De vakmensen voor het zware werk

Geberit PE-HD afvalwaterleidingen

Bestand tegen hoge temperaturen en agressieve media
Gemaakt van het robuuste buismateriaal polyethyleen met hoge dichtheid (PE-HD) zijn Geberit PE-HD afvalwaterleidingen geschikt voor een groot aantal toepassingsgebieden bij de dakafvoer, in de industrie, in kantoren of laboratoria, bij onderaardse plaatsing, bij beton en bij bruggen. Heet water tot 80 °C, gedurende korte tijd en zonder mechanische belasting zelfs tot 100 °C, tast dit materiaal niet aan. Het is bestand tegen ongeveer 95% van alle gebruikelijke soorten loog, zuur en chemicaliën. Ook schokken, verzakkingen, stoten of kortstondige druk tot 1,5 bar doorstaan de buizen en fittingen zonder te breken of blijvend vervormd te worden.

Geberit PE – langdurig stabiele verbindingen
Geberit PE buizen zijn er in buisdiameters van DN 30 tot DN 300 en met een uitgebreid assortiment fittingen. Buizen en fittingen kunnen door stomplassen, lassen met elektrolasmof, vastschroeven of met flenzen verbonden worden.

Passend bij de Geberit systeemtechniek
Geberit PE buizen en fittingen zijn naadloos geïntegreerd in het Geberit systeem met zijn brandpreventie-, dakafvoer- en industriesystemen en kunnen daar probleemloos mee worden gecombineerd. Berekening en dimensionering van de afvalwaterinstallatie kunnen met het planningsprogramma Geberit ProPlanner worden uitgevoerd.

Milieuvriendelijk en betrouwbaar materiaal
Het gebruikte materiaal polyethyleen is milieuvriendelijk en volledig recycleerbaar. Bij het toepassen of bij brand ontstaan geen vergiftige emissies.