Liever een douche of een bad?

De meningen lopen uiteen over de vraag of het beter is om een douche of een bad te nemen. Voor sommigen is het bad een essentieel onderdeel van een standaard badkamer. Anderen nemen liever een douche als het om persoonlijke hygiëne gaat. Wij hebben elk vijf redenen waarom u een bad of een douche verkiest.

Vijf voordelen van de douche

Persoon doucht in een inloopdouche met CleanLine (© Geberit)

1. Een douche kan worden geïnstalleerd in een kleine ruimte, met een ongebruikelijke plattegrond en ongeacht de dakhelling. Er zijn tal van ruimtebesparende versies die variëren in breedte en lengte en in uitvoering. In ruime badkamers kunnen ze ook worden gebruikt om een ruimte te verdelen.

2. Inloopdouches of doucheplaten kunnen worden geïnstalleerd. Het is eenvoudiger om in een gelijkvloerse douche te stappen dan in een douchebak. Dit maakt drempelloos douchen mogelijk.

3. Een ruimte kan groter lijken als de douche wordt aangepast aan het badkamerontwerp. Een uittrekbare douchecabine of een glazen deur en tegels die zorgen voor een naadloze overgang tussen de badkamer en de doucheopstelling helpen daarbij.

4. Een douche kan ook een blikvanger worden met een assortiment hoogtepunten zoals speciaal gevormde kranen, een kleurrijk douchegordijn of tegels met een speciaal patroon.

5. Het is sneller om een douche te nemen en het is ook milieuvriendelijker omdat u minder water nodig hebt dan om een bad te vullen. Dit bespaart tijd, geld en energie. Ter vergelijking: gemiddeld heb u ongeveer 150 liter water nodig om een bad te vullen; een douche van vijf minuten bespaart drie tot vijf keer zoveel water, mits u het water uitzet terwijl u uzelf inzeept.

Vijf voordelen van het bad

1. Een bad nemen is leuk. In een gezinsbadkamer is het bad vaak erg populair bij kinderen omdat ze op een speelse manier gevoel krijgen voor hygiëne en kunnen spetteren.

2. Het voordeel van een bad is dat u niet hoeft te kiezen tussen baden en douchen, het kan hier allebei. Voor mensen die niet meer lichamelijk fit zijn, zijn er baden met een zitje en een deur om het instappen te vergemakkelijken. Een hoekbad kan een goede oplossing zijn in een kleine badkamer.

3. Een bad staat voor comfort. Uw persoonlijke hygiëne verzorgen terwijl u achterover ligt en ontspant is een genot. Baden met wellness stralen en sprays zorgen voor nog meer ontspanning. Dit is dan ook een perfecte vervanging voor een bubbelbad.

4. Een aangenaam warm bad is goed voor uw gezondheid. Het helpt de dagelijkse stress te verdrijven en verwarmt u lichaam op een koude dag. Als u verkouden wordt, helpt een bad uw bloeddoorstroming en ondersteunt het de natuurlijke afweer van het lichaam. Als u wilt, kunt u badolie aan het water toevoegen. Door het drijfvermogen in het water worden spieren en gewrichten ontlast. Het helpt ook tegen pijnlijke spieren.

5. Baden kunnen echte blikvangers zijn. Naast standaard baden zijn er ook vrijstaande baden, in de vloer ingebouwde baden en hoekbaden met een aantrekkelijk design. Designs in ongewone vormen en modellen geven badkamers net dat beetje extra.

Renova Plan bad design (© Geberit)
Renova Plan bad (© Geberit)

Neem de volgende stap Bekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer

INSPIRATIE-TOOL


Ontdek inspirerende designs en innovatieve functies en ontwerp in enkele stappen de badkamer van uw dromen.

3D BADKAMERPLANNER


Plan uw badkamer online in 3D-weergave en kies uit verschillende opties.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

Altijd op de hoogte blijven

Vier afbeeldingen van de Geberit-verhalen

Abonneer u op onze nieuwsbrief en mis geen nieuws, evenementen of tips voor de badkamer. Blijf op de hoogte van de nieuwste producten, belangrijke data voor uw agenda en meer informatie over netheid, optimalisering van de ruimte, comfort, design, gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid in de badkamer.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Welke badkamer past bij u?

Maar, wat zijn precies uw behoeften? Is ruimte, netheid of het design belangrijk voor u? Wilt u gebruiksvriendelijke producten of geeft u de voorkeur aan net dat beetje extra comfort dat bijvoorbeeld de Geberit AquaClean douchewc te bieden heeft? Of geeft u de voorkeur aan een universeel design? Wat uw wensen ook zijn, wij vereenvoudigen uw dagelijkse routine met onze slimme badkameroplossingen.

Meer ruimte in de badkamer
Een hogere standaard voor netheid in de badkamer
Een functioneler ontwerp in de badkamer
Meer comfort in de badkamer
Toegankelijkheid in de badkamer
Meer gebruiksgemak in de badkamer