Badkamertrends voor 2024ZO ZIEN MODERNE BADKAMERS ERUIT

Of het nu gaat om een eigentijdse inloopdouche, slimme lichtregeling in de spiegelkast of een zachte reinigende douchestraal in het toilet: comfort staat centraal in een moderne badkamer. Zachte kleuren, krachtige contrasten en geavanceerde technologie zijn ook onmisbaar. Ontdek nu de populaire badkamertrends voor 2024. Ontwerper Christoph Behling onthult de nieuwste trends voor badkamers in 2024.

Trends voor de wastafelcombinatie

Badkamer in de trendkleur Peach Fuzz met de Geberit AquaClean Alba douche-wc

“De moderne badkamer is de plek voor beauty & care“ zegt ontwerper Christoph Behling. “Deze verzorgingsproducten hebben een plekje in de badkamer nodig.“ De ideale plek daarvoor is de onderkast, omdat deze praktische opbergruimte biedt.“

Ook wandhangende wastafelmeubels, zwevend boven de vloer, zijn zeer praktisch en tegenwoordig onmisbaar in de badkamer. Ingebouwde producten zoals spiegelkasten voegen speciale designaccenten toe, zelfs in kleine ruimtes.

Matte keramische oppervlakken en kleuren reflecteren minder. Hierdoor krijgt de badkamer een warmere en huiselijkere uitstraling“ legt de ontwerper uit. Op het gebied van inrichting gaat de trend richting individualisme, waarbij er een overvloed aan keuzes is op het gebied van kleuren, meubels en materialen, wat resulteert in exclusieve en unieke designcombinaties. Bij Geberit kunnen badmeubels en wastafels uit verschillende series naar wens worden gecombineerd volgens het principe van Mix & Match. Dit maakt individuele designcombinaties mogelijk.

Moderne douches en baden

Badkamer met Geberit VariForm wastafel en Acanto WC

Vlakke, betegelde douches vervangen de traditionele douchecabines en bieden toegankelijkheid in de doucheruimte. “Een vloer die door de hele badkamer loopt, is praktisch en creëert een gevoel van ruimte en elegantie,“ voegt Christoph Behling toe.

Vrijstaande badkuipen blijven populair vanwege hun vaak unieke ontwerp, waardoor de ruimte met minimale moeite een architectonisch hoogtepunt wordt. Met whirlpoolfuncties verandert het bad zelfs in een eigen kleine wellnessoase.

.

Huidige kleuren en kleurcombinaties

Geberit Acanto wc in de badkamer met wand in de trendkleur Peach Fuzz

Voor het jaar 2024 heeft Pantone Peach Fuzz, een combinatie van roze en oranje, benoemd tot de trendkleur. Deze warme tint weerspiegelt natuurlijke lichtbronnen op een optimale manier, waardoor de ruimte helderder en ruimtelijker lijkt. Dit is met name gunstig voor de badkamer, die vaak klein is en weinig natuurlijk licht heeft.

De zachte perzikkleur kan helpen om de ruimte te vergroten en tegelijkertijd een gezellige sfeer te behouden. Peach Fuzz past in de badkamer bijzonder goed bij andere pasteltinten, warme bruintinten en wit.

Mat zwart zal verder aan populariteit winnen in de badkamer. Net als chroom kan deze kleur met elke kleur en tegel gecombineerd worden. Als kraan- of meubelkleur voegt mat zwart samen met hout of organische materialen zoals natuursteen met opvallende nerven interessante accenten toe aan de doorgaans eenvoudige wastafel. Omdat de kleur licht absorbeert, oogt de badkamer minder fel en daardoor knusser.

Nieuwe, innovatieve functies in de badkamer

Geberit ONE spiegelkast met ComfortLight

Slimme badkamerverlichting

Intelligente lichtsystemen behoren tot de innovatieve en onmisbare functies als het gaat om badtrends. Dit omvat met name verlichting die kan worden afgestemd op uw dagelijkse routine. Als u 's ochtends wit en helder licht in de badkamer heeft, maakt dit u niet alleen wakkerder, maar vergemakkelijkt het ook de dagelijkse badkamerrituelen zoals tandenpoetsen, make-up aanbrengen of scheren. 's Avonds daarentegen helpt gedimd, warm licht u te ontspannen en u voor te bereiden op de slaap.

Met het innovatieve Geberit ComfortLight wordt de combinatie van lichttemperatuur en helderheid geboden. Het kan traploos worden gedimd, waardoor het individueel kan worden aangepast aan uw behoeften. Dit zorgt niet alleen voor optimale lichtomstandigheden tijdens uw dagelijkse badroutine, maar ook voor een warme sfeer.

Met een slimme oplossing zoals de ComfortLight spiegelkast kan de sfeer in de ruimte gemakkelijk worden aangepast via een app, passend bij de tijd van de dag of nacht. Innovatieve technologieën, zoals de spiegelverwarming, zijn zowel praktisch als overtuigend qua design.

Geberit Acanto wc met TurboFlush

WC's met grondige spoeling

Hoewel het misschien niet voor de hand ligt, zijn er aanzienlijke verschillen in toiletspoelingen. De manier waarop het water door de toiletpot wordt geleid, beïnvloedt sterk de spoelkracht. Als alles na één spoeling al schoon is, bespaart u niet alleen water; ook de tijd en moeite voor schoonmaken worden verminderd. WC's die het water spiraalvormig door het keramiek leiden, zijn efficiënter. Een goed voorbeeld hiervan is de Geberit TurboFlush spoeltechniek.

Innovatieve douche-wc's met extra functies zoals geruzuivering en krachtige maar stille spoeltechnologie dragen bij aan comfort en welzijn. Dit brengt ons bij de volgende trend.

Geberit AquaClean Alba douche-wc met WhirlSpray technologie
Afstandsbediening voor douche-wc Geberit AquaClean Mera

Actueler dan ooit: duurzaamheid in de badkamer

Een efficiënt en zuinig watergebruik is ook in de badkamer een onderwerp dat steeds belangrijker wordt. Met de juiste productkeuzes kan er veel water worden bespaard in de badkamer.

In een huishouden is de wc-spoeling verantwoordelijk voor ongeveer een derde van het dagelijkse waterverbruik. Een efficiënte spoeltechniek, afgestemd op de wc, kan de benodigde hoeveelheid spoelwater na gebruik van het toilet aanzienlijk verminderen.

Een uitstekende spoelprestatie wordt bijvoorbeeld geboden door het Geberit wc-systeem.

TIP: ONTWERP UW NIEUWE TRENDY BADKAMER MET BEHULP VAN DE 3D-BADPLANNER

Onze tip: Voordat u begint met de verbouwing, kunt u uw badkamer vooraf ontwerpen met een eenvoudig ontwerptool op uw computer, waarbij u de ruimte in 3D kunt bekijken. Vervolgens kunt u advies inwinnen bij uw installateur of een badkamerspecialist, die u een offerte kan geven voor de realisatie van uw droombadkamer.

NieuwsbriefNu registreren

Blijf op de hoogte


Onze nieuwsbrief biedt fascinerende inzichten en handige tips over hoe uw badkamer uw leven gemakkelijker kan maken.

Badkamerproducten met een functioneel design

Lees gelijkaardige artikels