Modern wonen

Met het “H.O.M.E. Huis 2022“ ontwikkelden Hadi Teherani Architects een duurzaam concept voor een woonhuis. In de badkamer vertrouwen de ontwerpers op Geberit.

Een bron van inspiratie voor het bouwen van de toekomst en een podium voor modern design - dat is het “H.O.M.E. Huis 2022“, ontworpen door het bekende architectuur- en designbureau Hadi Teherani Architects uit Hamburg (DE). Het huis van de toekomst combineert traditioneel bouwen met moderniteit. Het maakt indruk met zijn duurzaam architectonisch concept en unieke interieurvisies.

Het H.O.M.E. Huis 2022 van Hadi Teherani Architects ingebed in een groen heuvellandschap (© Bloomrealities/HTA voor H.O.M.E. Huis 2022)
Het H.O.M.E. Huis 2022 in de woestijn. De traditionele windtoren van Badgir rijst sculpturaal op uit de bodem (© Bloomrealities/HTA voor H.O.M.E. Huis 2022)

Modern huis geïnspireerd door traditionele architectuur

De toparchitect herinterpreteerde de traditionele binnenplaatswoning en liet zich daarbij inspireren door zijn geboorteland Iran. Daar zijn de huizen vanwege de hitte vaak een verdieping lager in de grond geplaatst – een bouwmethode die meer dan 1500 jaar oud is.

Er zijn nauwelijks gesloten ruimtes in het 1200 vierkante meter grote huis. De wateroppervlakken omlijst door muren creëren een modern woongevoel. Lichtschachten, binnenplaatsen en tuinen zorgen voor een royale verlichting, zelfs onder de grond. Het designconcept is gebaseerd op natuurlijke kleuren en materialen.

Duurzaam bouwen

Het gebouw wordt van stroom voorzien met duurzame zonne- en windenergie. Een windtoren (badgir) – een element uit de traditionele Perzische architectuur – zorgt via zijn ventilatiekanalen voor natuurlijke airconditioning. De toren die uit de grond opstijgt, geeft het gebouw iets sculpturaals.

Visies op de moderne badkamer

En hoe ziet de moderne badkamer eruit? De badkameroplossingen van Geberit zorgen voor een uniform totaalbeeld in alle drie de badkamers.

In de hoofdbadkamer wordt het Geberit Tawa bad geflankeerd door een bekleding van kristal porselein. De dunne wastafel uit de badkamerserie Geberit ONE met in de muur geplaatste sifon lijkt optisch in de ruimte te zweven. De in de muur verzonken wastafelkraan maakt de elegante look compleet. De zijkasten van de Geberit iCon modulaire badkamerserie in de kleurtint noten hickory creëren intelligente opbergruimte. De CleanLine douchegoot gaat onopvallend op in de minimalistisch ogende douche.

Innovatieve Geberit badkameroplossingen

In de tweede badkamer verdwijnen de Geberit ONE spiegelkasten in de wand dankzij innovatieve installatie-elementen. Dit geeft de badkamer een extra gevoel van ruimte. Samen met de bijpassende opzetwastafel, de onderkast en de kraan uit de badkamerserie ONE vormen ze een optisch en functioneel geheel. Badkamermeubilair in houtlook brengt een natuurlijke feelgoodsfeer in de badkamer.

In het gastentoilet zorgt de Geberit AquaClean Mera Comfort douche-wc voor een bijzonder gevoel van frisheid na gebruik van de wc. Hij wordt bevestigd aan de sanitaire module Monolith, een elegante behuizing voor de spoeltechnologie.

Ontdek de Geberit productseries die Hadi Teherani Architects voor het “H.O.M.E. Huis 2022“ hebben gebruikt:

Geberit ONE
Geberit iCon
Geberit AquaClean
Geberit Monolith
Geberit CleanLine
Geberit Tawa

Neem de volgende stap Bekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer

INSPIRATIE-TOOL


Ontdek inspirerende designs en innovatieve functies en ontwerp in enkele stappen de badkamer van uw dromen.

3D BADKAMERPLANNER


Plan uw badkamer online in 3D-weergave en kies uit verschillende opties.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

Badkamerproducten met een functioneel design

Altijd op de hoogte

Vier afbeeldingen bij de Geberit Stories

Nu aanmelden voor onze nieuwsbrief en nooit meer een nieuwtje, een evenement of een tip voor de badkamer missen. Blijf up-to-date over actuele producten, belangrijke datums en over de thema’s netheid, plaatsbesparing, comfort, design, gebruiksvriendelijkheid en toegankelijk bouwen in de badkamer.

Op de nieuwsbrief abonneren

Welke badkamer past bij u?

Maar, wat zijn precies uw behoeften? Is ruimte, netheid of het design belangrijk voor u? Wilt u gebruiksvriendelijke producten of geeft u de voorkeur aan net dat beetje extra comfort dat bijvoorbeeld de Geberit AquaClean douchewc te bieden heeft? Of geeft u de voorkeur aan een universeel design? Wat uw wensen ook zijn, wij vereenvoudigen uw dagelijkse routine met onze slimme badkameroplossingen.

Meer ruimte in de badkamer
Een hogere standaard voor netheid in de badkamer
Een functioneler ontwerp in de badkamer
Meer comfort in de badkamer
Toegankelijkheid in de badkamer
Meer gebruiksgemak in de badkamer