Zes tips voor waterbesparing

Zuinig omgaan met water als hulpbron is zinvol. Ten eerste geeft u minder geld uit aan water. Ten tweede helpt waterbesparing het milieu te beschermen. De zuivering van drinkwater, het transport en de afvoer van afvalwater vergen immers veel energie.

En minstens de helft van het water dat dagelijks in huishoudens in de westerse wereld wordt gebruikt, wordt in de badkamer verbruikt. Daarom is het de moeite waard om het potentieel voor besparingen in de badkamer te benutten.

Met deze zes tips kunt u het waterverbruik in de badkamer aanzienlijk verminderen en zo geld en energie besparen.

A woman turns on the tap and feels the power and temperature of the water

Tip 1 - Douche in plaats van een bad

Als het bad vol is, heeft u zo'n 150 liter water nodig om het te vullen, in vergelijking met slechts 50 liter voor een douche van vijf minuten. Het verschil in waterverbruik is opvallend - vooral als u het combineert met tip 2.

Tip 2 - Waterbesparende douchekop

Een waterbesparende douchekop kan het debiet van het water in de douche met bijna de helft verminderen. Overigens kan het waterdebiet ook worden verminderd met speciale oplossingen voor het verbeteren van de kraan. Dat is pas effectieve waterbesparing!

Tip 3 - Dubbele spoeling

Geberit heeft zowel de spoelstop als de dubbele spoeling gelanceerd. Het is niet nodig om de maximale hoeveelheid water in de wc-pot te spoelen. Maar wie nog niet is uitgerust, hoeft zich geen zorgen te maken: een spoelstop kan snel en eenvoudig achteraf worden ingebouwd.

Tip 4 - De kraan dichtdraaien

Het kost tijd om de tanden te poetsen, de handen te wassen of zich te scheren. U heeft wel water nodig aan het begin en dan weer aan het eind, maar het heeft geen zin om het water tussendoor te laten lopen. Draai de kraan dus tijdelijk dicht en bespaar zo een aanzienlijke hoeveelheid water.

Tip 5 - De hoeveelheid warm water verminderen

Warm water is het meest problematische water in elk huishouden. Want het verwarmen ervan in je eigen boiler betekent extra energie. Bovendien duurt het altijd even voordat het warme water zijn weg van de ketel naar de kraan heeft gevonden. Ondertussen spat er ongebruikt koud water uit de kraan. Snel je handen wassen met warm water zorgt voor een onevenredig hoog waterverbruik. Een heroverweging zou wel eens lonend kunnen zijn.

Tip 6 - Een druppelende kraan herstellen

Een constant druppelende kraan werkt niet alleen op uw zenuwen, maar belast ook uw waterrekening - en dus het milieu. Hier moet u dus zo snel mogelijk iets aan doen. Een vuile of versleten dichting is meestal de oorzaak van een druppende kraan. Er is niet veel voor nodig om die schoon te maken of te vervangen. En dat betaalt zich twee tot drie keer terug.

Geberit VariForm wastafel
Geberit Renova rechthoekige wastafel

Neem de volgende stap Bekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer

INSPIRATIE-TOOL


Ontdek inspirerende designs en innovatieve functies en ontwerp in enkele stappen de badkamer van uw dromen.

3D BADKAMERPLANNER


Plan uw badkamer online in 3D-weergave en kies uit verschillende opties.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

Altijd op de hoogte

Vier afbeeldingen bij de Geberit Stories

Nu aanmelden voor onze nieuwsbrief en nooit meer een nieuwtje, een evenement of een tip voor de badkamer missen. Blijf up-to-date over actuele producten, belangrijke datums en over de thema’s netheid, plaatsbesparing, comfort, design, gebruiksvriendelijkheid en toegankelijk bouwen in de badkamer.

Op de nieuwsbrief abonneren

Welke badkamer past bij u?

Maar, wat zijn precies uw behoeften? Is ruimte, netheid of het design belangrijk voor u? Wilt u gebruiksvriendelijke producten of geeft u de voorkeur aan net dat beetje extra comfort dat bijvoorbeeld de Geberit AquaClean douchewc te bieden heeft? Of geeft u de voorkeur aan een universeel design? Wat uw wensen ook zijn, wij vereenvoudigen uw dagelijkse routine met onze slimme badkameroplossingen.

Meer ruimte in de badkamer
Een hogere standaard voor netheid in de badkamer
Een functioneler ontwerp in de badkamer
Meer comfort in de badkamer
Toegankelijkheid in de badkamer
Meer gebruiksgemak in de badkamer