Een badkamer die de zintuigen aanspreekt

Het imago van een vochtige ruimte die alleen maar dient voor de lichaamsverzorging is al lang niet meer van toepassing op de badkamer. Zelfs in de allerkleinste badkamer probeert men vandaag de dag een sfeer te creëren die de eigen persoonlijkheid weerspiegelt.

Centraal staan meer natuurlijkheid en zintuiglijkheid in de badkamer. Daarvoor combineert men de typische badkameruitrusting zoals wc, wastafel, douche enz. met de meest uiteenlopende materialen op plafonds, muren en vloeren en met accessoires.

Effecten creëren met materialen

Sanitaire keramiek, hout, natuursteen, tegels, glas, behang, metalen behoren tot de materialen die men vandaag de dag in een moderne badkamer vindt. En dat is goed zo, daarover zijn badkamerdesigners het eens. Een ding is duidelijk: wie kiest voor een combinatie van verschillende materialen, zal er zeker in slagen om een huiselijke sfeer en een ontspannende ruimte met een persoonlijke touch te creëren.

De grote inrichtingsvrijheid in de badkamer

Er is niet zoiets als de enige juiste stijl voor de badkamer, zegt ontwerpster Tilla Goldberg, die badkamerdromen zowel bij particulieren als in openbare ruimtes werkelijkheid doet worden. “Elke klant heeft zijn eigen persoonlijke smaak en zijn eigen voorkeur voor bepaalde vormen, kleuren en materialen. Voor mij persoonlijk is het belangrijk om te zorgen voor harmonische huiselijkheid in de badkamer. Daarvoor is een concept van kleuren en materialen vereist dat wordt gerealiseerd.”

Voor elke behoefte de juiste optie

Ook Christoph Behling, Head Design Strategy bij Geberit, bevestigt deze visie. “Wij schrijven onze klanten geen regels voor. Wij zorgen ervoor dat ze snel en gemakkelijk voor elke smaak, elke ruimte en elk budget de passende optie bij ons vinden. Veelzijdigheid wat betreft de ontwerpmogelijkheden is daarom bij de portfolio van onze badkamerseries erg belangrijk.”

Bovendien speelt het eigenlijke ontwerp van de uitrusting daarbij een eerder ondergeschikte rol. Of nu wordt gekozen voor strakke, rechtlijnige keramiek of zachtere, ronde vormen. Het grote verschil in vormgeving zit hem in de materialen, texturen en kleuren van de binnenhuisarchitectuur. De accessoires vormen de kers op de taart.

Een combinatie van materialen is de juiste keuze

“Naar mijn mening wordt vandaag meestal eerder gekozen voor matte materialen. Dat wil zeggen, materialen die minder reflecteren en er daardoor minder koel uitzien. Bijvoorbeeld geborsteld metaal bij kranen en bedieningsplaten. Warme, gedempte kleurtinten zijn helemaal in. Badkamers zoals twintig jaar geleden, met glanzende witte tegels en glanzende kranen, zijn niet meer zo populair”, legt Christoph Behling uit.

“Ook transparante en doorzichtige, dus lichtdoorlatende, materialen en natuurlijke grondstoffen zoals echt hout en steen worden vaak gebruikt. Nog een kernbegrip voor de badkamer vandaag de dag is ‘biofilie’. Als je de ruimte hebt, kun je de kamer inrichten met echte planten. Bij kleine badkamers zorgt ook behang met bloemenmotief ervoor dat de natuur in de badkamer wordt binnengehaald”, zegt ontwerpster Tilla Goldberg.

Neem de volgende stapBekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer

INSPIRATIE-TOOL


Ontdek inspirerende designs en innovatieve functies en ontwerp in enkele stappen de badkamer van uw dromen.

3D BADKAMERPLANNER


Plan uw badkamer online in 3D-weergave en kies uit verschillende opties.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

Badkamerproducten met een functioneel design