Goed gepland is half gepoetst

Een degelijk geplande badkamer poetsen wordt een fluitje van een cent

Eigenaars van gebouwen kunnen al vanaf de ontwerpfase bepalen of een badkamer makkelijk te poetsen zal zijn. Een stijlvol design is belangrijk voor een badkamer, maar voor de gebruiker moet ze uiteraard ook schoon zijn.

Eenvoudige ruimtelijke planning
Waar mogelijk, moet het aantal hoeken in badkamers zo laag mogelijk worden gehouden. Want dan kan de badkamer snel en efficiënt worden gepoetst. Installaties met een voorzetwand zijn ideaal omdat ze de gebruikelijke plaatsen waar zich stof ophoopt, zoals spoelreservoirs, buizen en kabels, achter de wand wegsteken.

Voegen vermijden
Hoe groter de tegels, des te makkelijker u ze kan schoonmaken. En hoe minder voegen er zijn, des te minder plaatsen zijn er waar zich vuil, urinespatten en kiemen kunnen afzetten.

Gelukkig randloos
Afzettingen van kalkaanslag maken het oppervlak van de wc-pot ruw, waardoor deze bijzonder moeilijk schoon te maken is. Bovendien zien deze kalkafzettingen er ook niet hygiënisch uit en blijft vuil er makkelijk aanplakken. Daarom zijn uw sanitaire voorzieningen makkelijker schoon te maken wanneer de oppervlakken eenvoudig worden gehouden en continu doorlopen. Moderne wc's hebben tegenwoordig geen spoelrand meer, en wastafels zijn ook verkrijgbaar zonder overloopgat.

Elegant aan de wand bevestigd
Wanneer het badkamermeubilair en de wc aan de voorzetwand worden gemonteerd, komt de ruimte eronder vrij, waardoor deze makkelijk schoon te maken is. De ideale afstand tussen de vloer en de designstreep van de wc of meubel bedraagt ongeveer 15 cm; hierdoor krijgt u voldoende ruimte om eronder te kunnen dweilen en schoonmaken.

Neem de volgende stap Bekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer

INSPIRATIE-TOOL


Ontdek inspirerende designs en innovatieve functies en ontwerp in enkele stappen de badkamer van uw dromen.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

Badkamerproducten

Altijd op de hoogte

Vier afbeeldingen bij de Geberit Stories

Nu aanmelden voor onze nieuwsbrief en nooit meer een nieuwtje, een evenement of een tip voor de badkamer missen. Blijf up-to-date over actuele producten, belangrijke datums en over de thema’s netheid, plaatsbesparing, comfort, design, gebruiksvriendelijkheid en toegankelijk bouwen in de badkamer.

Op de nieuwsbrief abonneren

Welke badkamer past bij u?

Maar, wat zijn precies uw behoeften? Is ruimte, netheid of het design belangrijk voor u? Wilt u gebruiksvriendelijke producten of geeft u de voorkeur aan net dat beetje extra comfort dat bijvoorbeeld de Geberit AquaClean douchewc te bieden heeft? Of geeft u de voorkeur aan een universeel design? Wat uw wensen ook zijn, wij vereenvoudigen uw dagelijkse routine met onze slimme badkameroplossingen.

Meer ruimte in de badkamer
Een hogere standaard voor netheid in de badkamer
Een functioneler ontwerp in de badkamer
Meer comfort in de badkamer
Toegankelijkheid in de badkamer
Meer gebruiksgemak in de badkamer