Edel materiaal voor de hoogste eisen

Geberit Mapress Roestvrij Staal

Voor de hoogste eisen aan kwaliteit en veiligheid
Van een veilige drinkwaterverzorging en complexe toevoersystemen in de industrie tot en met hygiënisch gevoelige installaties zoals in ziekenhuizen of hotels: overal waar bijzonder veeleisende projecten gepland worden, is Geberit Mapress roestvrij staal de juiste keuze. Met een uitgebreid assortiment fittingen en buizen van de hoogste kwaliteit is het Geberit Mapress leidingsysteem met persverbindingen behalve voor veilige drinkwaterinstallaties ook geschikt voor het transport van bedrijfswater, perslucht, technische gassen, chemicaliën en vele andere media.

Richtlijnen, voorschriften en normen onder controle
Geberit Mapress roestvrij staal kan chemisch en thermisch gedesinfecteerd worden bij contaminatie van de drinkwaterinstallatie. Alle Geberit Mapress persfittingen zijn voorzien van een beschermende afdekkap waarvan de kleur het toepassingsdomein bepaalt. Deze afdekkap zorgt voor hygiënisch zuivere persfittingen tot en met de verwerking ervan. Voor standaardtoepassingen is Geberit Mapress roestvrij staal geschikt voor bedrijfstemperaturen van -30 °C tot +120 °C bij een bedrijfsdruk van maximaal 16 bar. Neem voor specifieke toepassingen contact op met Geberit.

Productkenmerken in één oogopslag


Het Geberit Mapress roestvrij staal assortiment omvat meer dan 500 persfittingen in de diameters 12 tot en met 108 mm. Overgangsfittingen zorgen voor de optimale verbinding tussen Geberit Mapress roestvrij staal en andere Geberit toevoersystemen. De Geberit Mapress overgang naar Geberit MeplaFix maakt de verbinding mogelijk met Geberit spoelreservoirs en andere Geberit inbouwelementen. Voor Geberit MeplaFiX schroefdraadovergangen zijn geen gereedschappen noch dichtingsmiddelen nodig.


De legering van Geberit Mapress roestvrij staal is geoptimaliseerd voor verschillende toepassingsdomeinen. Ze bevat bijvoorbeeld een hoger molybdeengehalte dan de geldende Europese normen. Er wordt voor stabiliteit en een zo hoog mogelijke bescherming tegen corrosie gezorgd. De specifieke mechanische en thermische behandeling leidt tot een homogene, hoogwaardige materiaalstructuur van buis en lasnaad. Deze zorgvuldige bewerking geeft aanleiding tot een optimale vervormbaarheid en de vereiste afdichting op lange termijn. Het gladde oppervlak zorgt voor een perfecte pasvorm van de dichtingsring en voor optimale hygiënische eigenschappen.


De toepassingsgebieden
Drinkwaterinstallaties
Verwarmings- en koelsystemen
Regenwaterverdeling met een pH-waarde > 4,0
Persluchtinstallaties (goedkeuringen dienen in acht genomen te worden)
Zonnewarmtesystemen van -25 °C tot +180 °C (met blauwe dichtingsring)
Verdeling van inerte gassen zoals stikstof of koolstofdioxide
Verdeling van stookolie (met blauwe dichtingsring)
Vaste bluswater- en sprinklerinstallaties, natte systemen met zwarte dichtingsring, droge systemen met blauwe dichtingsring
Verdeling van natuur- en aardgas en vloeibare gassen (persfittingen met gele markering en gele dichtingsring)

Productvoordelen Geberit Mapress rvs in één oogopslag

1

Persindicator

Makkelijk herkenbaar

De persindicator op alle Geberit Mapress rvs fittingen kan na een correct uitgevoerde persing met een kleine handbeweging verwijderd worden. Niet geperste fittingen zijn zo al duidelijk zichtbaar vóór de druktest. Aan de blauwe kleur van de persindicator kan eenduidig het materiaal worden herkend. Voor onmiskenbare identificatie zijn op de persindicator het Geberit logo en als hulp bij het werk de buisdiameter gedrukt.

2

Beschermstoppen

Barrière tegen indringende onzuiverheden

Alle persmoffen van de metalen Geberit fittingen zijn afgesloten met een beschermende afdekkap. Die beschermt het leidingsysteem tegen stof en vuil en verhoogt door een foutloze installatie de veiligheid. De kleur van de beschermende afdekkap geeft tevens de toepassing aan.

3

Naadloos gelaste buizen

Buizen met homogene materiaalstructuur

Door een speciaal warmtebehandelingsproces ontstaat er een homogene materiaalstructuur inclusief lasnaden zonder bandrand. Door de hoge kwaliteit van het fabricageproces is de Geberit Mapress roestvrij stalen buis een van de veiligste.

4

Mechanisch sterke verbinding voor hoge belastingen

Breed toepassingsgebied

De op elkaar afgestemde componenten geven het systeem Geberit Mapress een zeer hoge belastbaarheid. Zo is er een bedrijfsdruk van 2,5 MPa (25 bar) en meer realiseerbaar. De grote mechanische sterkte maakt een diversiteit aan toepassingen mogelijk die ver uitgaat boven de gebruikelijke huistechnische installatie.

5

Duurzame vervorming van de afdichtring

Langdurig hoge betrouwbaarheid

Tijdens het persproces wordt de afdichtring door de persbek van de Geberit Mapress perstangen in een nauwkeurig gedefinieerde vorm geknepen, waarbij hij de extra energie opneemt om een duurzaam zekere dichtheid te bereiken. Resultaat: Het perssysteem Geberit Mapress rvs functioneert al sinds 40 jaar.

6

Niet geperst niet dicht

Niet geperste fittingen tijdens de druktest duidelijk zichtbaar

Naast de persindicator zorgt de afdichtring voor extra veiligheid. Door de speciale contour lekken ongeperste verbindingen tijdens de druktest. Hierdoor kan toekomstige schade tijdens gebruik voorkomen worden.

7

Fittingen met homogene materiaalstructuur

Thermisch perfect uitgevoerde lasnaden

Bij de contactplaats van de afdichtring draagt de zuivere lasnaad bij aan de duurzame dichtheid en aan een betere corrosiebestendigheid van het systeem. Geberit stelt hoge kwaliteitseisen aan de lasnaad. Een speciale thermische behandeling geeft het materiaal een homogene structuur en zorgt zo voor een optimale persing.

8

Gladde binnenzijde

Lage weerstand en minder afzettingen

Het extreem gladde oppervlak is een voorwaarde voor extra betrouwbaarheid van het systeem en garandeert duurzame dichtheid. De lasnaad wordt door een mechanische nabehandeling glad gemaakt voor een optimale doorstroming en perfecte positionering van de afdichtring. De ruwheidswaarden liggen duidelijk onder de voorgeschreven normen en garanderen dat het systeem dicht is.

9

Vormgeving fittingen

Compacteafmetingen

Door de compacte vorm van de fitting neemt deze weinig plaats in, waardoor ruimtebesparende fittingcombinaties mogelijk zijn. Tevens biedt Geberit een breed en op specifieke toepassingen afgestemd assortiment.

10

Hooggelegeerd staal

Uitmuntende materiaalkwaliteit

De optimale samenstelling van de legeringsbestanddelen leidt tot hoge materiaal- en systeembetrouwbaarheid. Onze fabrieksnorm, die de gebruikelijke normen overtreft, geeft u deze zekerheid: het Geberit Mapress systeem bevat minimaal 2,3 % molybdeen.