Geberit Silent-Pro SuperTubeDrainage zonder hellingen

Minder leidingen - meer opties

Meergezinswoning
Rijtjeshuis

De nieuwe Geberit Silent-Pro SuperTube fittingen creëren ruimte en openen een hele nieuwe wereld van mogelijkheden voor het plannen en ontwerpen van gebouwen met meerdere verdiepingen. De combinatie van het zeer geluidsgeïsoleerd Geberit Silent-Pro afvoersysteem met SuperTube technologie vereenvoudigt aansluitingen, zelfs in hogere gebouwen:

  • Afvoer van gebouwen met meerdere verdiepingen zonder verboden verbindingszones
  • Horizontale buizen kunnen worden gelegd zonder verloop tot 6 meter met een diameter van d110 of tot 4 meter met een diameter van d90
  • Hoger niveau van het gebruik van het gebouw door hogere drainagecapaciteit

Sanitaire planning zonder compromissenUw voordelen

Vereenvoudigde valleiding

De Geberit Silent-Pro SuperTube is eenvoudig te installeren en omvat zowel een valleiding als een permanente luchtstroom voor een perfecte afvoer

Meer ruimte

Een helling is niet noodzakelijk voor een horizontale buisleiding tot 6 meter

Silent-Pro SuperTube = 15% hogere afvoercapaciteit

Geberit Silent-Pro SuperTube biedt 15% hogere afvoercapaciteit in vergelijking met conventionele afvoersystemen

Geberit Silent-Pro SuperTube Bottom Turn - Bocht aan plafond

De kamerhoogte in kelders of ondergrondse parkeergarages kan volledig worden benut, omdat de Geberit Bottom Turn dicht tegen het plafond kan worden geplaatst zonder helling voor lengtes tot 6 meter

Geberit Silent-Pro SuperTube en zijn elementen

Silent-Pro Supertube

Geberit Silent-Pro SuperTube in een notendopHoe het afvoersysteem werkt

Gebruikelijke afvoersystemen hebben minder schoonmaakwerk verbindingsvrije zones. Afvoerleidingen worden ontlucht met bypass-buizen en 45°-bochten die het afvalwater omleiden. Horizontale buizen moeten een helling in de afvoerleiding hebben. Al deze vereisten leiden tot een verlies aan ruimte en dus een verminderd bruikbaar gebied.

Dit is waar Geberit Silent-Pro SuperTube voor optimaal gebruik van de beschikbare ruimte zorgt. De continue luchtkolom in het hele afvoersysteem ontlucht de vuilafvoerleiding. Verboden verbindingszones en bypass-buizen voor de gebouwriolering zijn niet langer vereist. Horizontale buisleidingen gepland met Geberit Silent-Pro SuperTube hoeven geen helling te hebben in de afvoerleiding, tot 6 meter voor een diameter van d110 en tot 4 meter voor een diameter van d90.

Met Geberit Silent-Pro SuperTube zijn er geen van de beperkingen geassocieerd met conventionele afvoersystemen.

Planning met Geberit Silent-Pro SuperTubeSanitaire planning eenvoudig opgesteld

Geberit Silent-Pro SuperTube

De bewezen planningtools Geberit BIM Plug-in en Geberit ProPlanner zijn beschikbaar om te helpen met een Geberit Silent-Pro SuperTube- afvoersysteem te plannen. Met deze planningtools kan het afvoersysteem snel en zonder fouten worden gemodelleerd en gevalideerd. Deze Geberit Silent-Pro SuperTube volgt duidelijke planningsregels voor de hele valleiding. Naast de algemeen geldende regels voor afvoersystemen zijn er twee duidelijke punten waarmee rekening moet worden gehouden:

  • Geberit Silent-Pro Carve-aftakkingen moeten overal worden voorzien waar eerdere aftakkingen in valleidingen werden gepland.
  • De respectieve planningsregels voor Geberit Silent-Pro SuperTube moeten in acht worden genomen voor de overgang van de afvoervalleiding naar een horizontale verzamelbuis

Het plannen van afvoerleidingen is nog nooit zo eenvoudig geweest. (DIN EN 12056-2:2001-01)

Meer informatie over het plannen van een Geberit Silent-Pro SuperTube-afvoersysteem vindt u in onze planningshandleiding.

Een betrouwbaar planningsproces volgens geteste en bevestigde eigenschappen

Geteste functionaliteit en hydraulische prestaties

Door TÜV Rheinland LGA Products Duitsland. Het systeem is getest in vergelijking met conventionele afvoersystemen volgens DIN EN 12056-2.

Hoge geluidsisolatie

Dezelfde geluidsisolerende eigenschappen als Geberit Silent-Pro. (Testrapport over 'akoestisch gedrag' volgens DIN 4109 en DIN EN 14366 van het Fraunhofer-instituut voor bouwfysica IBP, Duitsland)

Gecontroleerde brandbeveiliging

Classificatierapport voor brandbeveiliging volgens EN 13501-2 voor Geberit brandbeschermingsmof RS90 Plus NL en Geberit Silent-Pro BottomTurn.

Variabele planningstools

Naast Geberit BIM Plug-in en Geberit ProPlanner zijn er nog andere externe leveranciers, zoals Linear, Dendrit en Trimble.

Hulpmiddelen voor planningvoor Geberit Silent-Pro SuperTube

BIM plug-in vierkant met badkamer bouwplaats concept op de achtergrond

Geberit BIM Plug-in

Ter ondersteuning van de gebouwtechniek voor bouwsystemen biedt Geberit fabrikant-specifieke BIM-inhoud naast conventionele CAD-gegevens. De gegevens bestaan uit parametrische 3D-modellen die artikelspecifieke meta-informatie bevatten. Dit maakt het veel eenvoudiger om digitale gebouwtechniek uit te voeren met Geberit-producten in de Autodesk® Revit®-planningsoftware - van het virtuele gebouwmodel naar de materiaallijst.

Lees meer over de Geberit BIM Plug-in

Deze afbeelding toont een compilatie van Geberit en haar expertise in de digitale planning van Pluvia dakafvoeroplossingen in de ProPlanner-calculatietool. Kunstmatige intelligentie wordt gebruikt om correcte berekeningen te garanderen

Geberit ProPlanner

De Geberit ProPlanner-planningssoftware is afgestemd op de behoeften van loodgieters en loodgieterbedrijven die het projectschema behandelen en zelf berekenen.

Lees meer over Geberit ProPlanner

Geberit Silent-Pro SuperTube- productassortimentProductgegevens, BIM-inhoud en meer

Ontdek soortgelijke producten