Nieuwe Hof van Justitie

Elektrische urinoir- en wc-sturingen van Geberit

Hof van Justitie, Hasselt (BE)

Hof van Justitie, Hasselt (BE)

Architect Jürgen Mayer H. heeft een nieuw Hof van Justitie in Hasselt, België gebouwd, op de voormalige spoorweglocatie van de stad. Met een blik die schommelt tussen designstatement en beeldhouwkunst draagt het gebouw alle kenmerken van de idiosyncratische firma uit Berlijn. Naast kantoorruimte herbergt het Hof van Justitie een politiebureau, rechtszalen en een bibliotheek voor rechtenstudenten. De gebogen gevel bestaat uit onregelmatig gevormde rasters van staal en glas oppervlakken.


  • Hof van Justitie , Hasselt (BE), naast de spoorwegstation locatie
  • Hof van Justitie, Hasselt (BE), ingang

Aannemer: SOHA Stedelijke ontwikkelingsmaatschappij, Hasselt (BE), in samenwerking met de gemeente Hasselt en Euro Immo Star (BE)
Architecten: Jürgen Mayer H., Berlijn (DE)
Oplevering: 9/2013
Installateurs: Borzee nv, Heusden (BE); Peeters & Zonen nv, Bree (BE)

Hof van Justitie, Eisenstadt (AT)

Hof van Justitie, Eisenstadt (AT)

Minder spectaculair in zijn verschijning, is het nieuwe Hof van Justitie in Eisenstadt, gelegen in de Oostenrijkse deelstaat Burgenland, gericht op functionaliteit. Het gebouw dient tegelijkertijd als een rechtbank en gevangenis met zijn gordijnachtige, donkerrode metalen buitenkant die discrete tralies creëert. Het proces van de bouw van het gebouw legt zowel de nadruk op uitstekende architectuurkwaliteit als op duurzaamheid. Het voldoet aan de eisen van de lage energienorm van Oostenrijk.


  • Hof van Justitie, Eisenstadt (AT), glasdak
  • Hof van Justitie, Eisenstadt (AT), cel

Aannemer: Bundesimmobiliengesellschaft, Wenen (AT)
Architecten: YF architecten, Wenen (AT)
Oplevering: 6/2013
Installateur: BACON, Wenen (AT)

Elegante oplossingen met antivandalisme maatregelen

Geberit urinoirsturingen

Touch-free urinoirsturingen van Geberit bieden gebruikers een betere hygiëne in openbare en half openbare ruimtes. Niet alleen dat, maar ze garanderen ook dat gebruikers altijd een schoon gespoelde, hygiënische omgeving aantreffen. Anti-vandalisme eigenschappen zijn dan ook een must in drukbezochte openbare gebouwen. Maar dit betekent natuurlijk dat de twee nieuwe gebouwen in Hasselt en Eisenstadt aan uitgebreide veiligheidsvoorschriften zijn onderworpen. Daardoor zijn er elektronische urinoir en wc-sturingen van Geberit in beide locaties geïnstalleerd.

De verborgen urinoirsturingen zijn discreet gelegen achter het sanitair toestel, waardoor er onbeperkte mogelijkheden voor het ontwerp van de toiletruimte zijn en tegelijkertijd blijft de technologie veilig bewaakt. Een geïntegreerde sensor in de sifon biedt een betrouwbare manier om te herkennen of het urinoir is gebruikt en of het waterniveau veel te hoog of te laag is.