Meer flexibiliteit, hogere prestaties

Geberit Mepla

De voordelen van kunststof en metaal
Bij de Geberit Mepla meerlagenbuis worden de voordelen van kunststof en metaal gecombineerd. Met Geberit Mepla kan snel en flexibel gewerkt worden met inachtneming van de geldende voorschriften en regels, en het resultaat is duurzaam dicht.

Corrosiebestendig en sterk bij een laag gewicht
De Geberit Mepla meerlagenbuis is bestand tegen corrosie en licht, maar ook vormvaster en sterker dan kunststofbuizen. Het systeem is gekeurd volgens ISO 21003 en voldoet daarmee aan de geldende normen. Geberit Mepla is geschikt voor drinkwater- en verwarmingsinstallaties.

Economisch verantwoord
Flexibele buizen en de snelle, betrouwbare verbindingstechniek maken Geberit Mepla economisch aantrekkelijk. In vergelijking met traditionele verbindingstechnieken is een kostenbesparing tot 20% haalbaar aangezien minder materiaal nodig is en de verwerkingstijd korter wordt. Geberit MeplaTherm meerlagenbuizen vervolledigen het Geberit Mepla productassortiment. Geberit Mepla persfittingen zijn gemaakt in hoogwaardige kunststof (PVDF), messing of brons.

Productvoordelen in één oogopslag


Tien goede redenen voor Geberit Mepla

1

Vormvast

Meerlagenbuis combineert de voordelen van twee materiaalwerelden

De combinatie van hoogwaardige kunststof, vernet polyethyleen en aluminium verenigt de voordelen van kunststof met die van metalen leidingsystemen. De sterke aluminiumlaag zorgt voor grote stabiliteit en buitengewone mechanische sterkte.

2

Buigbaar met de hand of met buigapparaat

Flexibele en snelle toepassing op de werf

Geberit Mepla buizen met de diameters 16 en 20 kunnen moeiteloos met de hand worden gebogen. Ze zijn flexibel en eenvoudig te plaatsen. Voor grotere buisdiameters tot 50 mm kunnen buigapparaten worden gebruikt.

3

Hoge kwaliteit van de lasnaad

Homogene structuur voor optimale buigeigenschappen

De homogene in de lengte gelaste aluminiumlaag van Geberit Mepla buizen garandeert met zijn vlak gevormde lasnaad maximale veiligheid en kwaliteit. Daardoor ontstaat er geen overlapping van de aluminiumlaag. De buis heeft in alle richtingen gelijkmatige buigeigenschappen. Zo bepaalt de lasnaad de kwaliteit van de buis.

4

Niet geperst, niet dicht

Niet geperste fittingen tijdens de druktest duidelijk zichtbaar

Ongeperste Geberit Mepla fittingen zijn bij de dichtheidstest met water duidelijk ondicht. Uit de niet geperste verbindingen stroomt zelfs bij een lage watertestdruk en bij een dichtheidstest met tot 15 bar water. Er kan pas een geslaagde druktest worden uitgevoerd wanneer alle fittingen geperst zijn.

5

Persgeleiding

Fouten bij het persen uitgesloten

De gedefinieerde persbekgeleiding van de fitting zorgt ervoor dat de persbek exact op de daarvoor bestemde plaats wordt gepositioneerd en niet kan wegglijden of verkeerd gepositioneerd kan worden. Dat voorkomt verkeerde persingen en garandeert een betrouwbare, duurzame verbinding.

6

Hoge sluitkracht

Makkelijke en betrouwbare montage door één persoon

Speciale kunststofnokken op de kunststoffitting en een borgring op de metalen fitting zorgen voor een grote bevestigingskracht in de buis en voorkomen dat de fitting tijdens de montage uit de buis glijdt. Zo kan één persoon het buisleidingsysteem makkelijk installeren, uitrichten en persen.

7

Buisinsteekdiepte

Visuele controle bij de montage vooraf en tijdens het persen

De buisinsteekdiepte is steeds zichtbaar. Dat geeft bij de installatie de zekerheid dat de buis correct op de fitting gestoken is en geperst kan worden. Bij voormontage van het buisleidingsysteem kan zo de positie van de buis bij het persen in één oogopslag gecontroleerd worden.

8

Minimale thermische uitzetting

Minder bevestigingspunten nodig

De bijzondere structuur van Geberit Mepla buizen voorkomt door de sterke aluminiumlaag een lengte-uitzetting van de buizen bij temperatuurschommelingen. Zo zijn er voor de installatie minder bevestigingspunten nodig dan bij gebruikelijke kunststofbuizen.

9

Trekvast

Betrouwbaar bij hoge belasting

De enorme trekvastheid van de Geberit Mepla persverbinding zorgt voor betrouwbare, duurzame verbindingen. De kwaliteit van de persverbinding wordt voortdurend gecontroleerd en is vele malen beter dan de vereiste normwaarden. Dat garandeert grote betrouwbaarheid ook bij sterk belaste leidingsystemen.

10

Gladde binnenzijde

Lage weerstand en minder afzettingen

De binnenste kunststoflaag van de Geberit Mepla buizen heeft een oppervlakteruwheid van slechts 0,0009 mm. Daardoor ontstaat er minder wrijving van het water aan het oppervlak en een betere doorstroming. Kalk en biofilm hechten slechter aan het gladde oppervlak. Het hoogwaardige PE-Xb Gebesil is een uitvinding van Geberit.

De Geberit Mepla persverbindingstechniek is uiterst veilig: de insteekdiepte van de persfitting in de meerlagenbuis is duidelijk zichtbaar, de fittingkraag functioneert als geleider bij de positionering in het persgereedschap en de persfittingen zijn “niet geperst, niet dicht”. De Geberit Mepla persfittingen zijn gemaakt in hoogwaardige kunststof (PVDF). Daarnaast bestaat een breed assortiment Geberit Mepla schroefdraadovergangen in messing of brons.


Geberit Mepla meerlagenbuizen bestaan uit 3 lagen. De buitenste laag in kunststof (PE-hd, polyethyleen met hoge dichtheid) beschermt tegen corrosie en eventuele beschadiging. De middelste laag in aluminium maakt de buis vormvast, plooibaar en diffusiedicht. De binnenste laag in vernet polyethyleen (PE-Xb) is corrosiebestendig en is geschikt voor transport van drinkwater.


Toepassingen Geberit Mepla
Drinkwaterinstallaties voor koud en warm water tot 70°C, tot 10 bar
Behandeld water: RO water, geheel of gedeeltelijk gedemineraliseerd water of onthard water
Regen- en oppervlaktewater met een pH-waarde > 6, tussen 0 en 40°C
Verwarmingsleidingen voor radiatoraansluitingen tot 85 °C, tot 10 bar
Koelleidingen tussen -10 °C tot +40 °C, tot 10 bar
Perslucht tussen 0 °C tot 40 °C, tot 10 bar