De badkamer kan het

Hoort de wasmachine thuis in de badkamer? Niet noodzakelijk, maar het kan wél, als een aantal aspecten in acht worden genomen. Wie in een huis woont, verbant de wasmachine als zuiver functioneel toestel vaak naar de kelder. In koopwoningen is dat vaak niet ideaal, terwijl in huurwoningen dan weer conflicten ontstaan bij het gebruik van de gemeenschappelijke wasruimte. Wat de reden ook is, in veel gevallen is het noodzakelijk om de wasmachine in een woonruimte te installeren. Vroeger stond ze vaak in de keuken, vandaag de dag meestal in een afzonderlijk berghok of in de badkamer.

Plaats maken voor de wasmachine in de badkamer

Ruimte creëren

Welke beslissing men ook neemt: het is altijd een goed idee om de ruimte optimaal te benutten. De wasmachine mag best in de badkamer staan, op voorwaarde dat alle andere zaken die men er dagelijks gebruikt in een spiegelkast of in andere kasten goed toegankelijk kunnen worden ondergebracht. Wanneer de was in de badkamer wordt gedaan, vindt hier tenslotte een activiteit plaats die er eigenlijk niet thuishoort en die gepaard gaat met allerlei voorwerpen zoals flessen en dozen wasmiddel en de wasmand. Zij moeten ook een plaatsje krijgen in de badkamer, zonder te storen. Men moet er dus voor zorgen dat er geen chaos kan ontstaan.

De ideale plaats

Eerst moet men de ideale opstelplaats zien te vinden. In de badkamer zijn de vereiste wateraansluitingen al aanwezig. En die bepalen meteen ook de mogelijkheden: de aansluitslangen voor de watertoevoer mogen maximaal twee meter lang zijn, zegt Urs Bohnsack, die als productmanager bij Geberit alles weet over aansluitingen voor toestellen. Bovendien moet worden gezorgd voor een vuilwateraansluiting en een netaansluiting. En nu? Nu moet alles worden aangesloten. “Wie er al bij het bouwen aan heeft gedacht dat op een dag mogelijk een wasmachine in de badkamer moet worden geïnstalleerd, omdat de woning op een dag zou kunnen worden verhuurd, zal daar zeker voordeel bij hebben”, benadrukt Urs Bohnsack. “In dat geval kunnen de aansluitingen al worden voorbereid. Dat is in ieder geval de netste oplossing.”

Hulp van de installateur

Maar wat als men daar niet aan heeft gedacht? “Improviseren kan altijd,” zegt specialist Urs Bohnsack, “maar dan is er een hoger risico op waterschade en boet men ook in aan comfort.” De sanitairinstallateur kan hierbij helpen en zorgen voor een betrouwbare installatie achteraf. “Men kan de wastafelsifon vervangen door een model dat is uitgerust met een vaste aansluiting voor de vuilwaterafvoerleiding. Voor de watertoevoer kan de installateur in de koudwateraansluiting van de wastafel een bochtstuk inbouwen, zodat de wasmachine veilig van water kan worden voorzien”, legt Urs Bohnsack uit.

Neem de volgende stap Bekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer

INSPIRATIE-TOOL


Ontdek inspirerende designs en innovatieve functies en ontwerp in enkele stappen de badkamer van uw dromen.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

Altijd op de hoogte

Vier afbeeldingen bij de Geberit Stories

Nu aanmelden voor onze nieuwsbrief en nooit meer een nieuwtje, een evenement of een tip voor de badkamer missen. Blijf up-to-date over actuele producten, belangrijke datums en over de thema’s netheid, plaatsbesparing, comfort, design, gebruiksvriendelijkheid en toegankelijk bouwen in de badkamer.

Op de nieuwsbrief abonneren

Welke badkamer past bij u?

Maar, wat zijn precies uw behoeften? Is ruimte, netheid of het design belangrijk voor u? Wilt u gebruiksvriendelijke producten of geeft u de voorkeur aan net dat beetje extra comfort dat bijvoorbeeld de Geberit AquaClean douchewc te bieden heeft? Of geeft u de voorkeur aan een universeel design? Wat uw wensen ook zijn, wij vereenvoudigen uw dagelijkse routine met onze slimme badkameroplossingen.

Meer ruimte in de badkamer
Een hogere standaard voor netheid in de badkamer
Een functioneler ontwerp in de badkamer
Meer comfort in de badkamer
Toegankelijkheid in de badkamer
Meer gebruiksgemak in de badkamer