Afvalwater heel stilletjes

Geberit Silent-db20

Drievoudig beschermd tegen geluid
Geberit Silent-db20 voldoet ruim aan de bestaande eisen voor de geluidsisolatie, want de geluidsdemping is al ingebouwd. Bij de fabricage wordt de met minerale stoffen versterkte kunststof PE gebruikt, die buizen en fittingen een hoger gewicht geeft en de eigentrillingen en daarmee het geluid effectief vermindert. Gedluiddempingsribben in de botsingszones zorgen voor nog minder geluidsontwikkeling. Bovendien ontkoppelen systeembeugels voor wandbevestiging het afvalwatersysteem akoestisch van wand en plafond en voorkomen zo de overdracht van contactgeluid.

Oplossingen voor vrijwel elk soort gebouw
Aftakkingen in de gebruikelijke diameters van valleidingen zijn hydraulisch geoptimaliseerd. Dat maakt een hogere belasting en deels zelfs kleinere diameters voor de valleiding mogelijk. Buizen en fittingen zijn beschikbaar in de buisdiameters van DN 56 tot DN 150 en daarmee voor bijna alle soorten gebouwen van eengezinshuizen tot flatgebouwen.

Economische en betrouwbare verbindingstechnieken
Afhankelijk van de toepassing zijn er verschillende verbindingstechnieken mogelijk. Geschroefde spanverbinders kunnen op elk gewenst moment losgemaakt en gecorrigeerd worden. Elektrolasmoffen zorgen snel en betrouwbaar voor een volledige trekvastheid, bijvoorbeeld voor extra zekerheid bij het plaatsen in beton of als er weinig plaats is voor het inbouwen. Spiegellassen wordt beschouwd als traditionele en zekere verbindingstechniek ter plaatse of bij prefabricage. Scheiden en monteren gebeurt zonder het gevaarlijke flexen. Resten die bij de toepassing ontstaan, kunnen als passtukken verder gebruikt worden of zonder problemen als afval worden afgevoerd.

Buisventilatie BON-AIR™
Voor installaties waarbij wegens plaatsgebrek geen traditionele ventilatie mogelijk is, biedt Geberit ook het ventilatieventiel BON-AIR™ voor buisdiameters tot DN 100 aan.

Berekening en dimensionering van de afvalwaterinstallatie kunnen met het planningsprogramma Geberit ProPlanner worden uitgevoerd.