Taboethema toiletbezoek

Vóór de uitvinding van de wc met waterspoeling in de 18e eeuw deden mensen hun behoefte nagenoeg overal buitenshuis – heel gewoon en zonder enige schaamte. Pas in de 20e eeuw werden steeds meer wc's in woningen geïnstalleerd. Tot die tijd waren particuliere wc's slechts voor een kleine elitegroep voorbehouden. Naarmate privacy bij het toiletbezoek belangrijker werd, werd ook de omgang met het onderwerp ‘grote boodschap’ terughoudender. Vandaag de dag schamen veel mensen zich zelfs wanneer ze in de supermarkt aan de kassa een pak wc-papier op de band moeten plaatsen of het onder de arm naar huis moeten dragen.

Vrouw in de badkamer

Thuis gaat het beter

Na een wc-bezoek buitenshuis zijn veel mensen bang dat iemand achtergelaten sporen of onaangename geuren zou kunnen opmerken. Zo blijven we op het werk vaak de hele dag met een onbehaaglijk gevoel zitten, omdat we de ‘grote boodschap’ pas 's avonds thuis willen doen. De resultaten van een representatieve Forsa-enquête bevestigen dit. 69% van de ondervraagden gaf te kennen dat ze de grote boodschap bij voorkeur thuis doen.* Daarbij speelt het gevoel van een vertrouwde omgeving een grote rol. Volgens Nick Haslam, professor psychologie uit Australië, heeft alles wat we voelen en denken een direct effect op ons lichaam – en dus ook op het toiletbezoek. En omdat we ons thuis geborgen en goed voelen, ontspannen zich ook onze darmen. Dat leidt dan tot een bezoek aan de wc.

De wc in de kijker

Hebt u de wc al eens goed bekeken? Waarschijnlijk niet echt. Dat is eigenlijk jammer. Zo'n belangrijke uitvinding verdient veel meer aandacht. Tenslotte is de wc onze dagelijkse begeleider en heeft hij een directe invloed op ons welzijn. Vandaag de dag zijn er behalve klassieke wc-modellen ook modellen met geïntegreerde douchefunctie en geurextractie. Daarmee ontdekt u een heel nieuwe dimensie van zuiverheid en welzijn na het toiletbezoek.

* Resultaat van de Forsa-enquête in opdracht van Geberit over het wc-gebruik in Duitsland.

Neem de volgende stap Bekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer

INSPIRATIE-TOOL


Ontdek inspirerende designs en innovatieve functies en ontwerp in enkele stappen de badkamer van uw dromen.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

Altijd op de hoogte

Vier afbeeldingen bij de Geberit Stories

Nu aanmelden voor onze nieuwsbrief en nooit meer een nieuwtje, een evenement of een tip voor de badkamer missen. Blijf up-to-date over actuele producten, belangrijke datums en over de thema’s netheid, plaatsbesparing, comfort, design, gebruiksvriendelijkheid en toegankelijk bouwen in de badkamer.

Op de nieuwsbrief abonneren

Welke badkamer past bij u?

Maar, wat zijn precies uw behoeften? Is ruimte, netheid of het design belangrijk voor u? Wilt u gebruiksvriendelijke producten of geeft u de voorkeur aan net dat beetje extra comfort dat bijvoorbeeld de Geberit AquaClean douchewc te bieden heeft? Of geeft u de voorkeur aan een universeel design? Wat uw wensen ook zijn, wij vereenvoudigen uw dagelijkse routine met onze slimme badkameroplossingen.

Meer ruimte in de badkamer
Een hogere standaard voor netheid in de badkamer
Een functioneler ontwerp in de badkamer
Meer comfort in de badkamer
Toegankelijkheid in de badkamer
Meer gebruiksgemak in de badkamer