Betrouwbaar voor gesloten kringlopen

Geberit Mapress C-staal

Economisch alternatief
Met Geberit Mapress C-staal biedt Geberit een economisch verantwoord alternatief voor verwarmingsinstallaties, koelinstallaties, sprinkler- en bluswaterleidingen en persluchtinstallaties.

Met beschermmantel of verzinkt
De Geberit Mapress C-staal systeembuizen zijn gemaakt van ongelegeerd staal. Aan deze buizen worden uitzonderlijk hoge fabricage-eisen opgelegd en ze zijn verkrijgbaar in 2 uitvoeringen: uitgerust met een beschermmantel in witte kleur, of uitwendig verzinkt. Voor natte sprinkler- en bluswaterleidingen en persluchtinstallaties biedt Geberit daarnaast ook Geberit Mapress C-staal systeembuizen aan die in- en uitwendig verzinkt zijn.

Op maat voor veel taken
De Geberit Mapress C-staal buizen met ommanteling van polypropyleen bestaan in de buisdiameters 12 tot 54 mm. Ze zijn bijzonder geschikt voor optisch onopvallende opbouw. Beschermd door een uitwendige verzinking zijn er Mapress C-staal buizen zonder ommanteling in buisdiameters van 12 tot 108 mm.

Naar de productcatalogus


De Geberit Mapress C-staal fittingen zijn verzinkt en ook nog voorzien van een gechromateerde beschermlaag. Zoals bij alle Geberit Mapress systemen geeft een persindicator aan of de fitting correct geperst is. De rode kleur geeft het materiaal C-staal aan; ook de buisdiameter is goed zichtbaar aangebracht. Er zijn meer dan 400 fittingen beschikbaar. Passende adapters zorgen voor snelle, eenvoudige en betrouwbare verbinding met andere Geberit systemen.


De Geberit Mapress C-staal systeembuizen van ongelegeerd staal zijn met of zonder kunststofmantel leverbaar. De met een diameter van 12-54 mm beschikbare buizen zijn van buiten voorzien van een crèmewitte kunststofommanteling.


Toepassingsgebieden Geberit Mapress C-staal
Gesloten heetwaterinstallaties
Gesloten koelwaterkringlopen
Leidingen voor het verdelen van extra lichte stookolie en minerale olie met een blauw gecoate O-ring van fluorrubber (FKM)
Persluchtinstallaties tot 2,5 MPa (25 bar) – goedkeuringen in acht nemen
Sprinklerinstallaties (nat) en bluswaterleidingen (goedkeuringen in acht nemen)

Tien goede redenen voor Geberit Mapress C-staal

1

Makkelijk verbindingen maken

Eenvoudige persverbindingstechniek

Op de ontbraamde buis de insteekdiepte markeren en in de fitting steken, persbek met de groef op de voorgedefinieerde contour zetten, persproces met een gedwongen persing uitvoeren: zo is een foute persing vrijwel uitgesloten.

2

Snelle persverbindingstechniek

Persen in plaats van lassen

Het persproces is niet alleen ongecompliceerd, maar ook circa tweemaal zo snel als lassen. Vooral de voorbereiding van de verbinding kan grotendeels achterwege blijven, het persproces vindt zeer snel plaats. Afsnijden, ontbramen, fitting opsteken, persen – klaar.

3

Geen open vlam

Brandgevaar uitgesloten

De stevigheid en de dichtheid van de persverbinding wordt bereikt door koude vervorming van buis en fitting. Anders dan bij solderen of lassen is er geen vlam en geen hitte. Extra beschermende maatregelen bij renovaties en reparaties zijn overbodig.

4

Persindicator

Makkelijk herkenbaar

De persindicator op alle Geberit Mapress C-staal fittingen geeft ongeperste verbindingen al voor de druktest aan. Aan de rode kleur van de persindicator kan eenduidig het materiaal worden herkend. Voor onverwisselbare identificatie zijn ook het Geberit logo en de buisdiameter erop gedrukt.

5

Beschermstoppen

Barrière tegen indringende onzuiverheden

Alle perseinden van de metalen Geberit fittingen zijn afgesloten met een beschermstop. Die beschermt het leidingsysteem tegen stof en vuil en verhoogt door een foutloze installatie de veiligheid. De kleur van de beschermende afdekkap geeft tevens de toepassing aan.

6

Systeembuizen

Beschermlaag tegen uitwendige corrosie

De kunststoflaag van polypropyleen (PP) beschermt C-staal-systeembuizen in de buisdiameters 12 – 54 mm betrouwbaar tegen uitwendige corrosie. Voor individuele oplossingen bij renovatie en nieuwbouw, opbouw- en inbouwinstallaties zijn alle C-staal-systeembuizen van 12 tot 108 mm ook in verzinkte uitvoering verkrijgbaar.

7

Mechanisch sterke verbinding voor hoge belastingen

Breed toepassingsgebied

De op elkaar afgestemde componenten geven het systeem Geberit Mapress een zeer hoge belastbaarheid. Zo is er een bedrijfsdruk van 2,5 MPa (25 bar) en meer realiseerbaar. De grote mechanische sterkte maakt een diversiteit aan toepassingen mogelijk die ver uitgaat boven de gebruikelijke huistechnische verwarmingsinstallatie.

8

Duurzame vervorming van de afdichtring

Langdurig hoge betrouwbaarheid

Tijdens het persproces wordt de afdichtring door de persbek van de Geberit Mapress perstangen in een nauwkeurig gedefinieerde vorm geknepen, waarbij hij de extra energie opneemt om een betrouwbare dichtheid te bereiken. Resultaat: Het perssysteem Geberit Mapress functioneert al sinds 40 jaar.

9

Niet geperst niet dicht

Niet geperste fittingen tijdens de druktest duidelijk zichtbaar

Naast de persindicator zorgt de afdichtring voor extra veiligheid. Door de speciale contour lekken ongeperste verbindingen tijdens de druktest. Hierdoor kan toekomstige schade tijdens gebruik voorkomen worden.

10

Fittingen met homogene materiaalstructuur

Thermisch perfect uitgevoerde lasnaden

Vooral bij de contactplaats van de afdichtring, in het binnendeel van de fitting draagt de zuivere lasnaad veel bij aan de duurzame dichtheid en aan een betere corrosiebestendigheid van het systeem. Een speciale thermische behandeling geeft het materiaal een homogene structuur en zorgt zo voor een optimale persing.