Geluidsisolatie eenvoudig insteken

Geberit Silent-PP

Snelle, economische en akoestisch geoptimaliseerde afvalwaterinstallatie
Het afvalwater-insteeksysteem Geberit Silent-PP is ideaal voor snelle, economische en akoestisch geoptimaliseerde installatie van afvalwatersystemen. In een- of tweegezinshuizen kan het als algemene afvalwaterinstallatie worden toegepast, in woningbouw met meer etages voor aansluitleidingen.

Betrouwbare en veilige materiaaleigenschappen
Geberit Silent-PP bestaat uit robuuste, met mineraal materiaal versterkte drielagenbuizen. Door de geringe uitzetting maken ze installatie van het hele afvalwatersysteem zonder expansiemoffen mogelijk. De grote ringstijfheid van de systeembuizen en de beproefde EPDM lipafdichtingen in de moffen houden het afvalwatersysteem betrouwbaar en duurzaam dicht. Buizen en fittingen kunnen dankzij de materialen die bij koude slagvast zijn ook bij lage temperaturen worden verwerkt. De hoge UV-bestendigheid maakt ook economische opslag buiten gedurende korte tijd mogelijk. Voor het snel en eenvoudig uitrichten hebben alle fittingen praktische markeringen. Een optische controle met behulp van een eenvoudige aanslag laat de correcte insteekdiepte zien.

Belastbaar en hydraulisch geoptimaliseerd
Fittingen in de gebruikelijke diameters van valleidingen zijn hydraulisch geoptimaliseerd. Dat maakt een hogere belasting en deels zelfs kleinere diameters voor de valleiding mogelijk.

Systeemcompatibel met Geberit Silent-db20
In woonhuizen met meerdere etages is de voordelige aansluiting met Geberit Silent-PP voor de sanitaire apparaten aan de valleiding aan te bevelen. Door de combinatie met Geberit Silent-db20 in de valleiding zelf kan er een optimale verhouding tussen kosten en kwaliteit worden bereikt. Voor de verbinding tussen de twee systemen zijn er overgangsmoffen met rvs klauw beschikbaar, die voor dichte en permanente verbindingen zorgen.

Tien goede redenen voor Geberit Silent-PP


Uitstekend afvalwatersysteem

Tien goede redenen voor Geberit Silent-PP

1

Akoestisch geoptimaliseerd

Meer capaciteit, minder geluid

Robuuste drielagenbuizen en hydraulisch geoptimaliseerde fittingen zorgen voor grotere afvoercapaciteit en minder geluidsontwikkeling in de afvalwaterleiding. Daardoor is het afvalwater-insteeksysteem Geberit Silent-PP ideaal voor de valleiding en voor snelle en akoestisch geoptimaliseerde aansluiting van etages.

2

Grote ringstijfheid

Betrouwbaar dicht

Dankzij de grote ringstijfheid van de systeembuizen Geberit Silent-PP en de beproefde ribversterkte fittingen is de verwerking makkelijk en veilig. De sinds tientallen jaren beproefde EPDM-lipafdichtingen zorgen ervoor dat het hele systeem betrouwbaar en duurzaam dicht blijft.

3

Geringe lengte-uitzetting

Installatie zonder expansiemoffen

De geringe lengte-uitzetting van de Silent-PP drielagenbuizen maakt installatie van het hele afvalwatersysteem zonder expansiemoffen mogelijk. De lengte-uitzetting wordt in de mof gecompenseerd. Dat bespaart kosten en verkort montagetijden.

4

Zeer slagvast bij koude

Ook bij lage temperaturen goed verwerkbaar

Door de keuze aan robuuste, bij koude slagvaste materialen voor Geberit Silent-PP kunnen de buizen en fittingen zelfs bij lage temperaturen nog probleemloos en zonder breukgevaar veilig verwerkt worden.

5

Veilig beschermd tegen UV-straling

Korte opslag buiten mogelijk

Een groot roetgehalte in de buizen en fittingen van Geberit Silent-PP voorkomt op een betrouwbare manier het bros worden van het materiaal. De hoge UV-bestendigheid maakt economische opslag buiten gedurende korte tijd mogelijk.

6

Eenvoudig uit te richten

30-graden-markering op elke fitting

Alle fittingen van het insteekbare afvalwatersysteem Geberit Silent-PP hebben een 30-graden-markering. Daardoor kan het hele afvalwatersysteem snel en eenvoudig worden uitgericht. Dat is "Know-How Installed".

7

Controleerbare insteekdiepte

Aanslag zonder meten

De correcte insteekdiepte wordt aangegeven door een aanslag, tijdrovend meten en markeren is niet nodig. Daardoor kunt u betrouwbaar en snel werken. Correct ingestoken verbindingen zorgen ervoor dat de afvalwaterleidingen duurzaam dicht blijven.

8

Grotere afvoercapaciteit

Hydraulisch geoptimaliseerd voor economische toepassing

De hydraulisch geoptimaliseerde geometrie van de Geberit Silent-PP fittingen maakt economische dimensionering mogelijk. Kleinere buisdiameters zijn voordeliger en belastbaarder. Ook schachtgrootten kunt u kleiner plannen en daarmee kosten besparen.

9

Betrouwbare overgangen

Vast verbonden met rvs klauw

Voor een goede etage-aansluiting van Geberit Silent-PP met de valleidingen van het geluidsdempende afwateringssysteem Geberit Silent-db20 zijn overgangsstukken met rvs klauw beschikbaar. De permanente overgangsmoffen verbinden de twee Geberit systemen betrouwbaar en duurzaam.

10

Witte binnenbuis

Verstoppingen en leidingproblemen sneller vinden

De witte binnenbuis levert duidelijke voordelen, bijv. bij een verstopping waarbij de afvalwaterbuis gespiegeld moet worden. Afzettingen worden beter zichtbaar dan bij een donkere binnenbuis, zodat de problematische plek sneller te vinden is.