Sterke regenval is niet meer zo erg

Geberit dakafvoer

Grote dakvlakken betrouwbaar afwateren
De afwatering van grote dakvlakken wordt in moderne woon-, industrie-, kantoor- en flatgebouwen steeds belangrijker en wordt in veel landen door nationale voorschriften en normen geregeld. Vaak optredende sterke regenval stelt toenemende eisen aan de planning en uitvoering van de afvoersystemen om ervoor te zorgen dat ook grote hoeveelheden water goed kunnen worden afgevoerd.

Economisch systeem met zeer hoge afvoercapaciteit
Met de onderdruk-hemelwaterafvoertrechter Geberit Pluvia en de robuuste en veelzijdig toepasbare PE-HD afvalwaterleidingen kunnen met Geberit economische complete systemen voor regenwaterafvoer worden gerealiseerd die grote hoeveelheden water betrouwbaar afvoeren. Ze zijn hydraulisch zo geoptimaliseerd dat ze de afvoercapaciteit in vergelijking met conventionele systemen bij gelijke buisdiameter praktisch verdubbelen. Geberit noodoverlopen geven extra zekerheid bij extreme weersomstandigheden.

Eenvoudig plannen met Geberit ProPlanner
Voor het plannen van dakafvoersystemen is het programma Geberit ProPlanner geschikt. De berekening biedt Geberit ook als service aan.


Dubbele afvoercapaciteit, gehalveerde buisdiameter
Met het onderdruksysteem Geberit Pluvia zet Geberit sinds tientallen jaren standaards op het gebied van dakafvoer. Door de bijzondere constructie van de Pluvia hemelwaterafvoertrechter worden toevoerleidingen en valleidingen bij regen snel en zonder ingesloten lucht gevuld. In de buizen ontstaat een gesloten waterkolom, die onderdruk in het buisleidingsysteem genereert en daardoor het water wegzuigt. De hoge stroomsnelheid zorgt voor duidelijk snellere afvoer van het water, verbetert de zelfreinigende krachten en verkleint het gevaar van opstoppingen.

Vrijer ontwerp, economischer
Geberit Pluvia geeft architecten meer vrijheid bij het ontwerp, aangezien ze een kleiner aantal hemelwaterafvoertrechters en val- en grondleidingen nodig hebben en bij de toevoerleidingen naar de valleiding geen afschot meer hoeven in te plannen. Voor het berekenen van dakafvoersystemen biedt Geberit ook als service het planningsprogramma Geberit ProPlanner aan.


Bestand tegen hoge temperaturen en agressieve media
Gemaakt van het robuuste buismateriaal polyethyleen met hoge dichtheid (PE-HD) zijn Geberit PE-HD afvalwaterleidingen geschikt voor een groot aantal toepassingsgebieden bij dakafvoer, in de industrie, in kantoren of laboratoria, bij onderaardse plaatsing, bij het plaatsen in beton en bij bruggenbouw. Heet water tot 80 °C, gedurende korte tijd en zonder mechanische belasting zelfs tot 100 °C, tast dit materiaal niet aan. Het is bestand tegen ongeveer 95 % van alle gebruikelijke soorten loog, zuur en chemicaliën. Ook schokken, verzakkingen, stoten of druk tot 150 kPa doorstaan de Geberit buizen en Geberit fittingen zonder te breken of blijvend vervormd te worden.

Geberit PE – langdurig stabiele verbindingen
Geberit PE buizen zijn er in buisdiameters van DN 30 tot DN 300 en met een uitgebreid assortiment fittingen, die door stomplassen, lassen met elektrolasmof, vastschroeven of met flenzen verbonden worden.Bijkomende informatie:

Naar installatie en realisatie