Alles voor vredeTeatro degli Arcimboldi, Milaan (IT)

In de kleedkamers van de artiesten vinden acteurs en actrices rust voor het optreden. Het Teatro degli Arcimboldi in Milaan (IT) heeft deze laten restaureren. Ook de geluidsisolerende Geberit producten in de badkamer dragen bij aan de sfeer van stilte.

Elke theatervoorstelling begint met een vermomming. Het is de eerste handeling achter de schermen – in de kleedkamer waar de artiesten in hun personages veranderen. Hier leven ze enkele uren, rusten, eten en wassen zich, organiseren hun gedachten en bereiden hun optreden voor. Een plaats van stilte en concentratie.

Om deze oases van rust te creëren, gaf het Teatro degli Arcimboldi in Milaan opdracht aan interieurarchitecten om alle kleedkamers opnieuw in te richten. In 2022 nam de Italiaanse studio Calvi Ceschia Viganò de kleedkamer van de sterren onder handen, genaamd “Primo Camerino“.

Comfort in dienst van de kunst

Na intensieve gesprekken met de toekomstige gebruikers van de garderobe hebben de ontwerpers een halfronde kamer gecreëerd met een make-up en woongedeelte, een keuken en een eigen badkamer. Zachte, ronde lijnen domineren de designtaal en creëren een ontspannen sfeer. Het kleurenconcept slaagt er vakkundig in rust over te brengen met een helder oranje en een fluweelzacht petrol groen.

Focus op geluidsreductie

In dit geval is de “kleinste kamer“ ook de stille kamer. De uitrusting van de badkamer volgt het dictaat van de stilte. Een centraal aspect bij de uitvoering van de badkameromgeving was dan ook geluidsisolatie. Dat was het signaal voor Geberit. Achter de muur verminderen de geluidsgeïsoleerde Geberit Silent-Pro en Silent-PP afvoersystemen het geluid. Voor de muur doet de wc-spoeling zijn werk: Dankzij de spiraalvormige beweging van het water vermindert de TurboFlush-spoeltechniek het lawaai tijdens de spoeling aanzienlijk. Het eenvoudige design van de Geberit ONE badkamerserie en de Olona doucheplaat passen harmonieus in het totaalconcept van een oase van rust.

Het meest belangrijke? Volgens de Italiaanse acteur en komiek Antonio Albanese zijn het “de mooiste kleedkamers, de meest verrassende die ik ooit heb gezien. Je moet ze absoluut bezoeken.“

Fotogalerij

Abonneren op de nieuwsbriefvoor architecten en fans van architectuur

Pictures collage (© Geberit)

Geberit producten en oplossingen worden wereldwijd gebruikt in allerlei soorten gebouwen. Op deze pagina vindt u een selectie van de meest interessante projecten.

«eView», de referentienieuwsbrief van Geberit, behandelt periodiek een actueel thema uit de bouwsector. Naast voorbeelden van spectaculaire projecten biedt «eView» interviews met architecten, bouwkundigen en ontwerpers en verdere achtergrondinformatie.