Badnimf of douchefan

Water? Ja, graag! Maar hoe moet de warme vloeistof op onze huid terechtkomen? Bij de vraag “baden of douchen?” lopen de meningen uiteen. Sommige mensen zweren bij een uitgebreid bad, terwijl anderen dan weer vinden dat er niets beter is dan een verfrissende douche. Maar wat is beter voor moeder natuur? En wat is beter voor de huid?

Een uitgebreid bad of doucheplezier, wat is wanneer zinvol?

Beter voor het milieu

Als men de statistieken mag geloven, wordt bij een douchebeurt slechts een derde van het water voor een bad verbruikt. Om een bad te vullen, heeft men gemiddeld 150 liter water nodig. Bij een douche van vijf minuten komt er, afhankelijk van de douchekop en de doucheduur, in de regel maximaal 50 liter uit de leiding. Wie zuinig met water omgaat, heeft al genoeg aan 30 liter. Uiteraard moet de kraan dan worden dichtgedraaid tijdens het inzepen. Trouwens: douchen is ook beter voor de portemonnee. Voor een bad geeft men gemiddeld vijf maal zo veel geld uit aan drink- en afvalwaterkosten als bij een normale douche-ervaring.

Beter voor de huid

In principe geldt: een korte douche is milder voor de huid dan een lang bad – zonder rekening te houden met producten die aan het badwater worden toegevoegd. Als de huid gezond is, kan men zonder problemen en zonder de huid te schaden dagelijks douchen. Meermaals per dag en met zeer warm water of heel lang douchen wordt echter afgeraden, zeker voor wie een droge huid heeft. Dit belast de natuurlijke beschermlaag van de huid onnodig.

Kort samengevat

Een korte douche is in de regel beter voor de huid en milieubewuster, want het bespaart water en energie. Maar als men in de winter zin heeft in een lekker warm bad, is dat natuurlijk af en toe zeker in orde. Zoals altijd geldt de vuistregel: alles met mate!

Neem de volgende stap Bekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer

INSPIRATIE-TOOL


Ontdek inspirerende designs en innovatieve functies en ontwerp in enkele stappen de badkamer van uw dromen.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

Altijd op de hoogte

Vier afbeeldingen bij de Geberit Stories

Nu aanmelden voor onze nieuwsbrief en nooit meer een nieuwtje, een evenement of een tip voor de badkamer missen. Blijf up-to-date over actuele producten, belangrijke datums en over de thema’s netheid, plaatsbesparing, comfort, design, gebruiksvriendelijkheid en toegankelijk bouwen in de badkamer.

Op de nieuwsbrief abonneren

Welke badkamer past bij u?

Maar, wat zijn precies uw behoeften? Is ruimte, netheid of het design belangrijk voor u? Wilt u gebruiksvriendelijke producten of geeft u de voorkeur aan net dat beetje extra comfort dat bijvoorbeeld de Geberit AquaClean douchewc te bieden heeft? Of geeft u de voorkeur aan een universeel design? Wat uw wensen ook zijn, wij vereenvoudigen uw dagelijkse routine met onze slimme badkameroplossingen.

Meer ruimte in de badkamer
Een hogere standaard voor netheid in de badkamer
Een functioneler ontwerp in de badkamer
Meer comfort in de badkamer
Toegankelijkheid in de badkamer
Meer gebruiksgemak in de badkamer