EcoVadis duurzaamheidsranglijst Hoogste onderscheiding voor de derde keer

Ecovadis Logo

Voor de derde keer op rij heeft de Geberit Groep van EcoVadis een platina onderscheiding gekregen voor zijn duurzaamheidsmanagement.

Dit is de hoogste onderscheiding die in het kader van de jaarlijkse EcoVadis-beoordeling wordt toegekend. Het plaatst Geberit in de top 1 procent van alle bedrijven die door EcoVadis zijn opgenomen - in alle sectoren en landen. De onderscheiding maakt voor klanten en leveranciers zichtbaar dat Geberit een uitgebreid, systematisch en langdurig duurzaamheidsmanagementsysteem heeft.

Wat is EcoVadis?

Sinds de oprichting in 2007 heeft het EcoVadis-platform zich ontwikkeld tot een van 's werelds grootste aanbieders van duurzaamheidsbeoordelingen voor bedrijven en heeft het een wereldwijd netwerk van meer dan 100.000 beoordeelde bedrijven gecreëerd.

EcoVadis voert risico- en prestatiebeoordelingen uit in 200 sectoren en 175 landen. Het analysesysteem omvat 21 criteria, die in vier thematische gebieden zijn onderverdeeld: Milieu, Eerlijke arbeid en mensenrechten, Ethiek en Duurzame inkoop.

Holistische en controleerbare duurzaamheidsstrategieën worden steeds relevanter voor bedrijven. Organisaties zoals EcoVadis dragen aanzienlijk bij tot de transparantie van de duurzaamheidsprestaties van bedrijven en vormen zo een vergelijkingsbasis voor klanten.