Kleine plattegrond in de badkamer

Badkamers met een kleine plattegrond en een Smyle wastafelmeubel

Wie een badkamer heeft met weinig ruimte, kent het probleem. De badkamer moet eigenlijk een plek zijn om zich terug te trekken en te ontspannen, maar de plattegrond is klein, er is weinig opbergruimte en de ontwerpmogelijkheden zijn beperkt. Dus hoe kan u van een kleine badkamer met slechts een paar vierkante meter ruimte een echte droombadkamer maken? Daar komt een doordacht ruimteontwerp om de hoek kijken.

Uit verschillende onderzoeken en studies blijkt dat de badkamer een plek is waar mensen willen genieten van wat rust en stilte, en gewoon willen ontspannen. Maar als een kamer gemiddeld groot is, blijft er niet veel ruimte over voor een echte oase van welzijn. Als er in een badkamer naast een wc, een wastafel en een douche of bad ook nog ruimte moet zijn voor decoratie of meubels, wordt het krap.

En het wordt nog moeilijker als er rekening moet worden gehouden met dakhellingen. Maar er zijn manieren om een kleine badkamer op te waarderen - zelfs met een klein budget en zelfs als uw minibadkamer niet in de buurt komt van de afmetingen en de plattegrond van een moderne badkamer uit een glossy magazine.

Weinig ruimte in de badkamer: goede planning en inrichting

Badkamer met Renova Compact handwasbak en hang-wc

Apps en planningstools kunnen u helpen het perfecte ontwerp voor uw badkamer te vinden. Een goed idee kan een kleine ruimte ruimer en gezelliger doen lijken.

Om zoveel mogelijk uit een klein badkamerplan te halen, is het de kunst om de uitsluitend functionele elementen tot een minimum te beperken. Het helpt bijvoorbeeld om zaken als de stortbak en de sifon achter de muur te verbergen. Het is ook een goed idee om te kiezen voor een passend, ruimtebesparend wastafelmeubel. Dit kan twee problemen tegelijk oplossen: u ziet de sifon en de waterleidingen niet meer, en het meubel biedt extra opbergruimte onder de wastafel.

Een andere mogelijkheid is het gebruik van halve of kamerhoge installatiewanden. Deze wanden verbergen de techniek. Dit kan de comfortfactor in een kleine badkamer verhogen.

Zeven ontwerptips voor kleine badkamers

Ruimtebesparende inrichting van een badkamer met Renova Compact meubelen
  • Het gebruik van ruimtebesparende sanitaire toestellen als compacte varianten, dus met smalle afmetingen, is een goed idee in een badkamer met een kleine plattegrond. Hoe beter het meubilair is afgestemd op de toestellen, hoe rustiger en harmonieuzer de ruimte oogt.
  • Netheid schept ruimte en daarom zijn badkamermeubels met slimme opbergruimte een goede oplossing voor een kleine plattegrond. Wastafelkasten met laden of spiegelkasten met opbergruimte zijn dan bijzonder handig.
  • Grote tegels zijn de perfecte keuze in een kleine badkamer omdat er minder voegen zijn. De wandstructuur oogt rustiger in een kleine ruimte en de badkamer is daardoor minder klein.
  • Het is de moeite waard om aandacht te besteden aan de juiste verlichting in de badkamer. Met optimale lichtomstandigheden kunnen zelfs badkamers zonder ramen groter, warmer en uitnodigender lijken.
  • Lichte en warme kleuren maken meer van een kleine badkamer. In combinatie met de juiste verlichting lijkt de ruimte groter.
  • Vrije ruimtes zorgen voor meer ruimte en doen de ruimte groter lijken. Daarom zijn hang-wc's geschikt voor badkamers met een kleine plattegrond. Een hang-wc laat een ruimte niet alleen luchtiger en ruimer lijken, maar maakt het ook gemakkelijker te reinigen.
  • Natuurlijke materialen zoals steen en hout zijn zeer aan te bevelen in een kleine badkamer. Ze maken de ruimte aantrekkelijk en gezellig.

Neem de volgende stap Bekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer

INSPIRATIE-TOOL


Ontdek inspirerende designs en innovatieve functies en ontwerp in enkele stappen de badkamer van uw dromen.

3D BADKAMERPLANNER


Plan uw badkamer online in 3D-weergave en kies uit verschillende opties.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

Altijd op de hoogte

Vier afbeeldingen bij de Geberit Stories

Nu aanmelden voor onze nieuwsbrief en nooit meer een nieuwtje, een evenement of een tip voor de badkamer missen. Blijf up-to-date over actuele producten, belangrijke datums en over de thema’s netheid, plaatsbesparing, comfort, design, gebruiksvriendelijkheid en toegankelijk bouwen in de badkamer.

Op de nieuwsbrief abonneren

Welke badkamer past bij u?

Maar, wat zijn precies uw behoeften? Is ruimte, netheid of het design belangrijk voor u? Wilt u gebruiksvriendelijke producten of geeft u de voorkeur aan net dat beetje extra comfort dat bijvoorbeeld de Geberit AquaClean douchewc te bieden heeft? Of geeft u de voorkeur aan een universeel design? Wat uw wensen ook zijn, wij vereenvoudigen uw dagelijkse routine met onze slimme badkameroplossingen.

Meer ruimte in de badkamer
Een hogere standaard voor netheid in de badkamer
Een functioneler ontwerp in de badkamer
Meer comfort in de badkamer
Toegankelijkheid in de badkamer
Meer gebruiksgemak in de badkamer