Het plannen van een drempelloze badkamerDit is hoe het moet

Onze eisen aan een badkamer veranderen naarmate we ouder worden, door ziekte of na een ongeval. Door bij de planning rekening te houden met toegankelijkheid bespaart u later tijd en geld. Onze checklist helpt u bij het plannen van een barrièrevrije badkamer, ook geschikt voor ouderen, die voldoet aan moderne ontwerpvereisten.

Wat is een drempelloze badkamer?

Drempelloze badkamer met wastafel, wc en inloopdouche

Bij een drempelloze badkamer gaat het erom obstakels te vermijden. Drempelloze badkamers zijn aangepast aan de leeftijd, toegankelijk voor rolstoelen of aangepast voor mindervaliden. Ze stellen mensen met een beperkte mobiliteit in staat hun persoonlijke hygiëne zelfstandig te blijven onderhouden. Barrièrevrij badkamerontwerp zorgt dus voor meer onafhankelijkheid en verhoogt de levenskwaliteit.

Voldoende ruimte en bewegingsvrijheid, goede verlichting en antislipvloeren zijn belangrijke voorwaarden voor leeftijdsgebonden badkamers. Wat sanitair betreft, zijn inloopdouches, rolstoeltoegankelijke wastafels en in hoogte verstelbare hang-wc's zowel comfortabel als veilig.

Checklist voor drempelloze badkamers:Neem de volgende punten in overweging

Neem de volgende stapBekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer

INSPIRATIE-TOOL


Ontdek inspirerende designs en innovatieve functies en ontwerp in enkele stappen de badkamer van uw dromen.

3D BADKAMERPLANNER


Plan uw badkamer online in 3D-weergave en kies uit verschillende opties.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.