Woonexperiment in vakwerkbouwGutshof Waddeweitz (DE)

Een beschermd vakwerkhuis als speeltuin voor de toekomstige woon- en werkomgeving? Dat is de visie voor een gerenoveerd landgoed in Noord-Duitsland. De locatie combineert traditionele bouw met moderne sanitaire technologie van Geberit.

Hoe kunnen wonen, werken, leren en vakantie op één plek worden gecombineerd? Een coöperatie wil nieuwe, creatieve antwoorden vinden op deze vraag. Hiervoor renoveerde ze een oud landgoed in Waddeweitz (DE) in Nedersaksen. Het uitgestrekte terrein met de klinkende naam ‘Ding der Möglichkeit’ brengt mensen samen die op persoonlijk en professioneel vlak dingen willen uitproberen. Een speeltuin van drie hectare met gastenverblijven, eventlocaties, coworkingruimtes en een werkplaats met een laboratorium van de toekomst voor creatieve uitwisseling.

Traditie en moderniteit

De ONE-wastafel en ONE-muurkraan van Geberit werden geïnstalleerd in de gastentoiletten. De douchewc Geberit AquaClean Sela biedt net dat beetje extra comfort (© Geberit)

Het architecturale juweeltje is een charmante en beschermde vakwerkbouw. Het voormalige landbouwgebouw werd omgebouwd tot een gastenverblijf.

Sinds de renovatie komen traditie en moderniteit hier samen: liefdevol ingerichte kamers met vintage meubilair worden gecombineerd met hoogwaardig sanitair. Gasten moeten zich geïnspireerd voelen in de badkamer – AquaClean-douchewc's en de badkameruitrusting Geberit ONE zorgen hiervoor.

Snelle en eenvoudige montage vereist

Niet alleen voor de schermen, maar ook erachter kozen de opdrachtgevers voor Geberit-producten (© Geberit)
Geberit FlowFit is eenvoudig en snel te installeren (© Geberit)

Omdat de opdrachtgevers moesten voldoen aan uiteenlopende eisen in de verschillende gebouwen, viel de keuze ook achter de schermen op Geberit. Want naast het ontwerp speelde een snelle en veilige montage een grote rol. Zo moest bijvoorbeeld het drinkwatersysteem op het hele terrein worden vernieuwd – een aanzienlijke kostenpost door de omvang van het terrein. “Geberit FlowFit was een zegen voor onze installateurs, niet alleen op vlak van tijd. Het doordachte systeem heeft ons werk veel gemakkelijker gemaakt,“ zegt hoofdinstallateur Ralf Mühle.

De eenvoudige installatie compenseerde zelfs vertragingen bij de bouw, toen de hele vloer in de kelder van de cultuurschuur moest worden vervangen, inclusief de aansluitingen. De installatie van Geberit FlowFit en Silent-PP in een badkamer met douche nam gemiddeld acht uur in beslag - “een goed resultaat“, aldus de installateur.

Feiten

Fotogalerij

Abonneren op de nieuwsbriefvoor architecten en fans van architectuur

Fotocollage (© Geberit)

Geberit-producten en -oplossingen worden wereldwijd gebruikt in allerlei soorten gebouwen. Op deze pagina vindt u een selectie van de interessantste projecten.

‘eView’, de referentienieuwsbrief van Geberit, behandelt periodiek een actueel thema uit de bouwsector. Naast spectaculaire projecten biedt ‘eView’ interviews met architecten, bouwkundigen en ontwerpers en verdere achtergrondinformatie.