Eenvoudig water besparen

Zuinig omgaan met de waardevolle grondstof water is zinvol en bespaart geld. Op de eerste plaats is dat goed voor het milieu, want in water zit energie, die nodig is voor de zuivering van drinkwater, voor het transport en voor de afvoer van vuil water.

In huishoudens in westerse landen wordt meer dan de helft van het water in de badkamer verbruikt. Daarom moet men hier bijzonder zuinig zijn. Het grootste besparingspotentieel biedt daarbij de spoeling met 2 hoeveelheden en de spoel-stop spoeling voor de wc.

Vrouw draait de waterkraan open en controleert de sterkte en de temperatuur van het water

Water besparen bij het spoelen

Terwijl vroeger voor een spoeling nog ca. 12 liter water werd verbruikt, zorgde de introductie van de spoel-stop spoeling en later van de spoeling met 2 hoeveelheden ervoor dat enorme hoeveelheden water konden worden bespaard. Volgens een modelberekening kon met alle spoelingen met 2 hoeveelheden en daarmee uitgeruste spoelreservoirs die sinds 1998 zijn geïnstalleerd, tot nu toe ca. 28.100 miljoen kubieke meter water worden bespaard in vergelijking met traditionele spoelsystemen. Alleen al in 2018 bedroeg de besparing 2.880 miljoen kubieke meter. Dit is meer dan de helft van de hoeveelheid die alle huishoudens in Duitsland in een jaar verbruiken.

Water besparen begint met kleine inspanningen

Iedereen kan bovendien een grote hoeveelheid water besparen met enkele goede gewoontes: Zo wordt bij het nemen van een douche bijvoorbeeld ca. 80 liter water bespaard in vergelijking met een bad. Ook als men de kraan even dichtdraait terwijl men zich inzeept of tijdens het tanden poetsen of handen wassen, wordt heel wat water bespaard.

Bovendien kunnen waterbesparende douchekoppen volumestroombegrenzers en spaarstraalregelaars, die het waterdebiet in de waterkraan reduceren, worden ingebouwd.

Efficiënte waterbesparing in de badkamer is zeker geen herculische taak; naast de juiste sanitaire producten vereist het slechts een beetje meer aandacht.

Neem de volgende stap Bekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer

INSPIRATIE-TOOL


Ontdek inspirerende designs en innovatieve functies en ontwerp in enkele stappen de badkamer van uw dromen.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

Altijd op de hoogte

Vier afbeeldingen bij de Geberit Stories

Nu aanmelden voor onze nieuwsbrief en nooit meer een nieuwtje, een evenement of een tip voor de badkamer missen. Blijf up-to-date over actuele producten, belangrijke datums en over de thema’s netheid, plaatsbesparing, comfort, design, gebruiksvriendelijkheid en toegankelijk bouwen in de badkamer.

Op de nieuwsbrief abonneren

Welke badkamer past bij u?

Maar, wat zijn precies uw behoeften? Is ruimte, netheid of het design belangrijk voor u? Wilt u gebruiksvriendelijke producten of geeft u de voorkeur aan net dat beetje extra comfort dat bijvoorbeeld de Geberit AquaClean douchewc te bieden heeft? Of geeft u de voorkeur aan een universeel design? Wat uw wensen ook zijn, wij vereenvoudigen uw dagelijkse routine met onze slimme badkameroplossingen.

Meer ruimte in de badkamer
Een hogere standaard voor netheid in de badkamer
Een functioneler ontwerp in de badkamer
Meer comfort in de badkamer
Toegankelijkheid in de badkamer
Meer gebruiksgemak in de badkamer