Een pijnlijk voorval

Gevaar voor vallen in de badkamer – het juiste materiaal maakt het verschil

Stefan heeft een drukke werkdag achter de rug. Een goede reden om een rondje te gaan joggen. Moe, maar vol endorfines stapt hij na het sporten onder de douche.

Opgelet, gevaar voor uitglijden

Nu nog snel even zijn tanden poetsen, en dan is hij helemaal klaar voor een gezellige avond voor de televisie. Maar ojee, nog voor hij beseft wat er gebeurt, glijdt hij uit op de natte tegels en valt. Stefan had geluk bij een ongeluk. Hij liep bij het vallen slechts een paar blauwe plekken op. Een erg pijnlijke ervaring, maar het had erger kunnen zijn, zoals de cijfers in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland aantonen. Thuis uitglijden en vallen behoort tot de meest voorkomende ongevallen.

Risico’s beperken

Met name bij het douchen is het gevaar om uit te glijden en te vallen door natte oppervlakken relatief groot. Het risico kan worden verkleind door te kiezen voor het juiste materiaal of voor bepaalde badkameraccessoires:

  • bij nieuwbouw of renovatie van een badkamer is het de moeite waard om grondig na te denken over de materiaalkeuze. Bijzonder slipvast zijn antisliptegels of douchevloeren van mineraal materiaal zoals Geberit Setaplano.
  • Met een antislipbehandeling kan men gladde oppervlaktestructuren veiliger maken. Hierbij wordt de ruwheid van het oppervlak verhoogd en worden de antislipeigenschappen verbeterd. Deze behandeling mag alleen door een specialist worden uitgevoerd.
  • Antislipmatten of -strips zullen geen prijzen winnen voor design, maar zorgen wel voor het nodige houvast. Dankzij de noppen hechten antislipmatten zich goed vast aan het oppervlak en zijn ze tegelijk gemakkelijk te verwijderen. Ze zijn eenvoudig te reinigen en te drogen, maar niet erg hygiënisch.
  • Opdat u bij het verlaten van de douche met natte voeten niet meteen uw evenwicht verliest op de natte tegelvloer, plaatst u bij voorkeur een badmat of badhanddoek voor de douche en droogt u daarop uw voeten af.

Hetzelfde geldt trouwens voor baden.

Neem de volgende stap Bekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer

INSPIRATIE-TOOL


Ontdek inspirerende designs en innovatieve functies en ontwerp in enkele stappen de badkamer van uw dromen.

3D BADKAMERPLANNER


Plan uw badkamer online in 3D-weergave en kies uit verschillende opties.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

Altijd op de hoogte

Vier afbeeldingen bij de Geberit Stories

Nu aanmelden voor onze nieuwsbrief en nooit meer een nieuwtje, een evenement of een tip voor de badkamer missen. Blijf up-to-date over actuele producten, belangrijke datums en over de thema’s netheid, plaatsbesparing, comfort, design, gebruiksvriendelijkheid en toegankelijk bouwen in de badkamer.

Op de nieuwsbrief abonneren

Welke badkamer past bij u?

Maar, wat zijn precies uw behoeften? Is ruimte, netheid of het design belangrijk voor u? Wilt u gebruiksvriendelijke producten of geeft u de voorkeur aan net dat beetje extra comfort dat bijvoorbeeld de Geberit AquaClean douchewc te bieden heeft? Of geeft u de voorkeur aan een universeel design? Wat uw wensen ook zijn, wij vereenvoudigen uw dagelijkse routine met onze slimme badkameroplossingen.

Meer ruimte in de badkamer
Een hogere standaard voor netheid in de badkamer
Een functioneler ontwerp in de badkamer
Meer comfort in de badkamer
Toegankelijkheid in de badkamer
Meer gebruiksgemak in de badkamer