De wc voor elke leeftijdsgroep

Er wordt vaak te weinig aandacht besteed aan de wc. Toch is deze een essentieel onderdeel van een badkamer, dat een belangrijke rol speelt voor elke leeftijdsgroep. Moderne wc-oplossingen zoals douche-wc’s maken het dagelijks leven eenvoudiger en dragen bij tot een optimale intieme verzorging, bij zowel jong als oud.

Douche-wc’s verlichten het werk bij de kinderopvang

Douche-wc voor touch-free reiniging

Een aan de leeftijd aangepaste badkamer moet comfortabel en veilig zijn en zonder hulp van anderen kunnen worden gebruikt. Een wc met geïntegreerde douchefunctie – een combinatie van wc en bidet – is een nuttige uitrusting voor een toegankelijke badkamer. Bij oudere mensen die meer en meer beperkingen van hun mobiliteit ondervinden, maken omslachtige bewegingen bij de intieme reiniging de dagelijkse persoonlijke verzorging moeilijker. Bij een douche-wc reinigt een douchearm die met een druk op de knop wordt uitgeschoven het achterwerk grondig en zacht met water. Dit leidt tot meer zelfstandigheid in het dagelijks leven bij oudere personen.

Moderne wc-oplossing voor een toegankelijke badkamer

De in de jaren ‘60 uitgevonden wc-technologie biedt zeker niet alleen voor oudere mensen voordelen. Water is voor elke leeftijd het beste middel om zich grondig en zacht te reinigen. Hoe meer het achterwerk door wrijven met toiletpapier wordt geïrriteerd, des te groter het gevaar voor huidirritatie, allergieën of eczeem. Met een douche-wc beleeft iedere leeftijdsgroep een heel nieuw gevoel van zuiverheid. Voor kinderen is de moderne techniek tegelijkertijd een interessante mogelijkheid om de zelfstandige reiniging van het achterwerk te leren. Een klein krukje voor de douche-wc helpt de kleintjes om in de juiste positie te gaan zitten.

Persoonlijke instellingen van de douche-wc voor elke behoefte

Op de douche-wc kunnen verschillende instellingen specifiek worden vastgelegd. Zo kan bijvoorbeeld elke persoon op basis van zijn of haar lichaamsgrootte zelf instellen hoever de douchearm moet worden uitgeschoven. Daardoor worden alleen die plaatsen nat die moeten worden gereinigd. De persoonlijke gebruikersprofielen kunnen worden opgeslagen en te allen tijde met slechts een druk op de knop worden geopend.

Neem de volgende stap Bekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer

INSPIRATIE-TOOL


Ontdek inspirerende designs en innovatieve functies en ontwerp in enkele stappen de badkamer van uw dromen.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

Altijd op de hoogte

Vier afbeeldingen bij de Geberit Stories

Nu aanmelden voor onze nieuwsbrief en nooit meer een nieuwtje, een evenement of een tip voor de badkamer missen. Blijf up-to-date over actuele producten, belangrijke datums en over de thema’s netheid, plaatsbesparing, comfort, design, gebruiksvriendelijkheid en toegankelijk bouwen in de badkamer.

Op de nieuwsbrief abonneren

Welke badkamer past bij u?

Maar, wat zijn precies uw behoeften? Is ruimte, netheid of het design belangrijk voor u? Wilt u gebruiksvriendelijke producten of geeft u de voorkeur aan net dat beetje extra comfort dat bijvoorbeeld de Geberit AquaClean douchewc te bieden heeft? Of geeft u de voorkeur aan een universeel design? Wat uw wensen ook zijn, wij vereenvoudigen uw dagelijkse routine met onze slimme badkameroplossingen.

Meer ruimte in de badkamer
Een hogere standaard voor netheid in de badkamer
Een functioneler ontwerp in de badkamer
Meer comfort in de badkamer
Toegankelijkheid in de badkamer
Meer gebruiksgemak in de badkamer