Ecovadis platinum label voor Geberit | geberit.be

EcoVadis duurzaamheidsranglijst Goud voor Geberit

De Geberit Groep ontving de Gouden Medaille van EcoVadis in 2024.

Dit is de op één na hoogste onderscheiding die wordt toegekend als onderdeel van de jaarlijkse EcoVadis-beoordeling. Dit plaatst Geberit in de top 5% van alle bedrijven die door EcoVadis zijn opgenomen - in alle industrieën en landen. De onderscheiding maakt voor klanten en leveranciers zichtbaar dat Geberit een uitgebreid, systematisch en langdurig duurzaamheidsmanagementsysteem hanteert.

Wat is EcoVadis?

Sinds de oprichting in 2007 heeft het EcoVadis-platform zich ontwikkeld tot een van 's werelds grootste aanbieders van duurzaamheidsbeoordelingen voor bedrijven en heeft het een wereldwijd netwerk van meer dan 100.000 beoordeelde bedrijven gecreëerd.

EcoVadis voert risico- en prestatiebeoordelingen uit in 200 sectoren en 175 landen. Het analysesysteem omvat 21 criteria, die in vier thematische gebieden zijn onderverdeeld: Milieu, Eerlijke arbeid en mensenrechten, Ethiek en Duurzame inkoop.

Holistische en controleerbare duurzaamheidsstrategieën worden steeds relevanter voor bedrijven. Organisaties zoals EcoVadis dragen aanzienlijk bij tot de transparantie van de duurzaamheidsprestaties van bedrijven en vormen zo een vergelijkingsbasis voor klanten.