Zuiver water in beweging

Geberit hygiënespoeling en Geberit hygiënefilter

Hygiënisch drinkwatersysteem van bij de start
Lange periodes van inactiviteit en het binnendringen van vuil in het drinkwatersysteem zijn gevaarlijk voor de kwaliteit van het water in drinkwaterinstallaties. De Geberit hygiënefilter zorgt ervoor dat de eerste vulling van de drinkwaterinstallatie op een hygiënische manier gebeurt en voldoet aan de vereisten. De Geberit hygiënespoeling voorkomt lange stilstand van het drinkwater in het leidingsysteem zodat gevaarlijke bacteriën niet kunnen groeien. De inwendige circulatieleiding verzekert lagere energiekosten en daardoor dus ook hogere economische efficiëntie.


De huidige standaarden en actuele regelgeving schrijven voor dat de drinkwaterinstallaties gevuld moeten worden met perfect hygiënisch water. De Geberit hygiënefilter filtert onzuiverheden en bacteriën op een betrouwbare manier uit het water. De aansluiting is eenvoudig en snel. De Geberit hygiënefilter heeft een levensduur van 6 maanden of 3000 liter en is geschikt voor het vullen van drinkwaterinstallaties in projecten met maximaal 50 wooneenheden. Een tijdsindicatie geeft de volgende filterwisseling duidelijk aan.


Onregelmatig gebruikte tappunten leiden tot waterstilstand in een drinkwaterinstallatie, hierdoor kan besmetting van het drinkwater met gevaarlijke bacteriën ontstaan. Met de Geberit hygiënespoeling wordt gezorgd voor een regelmatige verversing van het drinkwater.

Het is verkrijgbaar met één of twee wateraansluitingen en is uitgerust met een hoge spoelcapaciteit van 2 x 20 liter per minuut. Spoelvolumes en intervallen kunnen individueel ingesteld worden. Temperatuur- en volumedebiet sensoren vergemakkelijken de waterbesparing. Dit maakt het mogelijk te verzekeren dat het drinkwatersysteem steeds correct werkt.

De hygiënespoeling is een goede oplossing die bijzonder geschikt is voor hotels en vakantiehuizen, ziekenhuizen, rust- en verzorgingscentra, scholen en sportzalen. Integratie in het gebouwbeheersysteem is mogelijk via de digitale interface of RS485. De hygiënespoeling kan handig bestuurd worden via een smartphone. Tezelfdertijd laat een vandalismebestendige afdekplaat in roestvrij staal ook gemakkelijk onderhoudswerk toe.


Warmwaterleiding en circulatieleiding in één buis: in plaats van twee evenwijdig lopende leidingen voor vertrek- en retourleiding van het warme water wordt er bij de Inliner circulatieleiding een buis-in-buis-principe toegepast. Zo kan er sneller gewerkt worden bij het installeren drinkwaterinstallaties en wordt aaan de klant een hygiënische warmwateroplossing geboden die ook waardevolle energie bespaart.