Planning van een badkamer met dakhelling

Als u een zolder heeft, zult u zich op een gegeven moment waarschijnlijk afvragen: zal ik hem verbouwen of gewoon laten zoals hij is? De beslissing moet niet overhaast worden genomen, maar doordacht en afgewogen. Wie de moed heeft de stap te zetten, betreedt een nieuwe sfeer van huiselijkheid en krijgt extra ruimte.

Afnemende grootte

Moderne badkamer met schuine daken en Acanto badkamermeubels

Het idee klinkt aantrekkelijk: verander de zolderruimte in een slaapkamer met badkamer - een badlandschap onder puntdaken van waaruit u door een groot dakraam naar de sterren kunt kijken.

Maar één ding mag u niet vergeten bij het plannen van een badkamer met dakhelling: wat er op de plattegrond ruim uitziet, wordt in werkelijkheid vaak aanzienlijk kleiner. Dat komt meestal door de lage plafonds en de dakhelling, die beide de effectieve bruikbare oppervlakte drastisch verkleinen. En dat maakt de plaatsing van het sanitair tot een uitdaging.

Een kwestie van planning

Om het beste uit een badkamer onder dak te halen, heeft u vanaf het begin een goede indeling nodig. Wilt u het hele assortiment met wc, wastafel, douche en bad? Zoekt u een enkele of een dubbele wastafel? Interesse in een drempelloze douche of een ligbad?

Afhankelijk van de omstandigheden kunnen er op zolder extra uitdagingen zijn. Zo kan er sprake zijn van een schuine plattegrond, een schuine wand of een laag plafond.

Er zijn enkele criteria die bij een kleine badkamer met een dakhelling eenvoudigweg niet haalbaar zijn: de spiegelkast boven de wastafel heeft een bepaalde hoogte nodig en kan niet op een schuine wand worden geplaatst. Dat geldt echter niet voor de wc, die zou perfect kunnen worden geplaatst op een muur met een helling die afhankelijk is van de plafondhoogte. Hetzelfde geldt voor een bad, dat bedoeld is om in te liggen en niet om in te staan. Er moet echter niet alleen rekening worden gehouden met de ruimte die de afzonderlijke producten nodig hebben, maar ook met uw eigen lengte. Niemand wil immers zijn hoofd stoten in de badkamer.

Ruimtelijke meubels

Nu heeft u alleen nog de juiste inrichting nodig voor het gewenste effect van de badkamer. Doorlopende tegels die doorlopen tot in de vloer en zelfs de douche kunnen de juiste plaats zijn om te beginnen. Lichte kleuren zijn meestal het beste, omdat natuurlijk licht onder het dak meestal schaars is.

Een badkamer op zolder komt onvermijdelijk uit op nissen. Maar juist dat maakt zo'n project zo charmant. Waarom dan niet verstandig omgaan met die nissen?

Zes dingen waarmee rekening moet worden gehouden bij het plannen van een badkamer met puntdak:

Badkamer met dakhelling

1. Zorg ervoor dat u volledig geïnformeerd bent: Voor verbouwingswerkzaamheden op zolder kan toestemming van de overheid nodig zijn. Het draagvermogen van de vloer, de stabiliteit en de isolatie moeten worden gecontroleerd.

2. Bereken de ruimte op zolder: Bij het plannen is het belangrijk om de exacte details van de beschikbare ruimte te kennen. U kunt niet alleen afgaan op de plattegrond; u moet ook rekening houden met de dakhelling.

3. Bepaal uw budget: Aan een badkamer op zolder hangt meestal een hoog prijskaartje omdat u vaak speciaal meubilair of een specifiek ontwerp nodig hebt. Afhankelijk van de omstandigheden is het goed mogelijk dat u toe- en afvoersystemen, isolatie of lichtbronnen mist.

4. Zet op een rijtje wat u precies nodig heeft aan sanitair: Wat is noodzakelijk - en waar kan u zonder (omdat er te weinig ruimte is)? Een lijst met alle eisen en wensen helpt u om alles bij te houden.

5. Het kennen van uw eigen behoeften: Niemand wil zijn hoofd stoten tijdens het douchen of zich op de lagere verdiepingen ergeren aan slecht geïsoleerde waterleidingen. Aantrekkelijke of goedkope producten zijn waardeloos als ze niet praktisch zijn.

6. Onderzoek het brede scala aan producten en installatiemogelijkheden: U kunt bewust de aandacht vestigen op de dakhelling. Laat u inspireren door een hele reeks ideeën voor het ontwerpen van badkamers met een dakhelling en laat u adviseren door de experts.

Neem de volgende stap Bekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer

INSPIRATIE-TOOL


Ontdek inspirerende designs en innovatieve functies en ontwerp in enkele stappen de badkamer van uw dromen.

3D BADKAMERPLANNER


Plan uw badkamer online in 3D-weergave en kies uit verschillende opties.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

Altijd op de hoogte

Vier afbeeldingen bij de Geberit Stories

Nu aanmelden voor onze nieuwsbrief en nooit meer een nieuwtje, een evenement of een tip voor de badkamer missen. Blijf up-to-date over actuele producten, belangrijke datums en over de thema’s netheid, plaatsbesparing, comfort, design, gebruiksvriendelijkheid en toegankelijk bouwen in de badkamer.

Op de nieuwsbrief abonneren

Welke badkamer past bij u?

Maar, wat zijn precies uw behoeften? Is ruimte, netheid of het design belangrijk voor u? Wilt u gebruiksvriendelijke producten of geeft u de voorkeur aan net dat beetje extra comfort dat bijvoorbeeld de Geberit AquaClean douchewc te bieden heeft? Of geeft u de voorkeur aan een universeel design? Wat uw wensen ook zijn, wij vereenvoudigen uw dagelijkse routine met onze slimme badkameroplossingen.

Meer ruimte in de badkamer
Een hogere standaard voor netheid in de badkamer
Een functioneler ontwerp in de badkamer
Meer comfort in de badkamer
Toegankelijkheid in de badkamer
Meer gebruiksgemak in de badkamer