Ogenblikkelijk verbonden

Geberit PushFit

Steekverbindingen voor distributieleidingen
Nog nooit was het plaatsen van drinkwater- en verwarmingsleidingen zo eenvoudig en snel als met Geberit PushFit. Steekverbindingen versnellen de plaatsing en maken het uitvoeringswerk nog economischer.


Snel en flexibel
Snel, flexibel en economisch werken, dat zijn de voordelen van Geberit PushFit. Slechts één enkel gereedschap voor het ontbramen en kalibreren van de meerlagenbuis en een uitgebreid assortiment steekfittingen: met Geberit PushFit bestaat voor elke situatie een eenvoudige en snelle oplossing.

Perfect hygiënisch
De uiteinden van Geberit Pushfit buizen en fittingen zijn uitgerust met afdekkappen en stoppen zodat tijdens de opslag en het transport geen verontreiniging kan optreden. Op die manier zorgt Geberit PushFit voor zuivere drinkwaterinstallaties.

Overgangsfittingen naar andere Geberit toevoersystemen
Voor een betrouwbare aansluiting met stijgleidingen zijn overgangsfittingen naar Geberit Mepla en Geberit Mapress beschikbaar.

Productvoordelen in één oogopslag

Tien goede redenen voor Geberit PushFit

1

Groene indicator voor insteekdiepte

Visuele controle

De insteekindicator zorgt voor zichtbare zekerheid. Groene signalen in grote inspectievensters in de fitting geven met de groene signaalkleur aan dat een Geberit PushFit buis betrouwbaar en duurzaam dicht in de Geberit PushFit fitting is gestoken.

2

Robuuste fittingen

Voor gebruik onder werfomstandigheden

Het hart van het Geberit PushFit insteekverbindingsysteem wordt gevormd door de robuuste fittingen. De compacte, versterkte bouwvorm maakt ze optimaal geschikt voor de ruige omstandigheden op de bouwplaats en geeft bescherming tegen beschadigingen.

3

Grijpring in roestvrij staal

Betrouwbare verbindingen

In de fitting is een fixatieklauw met een hoogwaardig rvs-inzetstuk geïntegreerd. Die zorgt door zijn unieke constructie voor de grote treksterkte van de steekverbinding. De uittrekkracht is veel groter dan de eisen die bij normaal gebruik vereist zijn en zorgt voor grote betrouwbaarheid.

4

Beschermkappen

Barrière tegen indringende onzuiverheden

Zoals gebruikelijk bij Geberit zijn alle insteekeinden van het Geberit PushFit insteekverbindingsysteem voorzien van kappen ter bescherming tegen stof, vuil en beschadiging. Zo blijven de fittingen perfect schoon – van de levering en de opslag tot en met de toepassing op de bouwplaats.

5

Twee afdichtringen

Zuiver dicht

Geberit PushFit werkt met een veiligheidsconcept dat uit twee afdichtringen bestaat. De eerste O-ring dicht niet alleen af, maar dient ook om verontreinigingen van de buis te vegen. De tweede O-ring zorgt voor extra afdichting.

6

MeplaFix fittingen

Draadaansluitingen zonder gereedschap

Voor het snel, eenvoudig en economisch installeren van Geberit PushFit is er een omvangrijk assortiment aan fittingen en overgangen beschikbaar, waarmee elke aansluitsituatie oplosbaar is. De beproefde Geberit fixaansluitingen vergemakkelijken ook bij het Geberit PushFit systeem het verbinden met kraanaansluitingen en installatie-elementen.

7

Overgangsfittingen

Betrouwbare verbindingen met Geberit Mepla en Geberit Mapress

Voor het eenvoudig aansluiten van Geberit PushFit aan de stijgleiding zijn er adapters met perscontour voor de perssystemen Mepla en Mapress verkrijgbaar. Het tijdrovende aanbrengen van hennep bij schroefdraadverbindingen of overgangen is niet meer nodig. De Geberit waarborg voor het totale systeem betekent extra zekerheid voor de installateur.

8

Meerlagenbuis

Licht, vormvast en buigbaar

De lichte meerlagenbuis heeft een dunne, vormvaste aluminiumkern. Alle drie de buisdiameters kunnen makkelijk verwerkt worden en zijn met de hand buigbaar. De flexibele, vormvaste buis is ideaal geschikt voor de etageverdeling. Ook verkrijgbaar met mantelbuis of voorgeïsoleerd voor sanitair- en verwarmingsbuizen.

9

Beproefde materialen

Robuust, betrouwbaar en veelzijdig

Afhankelijk van het toepassingsgebied en de gebruiksomstandigheden biedt Geberit PushFit optimale fittingen aan. De robuuste insteekfittingen bestaan uit de beproefde kunststof PVDF, overgangsfittingen met schroefdraad zijn er naar keuze in een uitvoering van messing of rood messing.

10

Kalibreren en ontbramen

Eén gereedschap, drie buisdiameters

Voor alle drie de buisdiameters van Geberit PushFit hebt u maar één gereedschap nodig. In slechts één werkstap ontbraamt en kalibreert u de buis met het ergonomisch gevormde Geberit PushFit gereedschap, dat van duurzame, slijtvaste klingen is voorzien. Optioneel zijn er opzetstukken voor ontbramen en kalibreren voor schroefmachines verkrijgbaar.

Het Geberit PushFit toevoersysteem bestaat uit robuust gevormde steekfittingen. De uiteinden van de steekfittingen zijn met afdekkappen beschermd tegen indringen van stof en onzuiverheden bij de opslag, het transport en het gebruik op de werf. De insteekdiepte indicator zorgt voor een zichtbare veiligheid: de groene kleur geeft aan dat de buis voldoende diep in de fitting gestoken werd. Zo is de verbinding betrouwbaar, permanent dicht.


De lichte Geberit PushFit meerlagenbuis heeft een dunne, maar vormvaste aluminium kern. De drie beschikbare diameters 16, 20 en 25 mm zijn makkelijk te verwerken en zijn buigbaar met de hand. De flexibele, vormvaste Geberit PushFit meerlagenbuis is uiterst geschikt om toegepast te worden als distributieleiding. Ze is ook verkrijgbaar met beschermbuis of voorgeïsoleerd.


Toepassingen Geberit PushFit insteeksysteem
Drinkwaterinstallaties voor koud en warm water tot 70°C, tot 10 bar
Regen- en oppervlaktewater met een pH-waarde > 6, tussen 0 en 40 °C
Behandeld water: RO water, geheel of gedeeltelijk gedemineraliseerd water of onthard water
Verwarmingsleidingen voor radiatoraansluitingen tot 85 °C, tot 10 bar
Koelleidingen tussen -10 °C tot +40 °C, tot 10 bar
Perslucht 0 °C tot 40 °C, tot 10 bar