belangrijk. Zelfs bij kleine handwasbakken moet er voldoende ruimte zijn om de handen volledig onder water te houden. Daarom is het belangrijk het belang van de diepte van de wastafel niet te onderschatten. U kunt dit gemakkelijk testen tijdens een droogoefening in een showroom.

7. U kunt ook ruimte besparen met kranen, bijvoorbeeld met hangmodel varianten. Het is altijd een goed idee om de kranen in combinatie met de handwasbak te bekijken. Als u de lijn van de waterstraal controleert, kunt u waterspatten voorkomen. Kraanfabrikanten leveren vaak kortere modellen die ontworpen zijn voor gasten-wc-oplossingen in kleine badkamers.

Neem de volgende stapBekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer

INSPIRATIE-TOOL


Ontdek inspirerende designs en innovatieve functies en ontwerp in enkele stappen de badkamer van uw dromen.

3D BADKAMERPLANNER


Plan uw badkamer online in 3D-weergave en kies uit verschillende opties.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.