Ecovadis Platinum label voor Geberit

Logo Ecovadis

De Geberit Groep heeft van EcoVadis een Platina label gekregen voor zijn duurzaamheidsmanagement.

Sinds 1990 al hanteert Geberit zowel voor lopende als toekomstige projecten, initiatieven en activiteiten een langetermijnstrategie inzake milieu en duurzaamheid.

Deze inspanning wordt nu ook beloond met de Platinum-medaille, de hoogst mogelijke waardering die door EcoVadis na grondige evaluatie wordt toegekend.

Geberit bevindt zich hiermee in de top 1% van de door EcoVadis beoordeelde bedrijven. Op deze manier kunnen zowel klanten als leveranciers zien dat Geberit al jaren een uitgebreid en uitstekend duurzaamheidsmanagement voert.

Wat is EcoVadis?

Sinds de oprichting in 2007 is het EcoVadis-platform uitgegroeid tot een van 's werelds grootste aanbieders van duurzaamheidsbeoordelingen voor bedrijven, met een wereldwijd netwerk van meer dan 65.000 beoordeelde bedrijven.

EcoVadis voert risico- en prestatieanalyses uit in 200 vestigingen en in 150 landen. Het analysesysteem bestaat uit 21 indicatoren die zijn onderverdeeld in vier thema's: Milieu, Arbeid & Mensenrechten, Ethiek en Duurzame Inkoop.

De toenemende relevantie van holistische duurzaamheidsstrategieën voor bedrijven en het toenemende belang van platforms zoals EcoVadis is duidelijk te zien in markten waar bedrijven bijvoorbeeld EcoVadis-profielen en -ratings van hun leveranciers eisen.