Traditioneel materiaal zonder solderen en braseren

Geberit Mapress koper

Veelzijdig toepasbaar
Koper wordt vandaag de dag nog vaak toegepast voor verwarmings- en koelwatercircuits, gas- en persluchtleidingen en drinkwaterinstallaties. Met Geberit Mapress koper levert Geberit voor deze toepassingsgebieden moderne persfittingen die de verwerking sneller en veiliger maken.

Veilig werken
Geberit Mapress voorkomt brandgevaar op de werf, omdat er niet meer met een open vlam hoeft gewerkt te worden zoals bij braseren. Persindicatoren op de fittingen en persfittingen die “niet geperst, niet dicht” zijn zorgen voor extra zekerheid, omdat niet dichte verbindingen bij een visuele controle van het leidingsysteem, en de drukproef nadien, met zekerheid kunnen worden vastgesteld.

Zuiver en betrouwbaar bij verwerking
Geberit Mapress koper persfittingen worden gemaakt van een hoogwaardige koperlegering. De persfittingen zijn uitgerust met afdekkappen. Geberit Mapress koper is geschikt voor bedrijfstemperaturen tot 120 °C (en zelfs 180 °C bij zonnewarmtesystemen) bij een maximale bedrijfsdruk van 16 bar.

Productvoordelen in één oogopslagHet Geberit Mapress koper assortiment omvat fittingen in de diameters 12 tot en met 108 mm. Overgangsfittingen zorgen voor de optimale verbinding tussen Geberit Mapress koper en andere Geberit toevoersystemen. De Geberit Mapress overgang naar Geberit MeplaFix maakt de verbinding mogelijk met Geberit spoelreservoirs en andere Geberit inbouwelementen. Voor Geberit MeplaFiX schroefdraadovergangen zijn geen gereedschappen noch dichtingsmiddelen nodig.Toepassingen Geberit Mapress koper
Drinkwaterinstallaties
Verwarmings- en koelsystemen
Persluchtinstallaties (goedkeuringen dienen in acht genomen te worden)
Zonnewarmtesystemen van -25 °C tot +180 °C (met blauwe dichtingsring)
Verdeling van inerte gassen zoals stikstof of koolstofdioxide
Verdeling van stookolie (met blauwe dichtingsring)
Verdeling van natuur- en aardgas en vloeibare gassen (persfittingen met gele markering en gele dichtingsring)

Tien goede redenen voor Geberit Mapress koper

1

Makkelijk verbindingen maken

Eenvoudige persverbindingstechniek

Op de ontbraamde buis de insteekdiepte markeren en in de fitting steken, persbek met de groef op de voorgedefinieerde contour zetten, persproces met een gedwongen persing uitvoeren: zo is een foute persing vrijwel uitgesloten.

2

Snelle persverbindingstechniek

Persen in plaats van lassen

Het persproces is niet alleen ongecompliceerd, maar ook circa tweemaal zo snel als lassen. Vooral de voorbereiding van de verbinding kan grotendeels achterwege blijven, het persproces vindt zeer snel plaats. Afsnijden, ontbramen, fitting opsteken, persen – klaar.

3

Geen open vlam

Brandgevaar uitgesloten

De stevigheid en de dichtheid van de persverbinding wordt bereikt door koude vervorming van buis en fitting. Anders dan bij solderen en lassen is er geen vlam en geen hitte. Extra beschermende maatregelen bij renovaties en reparaties zijn overbodig.

4

Persindicator

Makkelijk herkenbaar

De persindicator op alle Geberit Mapress fittingen kan na een correct uitgevoerde persing makkelijk verwijderd worden en laat ongeperste verbindingen al voor de druktest zien. Aan de kleur van de persindicator kan eenduidig het materiaal worden herkend.

5

Beschermstoppen

Barrière tegen indringende onzuiverheden

Alle persmoffen van de metalen Geberit fittingen zijn afgesloten met een beschermende afdekkap. Die beschermt het leidingsysteem tegen stof en vuil en verhoogt door een foutloze installatie de veiligheid. De kleur van de beschermende afdekkap geeft tevens de toepassing aan.

6

Mechanisch sterke verbinding voor hoge belastingen

Breed toepassingsgebied

De op elkaar afgestemde componenten geven het systeem Geberit Mapress een zeer hoge belastbaarheid. Zo is er een bedrijfsdruk van 2,5 MPa (25 bar) en meer realiseerbaar. De grote mechanische sterkte maakt een diversiteit aan toepassingen mogelijk die ver uitgaat boven de gebruikelijke huistechnische verwarmingsinstallatie.

7

Duurzame vervorming van de afdichtring

Langdurig hoge betrouwbaarheid

Tijdens het persproces wordt de afdichtring door de persbek van de Geberit Mapress perstangen in een nauwkeurig gedefinieerde vorm geknepen, waarbij hij de extra energie opneemt om een duurzaam zekere dichtheid te bereiken. Resultaat: Het perssysteem Geberit Mapress functioneert al sinds 40 jaar.

8

Niet geperst niet dicht

Niet geperste fittingen tijdens de druktest duidelijk zichtbaar

Naast de persindicator zorgt de afdichtring voor extra veiligheid. Door de speciale contour lekken ongeperste verbindingen tijdens de druktest. Hierdoor kan toekomstige schade tijdens gebruik voorkomen worden.

9

Fittingen met homogene materiaalstructuur

Thermisch perfect uitgevoerde lasnaden

Vooral bij de contactplaats van de afdichtring draagt de zuivere lasnaad veel bij aan de duurzame dichtheid van het systeem. Geberit stelt hoge kwaliteitseisen aan de lasnaad. Daarom geeft een speciale thermische behandeling het materiaal een homogene structuur.

10

Vormgeving fittingen

Compacte afmetingen

Door de compacte vorm van de fitting neemt deze weinig plaats in, waardoor ruimtebesparende fittingcombinaties mogelijk zijn. Tevens biedt Geberit een breed en op specifieke toepassingen afgestemd assortiment.