Open douches – bijna zoals in het paradijs

Inloopdouches zijn in opmars. Ze zien er elegant uit en geven een gevoel van ruimte. Om ervoor te zorgen dat ze tegelijk ook praktisch en comfortabel zijn, moet bij de planning met een aantal factoren rekening worden gehouden.

Zoals de naam suggereert, hoeft men niet over een drempel te stappen of een deur te openen om een inloopdouche binnen te gaan. Men kan 's ochtends zonder gevaar voor struikelen slaapdronken de douche in wankelen, de kraan opendraaien en zich heerlijk laten wekken door de zacht masserende waterstralen uit de douchekop. Het is aangenaam als de doorgang naar de douchezone minstens 60 cm breed is en het doucheoppervlak zelf minstens 90 cm x 90 cm groot is. Hoe ruimer, hoe comfortabeler.

Inlooptuindouche

Niet besparen op de scheidingswand

Het is verbazingwekkend hoe ver het water uit de douche naar buiten kan spatten. Dat is met name het geval als men op de scheidingswand heeft bezuinigd. Dan moet men zich na het doucheplezier met de minder leuke taak van het drogen van de badkamervloer bezighouden. Daarom is het raadzaam om bij deze zogenoemde walk-in-douches zonder deur de scheidingswand zo royaal te dimensioneren als de ruimte toelaat. Want hoe breder de doorzichtige scheidingswand, hoe groter de zone die tegen spatwater wordt beschermd.

Op veilig spelen

Centrale factoren bij de planning van een inloopdouche zijn het materiaal van de bodem en de plaatsing van de afvoer. Wie al eens is uitgegleden in een douche, weet hoe belangrijk een bodemoppervlak is dat ook ingezeepte, natte voeten houvast biedt. En omdat niemand bij het douchen graag op de afvoer staat, is het raadzaam om deze zo dicht mogelijk bij de wand of zelfs in de wand te plaatsen.

Met name in gezinsbadkamers kunnen de flessen shampoo en douchegel zich opstapelen en in de douche rondslingeren. Een handige oplossing is een nis in de wand, waarin alle flessen en tubes kunnen worden opgeborgen. Zo staat er niets in de weg – ook niet bij het poetsen.

Neem de volgende stap Bekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer

INSPIRATIE-TOOL


Ontdek inspirerende designs en innovatieve functies en ontwerp in enkele stappen de badkamer van uw dromen.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

Altijd op de hoogte

Vier afbeeldingen bij de Geberit Stories

Nu aanmelden voor onze nieuwsbrief en nooit meer een nieuwtje, een evenement of een tip voor de badkamer missen. Blijf up-to-date over actuele producten, belangrijke datums en over de thema’s netheid, plaatsbesparing, comfort, design, gebruiksvriendelijkheid en toegankelijk bouwen in de badkamer.

Op de nieuwsbrief abonneren

Welke badkamer past bij u?

Maar, wat zijn precies uw behoeften? Is ruimte, netheid of het design belangrijk voor u? Wilt u gebruiksvriendelijke producten of geeft u de voorkeur aan net dat beetje extra comfort dat bijvoorbeeld de Geberit AquaClean douchewc te bieden heeft? Of geeft u de voorkeur aan een universeel design? Wat uw wensen ook zijn, wij vereenvoudigen uw dagelijkse routine met onze slimme badkameroplossingen.

Meer ruimte in de badkamer
Een hogere standaard voor netheid in de badkamer
Een functioneler ontwerp in de badkamer
Meer comfort in de badkamer
Toegankelijkheid in de badkamer
Meer gebruiksgemak in de badkamer