SAM, de Slimme Aanpasbare ModuleBAO Living, Antwerpen

Het eerste product van Bao Living, SAM -de Slimme Aanpasbare Module - bundelt alle nutsvoorzieningen in één perfect transformeerbaar meubelpakket. Verwarming, elektriciteit, water, ventilatie en domotica, het zit allemaal samen in één module. Zowel de toestellen, de leidingen als de contactpunten. Een totaal nieuwe manier om woonruimtes te creëren.

Met SAM worden alle toestellen en contactpunten in een perfect transformeerbaar, geprefabriceerd volume geïntegreerd. Op deze manier kan je het installatieproces van de nutsvoorzieningen drastisch versnellen, creëer je meer leefbare oppervlakte en behoort kappen en slijpen tot het verleden!

Waarom kiezen voor SAM?

  • Oplevering 3 maand vroeger dan standaard bouwprojecten
  • 10% meer geoptimaliseerde leefruimte
  • Vraag 10% meer huur door ingemaakte kasten
  • Een lager CO² verbruik bij fabricatie en gebruik

In deze filosofie passen de kwalitatieve prefabricatie systemen van Geberit perfect. Zo hebben we reeds verschillende malen gebruik gemaakt van Geberit GIS om de volledige technische wand tussen keuken en badkamer te prefabriceren. Dit levert ons een sterkte tijdswinst op!

Studio appartementen in het hartje van Brussel

Voor een studio appartementencomplex in het hartje van België werden er 20 SAM units gecreëerd. Elke SAM bestaat uit een lange wand waarin de verwarming en ventilatie, maar ook de badkamer, de keuken, het bed en zelfs een tv zijn in verwerkt. Om nog ruimtebesparender en flexibel te kunnen werken, werd er geopteerd voor een geïntegreerd bedmeubel dat kan worden opgeborgen in de muur.

Een gerenoveerde studio in het centrum van Antwerpen

Op slechts 1 week tijd werd deze studio van 25 vierkante meter omgetoverd tot een SAM unit. Een visuele barrière, de functionele kastenwand, zorgt ervoor dat de bewoners de stedelijke drukte volledig achter zich kunnen laten. Deze scheidingswand biedt bergruimte, maar bevat ook een koelkast, de cv-ketel, aansluitingen voor telecom en een alarmsysteem.De tv-nis kan zowel gebruikt worden om te werken, als om te eten door de integratie van het verschuifbaar tafelblad.

Overzicht

Fotogalerij

Abonneren op de nieuwsbriefvoor architecten en fans van architectuur

Pictures collage (© Geberit)

Geberit producten en oplossingen worden wereldwijd gebruikt in allerlei soorten gebouwen. Op deze pagina vindt u een selectie van de meest interessante projecten.

«eView», de referentienieuwsbrief van Geberit, behandelt periodiek een actueel thema uit de bouwsector. Naast voorbeelden van spectaculaire projecten biedt «eView» interviews met architecten, bouwkundigen en ontwerpers en verdere achtergrondinformatie.