Nachtlichteffect

De Geberit ONE spiegelkast met ComfortLight (© Geberit)

We hebben allemaal wel eens meegemaakt dat we midden in de nacht naar het toilet moeten. Het is overal zo donker, dus we moeten ons een weg naar de badkamer banen om te voorkomen dat we de verblindende plafondlamp aandoen en onszelf en anderen wakker schrikken.

Het zou natuurlijk slim zijn om hier een oriëntatielamp te installeren. De juiste verlichting maakt het gemakkelijk om in het donker de weg naar het toilet te vinden zonder onze biologische klok te verstoren, dus het is de moeite waard om de verschillende verlichtingsopties voor de badkamer te bekijken:

  • Een lamp met dimfunctie biedt een ideale oplossing voor nachtelijke toiletbezoeken. Ze kan op verschillende praktische plaatsen in de badkamer worden gemonteerd. Een goed voorbeeld is de Geberit ONE spiegelkast. De geïntegreerde ComfortLight heeft vier lichtscènes die naar wens individueel kunnen worden ingesteld: overdag helder en opwekkend, voor het slapen gaan zacht en rustgevend en 's nachts subtiel en discreet voor oriëntatie in het donker. Zo kunnen we 's nachts na het toiletbezoek gemakkelijk weer in slaap vallen.
  • Ook voor de wc is een licht voor elke stemming beschikbaar. De Geberit AquaClean douche-wc is voorzien van een discreet, automatisch geactiveerd licht. Deze subtiele verlichting is helder genoeg om 's nachts de weg te wijzen en wordt geactiveerd door middel van een nabijheidssensor. De lichtinstellingen omvatten zeven verschillende kleuren en vijf helderheidsniveaus.
  • Oriëntatieverlichting met bewegingssensor wijst de weg naar het toilet bij het binnengaan van de badkamer. Het is aanbevolen verlichting met sterke blauwe tinten te vermijden, omdat dit onze melatonineproductie (een slaapbevorderend hormoon) verstoort (zie kader). Warme lichtbronnen die relatief licht en zwak zijn, zijn beter. De werkelijke verlichting die ze in de badkamer creëren is slechts minimaal, maar toch helder genoeg om ons de weg te laten vinden. Dit type subtiele LED-verlichting wordt geleverd door producten zoals de Geberit Monolith Plus sanitaire module en de Geberit ONE spiegelkasten. De elektrische softtouch-knoppen van de Geberit Monolith Plus zorgen bovendien voor een bijzonder stille bediening van de spoeling, zodat u niemand midden in de nacht hoeft te storen.
  • Een intelligente en toonaangevende lichtbron is slim geïntegreerd in de spoeling. De Geberit bedieningsplaten maken dankzij deze functie altijd indruk - om nog maar te zwijgen van hun visuele aantrekkingskracht. De Geberit DuoFresh module schakelt 's nachts automatisch de LED-oriëntatieverlichting in om de weg naar het toilet te wijzen. Een nabijheidssensor regelt het licht en zorgt ervoor dat het automatisch in- en uitschakelt. De verlichtingsduur en intensiteit van dit licht kunnen bovendien via de app worden aangepast en geregeld.

Wat is bioritme?

Het bioritme is in essentie gewoon het natuurlijke waak- en slaapritme van uw lichaam - vaak uw biologische of interne klok genoemd. Het wordt met name geregeld door het slaaphormoon melatonine. Overdag, als we aan de zon worden blootgesteld, beperkt ons lichaam de afgifte van dit hormoon. Zodra het 's avonds echter donkerder wordt, geven de hersenen meer melatonine af en beginnen we ons moe te voelen. Ons bioritme kan worden beïnvloed als we overdag aan te weinig licht of 's nachts aan te veel licht worden blootgesteld. Ook verlichting met sterke blauwe tinten kan onze melatonineproductie negatief beïnvloeden. Met dit in gedachten is het raadzaam om warme en discrete lichtbronnen in de badkamer te gebruiken voor een comfortabelere badkamerervaring 's nachts.

Neem de volgende stapBekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer

INSPIRATIE-TOOL


Ontdek inspirerende designs en innovatieve functies en ontwerp in enkele stappen de badkamer van uw dromen.

3D BADKAMERPLANNER


Plan uw badkamer online in 3D-weergave en kies uit verschillende opties.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.