Service voor de badkamer

Als u uw auto niet regelmatig onderhoudt, zal hij uiteindelijk uit elkaar vallen door roest en defecten. Ook in de badkamer helpt een grote en kleine onderhoudsbeurt om het plezier van de badkamer op lange termijn te behouden.

Kam-inzetstuk voor eenvoudige reiniging van de douchegoot

Kleine service in de badkamer

Het regelmatig schoonmaken van de badkamer is belangrijk; hierover vindt u in het artikel "Schoon tot in de verste uithoek" meer informatie. Dit geldt ook voor de douchebak: Regelmatige reiniging van het oppervlak zorgt voor een uiterlijk zonder lelijke afzettingen. Andere dingen vergen iets meer tijd, maar moeten toch regelmatig worden gedaan. Dit omvat bijvoorbeeld de reiniging van de doucheafvoer of de douchegoot. De haarzeef is gemakkelijk te verwijderen en schoon te maken, maar de afvoer of goot zelf moet ook af en toe grondig worden gereinigd. Zeepresten of ander vuil kunnen de afvoer van het douchewater bemoeilijken.

Snelle afvoer van water

En als de afvoer wordt gereinigd, kunnen tegelijk ook de sifons gereinigd worden. Een verstopte afvoer is vooral bekend bij mensen met lang haar, dat vast kan komen te zitten in de afvoer en het moeilijk kan maken om het water weg te laten lopen. Terwijl het nog vrij gemakkelijk is om zo nodig de sifon van de wastafel te verwijderen, is dit niet mogelijk voor de douche en het bad zonder het bad te verwijderen. Min of meer goede tips zijn te vinden op YouTube; wij raden aan de haren eruit te vissen met een lange pincet. Zo beschadigt u niet de sifon of de leidingen en bespaart u reparatiekosten. Het overloopgat van de wastafel moet ook regelmatig worden schoongemaakt. Spuit hiervoor het in de handel verkrijgbare reinigingsmiddel ook in dit gat en laat het inwerken. Dit voorkomt nare geurtjes en verkalking.

Grote service.

Als het water naar beneden loopt wanneer u de wc doorspoelt, kan dit een teken zijn dat vuil de spoelklep blokkeert. Het ventiel zit op de bodem van de stortbak met een siliconenafdichting op de uitloop en blokkeert deze in de regel. Als er vuil tussen de afdichting en het uitloopgat komt, bijvoorbeeld door afzettingen in de stortbak, zal zich dit voordoen. De video laat zien hoe u deze klep vrij gemakkelijk kunt schoonmaken, zelfs bij een inbouwspoelreservoir.

Voor het reinigen van een Geberit Sigma inbouwspoelreservoir
Voor het reinigen van een Geberit opbouwspoelreservoir

Voorzichtig alstublieft!

Opgelet: U handelt op eigen verantwoordelijkheid en u bent aansprakelijk voor de door uzelf veroorzaakte schade. En dat kan snel gebeuren, want de meeste beugels zijn van plastic en kunnen afbreken of beschadigd raken als er niet goed mee wordt omgegaan. Reiniging van de binnenkant van de stortbak is meestal niet nodig en kan er zelfs toe leiden dat grotere plakkaten van deze afzettingen loskomen en alles verstoppen. Dan moet de sanitairinstallateur in het ergste geval de wc demonteren Ook bij het verwijderen van de sifon moet u oppassen dat u niets breekt. Zoals de ingenieur zegt: eerst zien, dan draaien! En in geval van twijfel, altijd een professional bellen.

Neem de volgende stap Bekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer

INSPIRATIE-TOOL


Ontdek inspirerende designs en innovatieve functies en ontwerp in enkele stappen de badkamer van uw dromen.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

Altijd op de hoogte

Vier afbeeldingen bij de Geberit Stories

Nu aanmelden voor onze nieuwsbrief en nooit meer een nieuwtje, een evenement of een tip voor de badkamer missen. Blijf up-to-date over actuele producten, belangrijke datums en over de thema’s netheid, plaatsbesparing, comfort, design, gebruiksvriendelijkheid en toegankelijk bouwen in de badkamer.

Op de nieuwsbrief abonneren

Welke badkamer past bij u?

Maar, wat zijn precies uw behoeften? Is ruimte, netheid of het design belangrijk voor u? Wilt u gebruiksvriendelijke producten of geeft u de voorkeur aan net dat beetje extra comfort dat bijvoorbeeld de Geberit AquaClean douchewc te bieden heeft? Of geeft u de voorkeur aan een universeel design? Wat uw wensen ook zijn, wij vereenvoudigen uw dagelijkse routine met onze slimme badkameroplossingen.

Meer ruimte in de badkamer
Een hogere standaard voor netheid in de badkamer
Een functioneler ontwerp in de badkamer
Meer comfort in de badkamer
Toegankelijkheid in de badkamer
Meer gebruiksgemak in de badkamer