Drie keer naar de hemel TrIIIple in Wenen (AT)

Wenen groeit - naar de hemel. Op de voormalige locatie van het oude douanekantoor schieten nu onder de naam TrIIIple drie torens omhoog met maximaal 33 verdiepingen en meer dan 1000 wooneenheden. Geberit-producten vormen het toppunt.

Drie torens van elk maximaal 33 verdiepingen, meer dan 1.000 wooneenheden, ongeveer 70.000 m2 totale vloeroppervlakte en een projectvolume van meer dan 300 miljoen euro: TrIIIple aan het Donaukanaal in Wenen laat indrukwekkende cijfers zien. En de luxe is navenant: zwembad op het dak, lounge met bibliotheek, eventkeuken, lounges voor barbecue, gaming, bioscoop, plus gedeelde dakterrassen, restaurants en bars bepalen het woongevoel in TrIIIple.

Prominent aanwezig in de skyline

Twee torens met klassieke appartementen werden voltooid in augustus 2021, één met gemeubileerde micro-appartementen is al in gebruik sinds eind maart 2021. Zo krijgt Wenen er niet alleen meer dan 1.000 wooneenheden bij, maar ook opvallende blikvangers in de skyline.

De verdeling van de torens in verschillende hoogtezones is bedoeld om visueel aan te geven dat de drie gebouwen met elkaar in dialoog staan, met elkaar spreken. De zones weerspiegelen de schaal van de stad. Ze bieden ook het voordeel dat de bewoners kunnen beschrijven waar ze wonen – in het bovenste gedeelte, boven het grote terras bijvoorbeeld.

Slimme dakafwatering

Een blik in het markante gebouw laat zien dat Geberit-producten een belangrijke bijdrage leveren aan de functionaliteit van de wolkenkrabbers. Het Pluvia dakafvoersysteem zorgt niet alleen voor een efficiënte afwatering. Het maakt ook een optimale benutting van de ruimte mogelijk, omdat er maar een paar regenpijpen nodig zijn.

Ook geluidsisolatie is een cruciale factor in hoogbouw, wat een zeer gevoelig punt is bij de afwatering van gebouwen. Daarom kozen de aannemers van de Soravia Groep voor het geluidsisolerende afvoersysteem Geberit Silent-db20. De Huter wc-bevestigingselementen en de Geberit Sigma inbouwreservoirs die in TrIIIple worden gebruikt, zijn ook zeer geschikt voor geluidsgeïsoleerde vloer- en wandbevestigingen.

Overzicht

Geberit Know-how

Geberit Know-how

Fotogalerij

Abonneren op de nieuwsbrief voor architecten en fans van architectuur

Fotocollage (© Geberit)

Geberit producten en oplossingen worden wereldwijd gebruikt in allerlei soorten gebouwen. Op deze pagina vindt u een selectie van de meest interessante projecten.

«eView», de referentienieuwsbrief van Geberit, behandelt periodiek een actueel thema uit de bouwsector. Naast voorbeelden van spectaculaire projecten biedt «eView» interviews met architecten, bouwkundigen en ontwerpers en verdere achtergrondinformatie.