TECHNOLOGIE CREËERT RUIMTE

Veel mensen verwerpen tegenwoordig het “ruim wonen”-idee. Men neemt de nodige maatregelen om zuinig met alles om te gaan en zowel het verbruik als de verplaatsingen te beperken. Woonideeën met modewoorden zoals microwonen en uiterst kleine woningen veroorzaken tegenwoordig nogal wat beroering omdat ze een kleinere ecologische voetafdruk beloven dan conventionele woningen. “Minder is meer” mag dan al betekenen dat je over minder ruimte beschikt, dat houdt zeker niet in dat je moet inboeten aan levenskwaliteit.

Het terugbrengen van elementen tot hun essentie heeft ingang gevonden in de architectuur, en in het bijzonder bij het badkamerontwerp. In dit geval betekent “Minder is meer” dat zelfs kleine badkamers superieur comfort kunnen bieden en een ontspannen sfeer kunnen creëren dankzij plaatsbesparende oplossingen. De sleutel hiertoe ligt in de voorzetwandtechnologie: steeds meer technische componenten worden achter deze voorzetwand gemonteerd zodat ze niet langer zichtbaar zijn. De elementen die wel in je gezichtsveld aanwezig blijven, bieden net dat tikkeltje meer dankzij hun bijzondere verfijndheid en hun gebruiksvriendelijkheid, allemaal troeven die de link leggen met “Minder is meer”.

Trouwens, voor wie zich afvraagt wat microwonen eigenlijk betekent: het antwoord op die vraag is niet zo makkelijk. Kleinschalig wonen in Centraal-Europa verwijst naar een eenpersoonshuishouden van maximaal 30 m². In Japan daarentegen, waar slaapplaatsen met een oppervlakte van minder dan 6 m² geen uitzondering zijn, zou men even glimlachen bij de voorgaande bewering.

Neem de volgende stapBekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer

Inspiratie-Tool


Ontdek inspirerende designs en innovatieve functies en ontwerp in enkele stappen de badkamer van uw dromen.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.