Penthouse-feeling in de badkamer

Een slimme oplossing voor schuine plafonds – zo is de inbouw van een badkamer op de hoogste verdieping een fluitje van een cent.

Wie een zolderverdieping heeft, zal het zich zeker afvragen: doe ik er iets mee, of laat ik het liever zo? Het inrichten van de zolderverdieping is voor veel mensen een emotionele zaak – een innige wens, die vaak jarenlang wordt gekoesterd.

Schets van badkamer met vermelding van de optimale hoogtematen op de zolderverdieping

Ruimte die snel krimpt

Wie eindelijk de moed heeft verzameld om eraan te beginnen, ontdekt onvermoede woonmogelijkheden. Bijzonder aantrekkelijk is het idee om minstens een gedeelte van de gewonnen plaats te gebruiken als natte ruimte. Een ruime badkamer onder het dak? Dat zou ideaal zijn. Maar let op, schijn bedriegt. Wat er op de plattegrond royaal uitziet, krimpt in werkelijkheid al snel tot normale proporties. Dat is de schuld van de schuine plafonds, die de werkelijk te benutten oppervlakte drastisch verkleinen.

EEN KWESTIE VAN PLANNING

Om de beschikbare ruimte optimaal te benutten, moet aandacht worden besteed aan een goede planning: is een complete uitrusting met wc, wastafelopstelling, douche en bad noodzakelijk? Heb ik een enkele of dubbele wastafelopstelling nodig? Douche of bad met douchemogelijkheid? Enzovoort. Als duidelijk is geworden wat de behoeften zijn en de gewenste uitrusting is afgestemd op het budget, is het tijd voor de optimale vormgeving van de ruimte. Een paar criteria zijn daarbij niet vatbaar voor discussie: de douche en de spiegelkast boven de wastafel nemen de hoogste posities in; aan het andere uiteinde van het spectrum bevindt zich de wc. Afhankelijk van de hoogte van het knieschot, dus de laagste wand, staat deze onder een schuin plafond goed opgesteld. Hetzelfde geldt voor een bad dat alleen bedoeld is om in te liggen. En uiteraard moet niet alleen worden gedacht aan de vereiste ruimte voor afzonderlijke producten, maar ook aan de lichaamslengte van de gebruikers van de badkamer, zodat niemand zich het hoofd stoot.

EEN ROYALE INRICHTING IS NIET MOEILIJK

Stap voor stap vinden zo alle elementen van uw droombadkamer hun ideale plekje. Maar uiteraard is dat nog niet alles: nu komt het erop aan om met enkele trucjes te zorgen voor een echte penthouse-feeling – dat is tenslotte de bedoeling! Een uniforme betegeling, die ook in de inloopdouche doorloopt, is een stap in de juiste richting. En omdat natuurlijk licht op de zolderverdieping schaars is, zijn lichte kleuren de beste keuze. Nog één punt: nissen zijn onvermijdelijk in een badkamer op de zolderverdieping (en dat is net de charme ervan). Ze moeten op een zinvolle manier worden gebruikt, maar zinvol hoeft niet noodzakelijk hetzelfde te betekenen als praktisch: een mooi decoratief object op de juiste plaats maakt een riante ruimte pas helemaal af.

Neem de volgende stap Bekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer

INSPIRATIE-TOOL


Ontdek inspirerende designs en innovatieve functies en ontwerp in enkele stappen de badkamer van uw dromen.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

Altijd op de hoogte

Vier afbeeldingen bij de Geberit Stories

Nu aanmelden voor onze nieuwsbrief en nooit meer een nieuwtje, een evenement of een tip voor de badkamer missen. Blijf up-to-date over actuele producten, belangrijke datums en over de thema’s netheid, plaatsbesparing, comfort, design, gebruiksvriendelijkheid en toegankelijk bouwen in de badkamer.

Op de nieuwsbrief abonneren

Welke badkamer past bij u?

Maar, wat zijn precies uw behoeften? Is ruimte, netheid of het design belangrijk voor u? Wilt u gebruiksvriendelijke producten of geeft u de voorkeur aan net dat beetje extra comfort dat bijvoorbeeld de Geberit AquaClean douchewc te bieden heeft? Of geeft u de voorkeur aan een universeel design? Wat uw wensen ook zijn, wij vereenvoudigen uw dagelijkse routine met onze slimme badkameroplossingen.

Meer ruimte in de badkamer
Een hogere standaard voor netheid in de badkamer
Een functioneler ontwerp in de badkamer
Meer comfort in de badkamer
Toegankelijkheid in de badkamer
Meer gebruiksgemak in de badkamer