Ik zie iets dat jij niet ziet

Leven zonder badkamerspiegel is vandaag de dag nagenoeg onvoorstelbaar: zich scheren en make-up aanbrengen zouden erg moeilijk worden. Daarom hoort bij een moderne wastafelopstelling ook de passende spiegel. Maar welke is het meest geschikt? Een paar factoren helpen u om de juiste keuze te maken.

Dame voor een spiegelkast van Geberit

Een spiegel is niet zomaar een spiegel

Er is keuze uit verschillende spiegelvarianten. In het algemeen kan een onderscheid worden gemaakt tussen spiegelvlakken en spiegelkasten. Welke variant de beste is, hangt vooral af van de grootte en de gewenste functies van de badkamer. In een gastenbadkamer is een spiegelvlak vaak de beste keuze; in de gezinsbadkamer is een spiegelkast wellicht beter, omdat ze ook zorgt voor de nodige opbergruimte. Waarnaartoe met al die spullen?

Spiegelkasten hebben nog meer te bieden. Veel spiegelkasten zijn ook aan de binnenkant spiegelend. Zo kan men zichzelf ook in de spiegel zien wanneer de deur geopend is, en ook langs achter. Spiegelkasten kunnen bovendien aan de binnenkant worden ingedeeld, bijvoorbeeld door vrij te plaatsen inlegbodems.

Geberit Option
Selecteer het infopunt in de afbeelding

En toen was er licht

In de spiegel of spiegelkast geïntegreerde lampen zorgen voor de optimale verlichting van de wastafelopstelling en plaatsen de gebruiker bij het scheren of het aanbrengen van make-up in het juiste licht. In functie van de behoeften kan men kiezen uit verschillende lichtconcepten. Voor een stijlvol effect zorgt indirecte verlichting, waarbij de ledstrips of andere verlichtingselementen achter het in veel gevallen gesatineerde glas aangebracht zijn. Dat zorgt voor een aangename sfeer zonder te verblinden. Ontdek nu ook de innovatieve verlichting Geberit ComfortLight.

Extra functies

Nu moet enkel nog worden beslist welke extra functies gewenst zijn. Geïntegreerde verlichting, ingebouwde stopcontacten voor de föhn of de elektrische tandenborstel, USB-aansluitingen voor het opladen van mobiele apparaten of een geïntegreerde scheer- of vergrotingsspiegel: de mogelijkheden zijn legio.

Kwaliteit rendeert

Goed om weten is dat vochtigheid in de badkamer de spiegel en erin ingebouwde elektronica sterk kan aantasten. Goedkope producten gaan dan niet lang mee. Bovendien moet erop worden gelet dat de netaansluitingen voor stopcontacten, USB-aansluitingen en uiteraard voor de verlichting voldoen aan de beschermingsgraad IP 44. Daarmee zijn ze beschermd tegen spatwater.

Neem de volgende stapBekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer

INSPIRATIE-TOOL


Ontdek inspirerende designs en innovatieve functies en ontwerp in enkele stappen de badkamer van uw dromen.

3D BADKAMERPLANNER


Plan uw badkamer online in 3D-weergave en kies uit verschillende opties.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.